Προετοιμασία Ολυμπιακού: Το 4-4-2 και το “τρικ” του Μαρτίνς

Αποστολή Στανς - Αυστρία: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει εμφανές πως θα ακουμπήσει στο 4-4-2. Ποια τακτική δουλεύει στην Αυστρία.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή προσώπων και συστημάτων τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Πορτογάλος τεχνικός σταδιακά και με βάση τη διεύρυνση του ρόστερ έχει εντάξει μια σειρά διατάξεων στην αγωνιστική ρουτίνα του Ολυμπιακού, χωρίς να φοβάται να προχωρά ακόμα και σε ρηξικέλευθα μοτίβα, όπως η τριάδα στην άμυνα που είδαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν και αναμένεται να δούμε και φέτος. 

martins
Οι σκέψεις του Μαρτίνς για το 4-4-2. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα πρώτα δύο φιλικά του Ολυμπιακού με Βόλφσμπεργκερ και Κράσνονταρ αποτέλεσαν ευκαιρία ώστε ο Πέδρο Μαρτίνς να πραγματοποιήσει ασκήσεις επί χάρτου εν όψει της νέας σεζόν. Με την ταυτόχρονη παρουσία Ελ Αράμπι, Χασάν και Τικίνο στο ρόστερ, ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητεί τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση τους και το 4-4-2 είναι μια προφανής φόρμουλα. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Χασάν μετά το φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ στην ανάγκη για σύστημα με δύο επιθετικούς τη νέα σεζόν.

Η παρουσία του Τικίνιο και το “τρικ” του Μαρτίνς. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Πέδρο Μαρτίνς αν τελικά προχωρήσει σε ενεργοποίηση του 4-4-2 δεν θα το κάνει με “δίδυμους πύργους” στην αντίπαλη περιοχή. Το έχει δείξει και την περασμένη σεζόν, πως τον βολεύει η διάθεση (κυρίως του Ελ Αραμπί) να κινείται περιφερειακά της περιοχής και να κάνει ακόμα και παιχνίδι. Το μοτίβο που δούλεψε κυρίως στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ είναι μια ταυτόχρονη πίεση του Τικίνιο και του Ελ Αραμπί προς τον αδύναμο κρίκο της άμυνας, προκαλώντας μια ανισορροπία στον αντίπαλο, η οποία θα ωφελήσει τους μέσους οι οποίοι θα βρεθούν σε περισσότερο επίκαιρες θέσεις δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ θα ελευθερώσει χώρους στα πλάγια μπακ, τα οποία θέλει αρκετά επιθετικά ο Μαρτίνς (ακόμα ακούγονται οι φωνές στον Λαλά για να ανεβαίνει κατά βούληση). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.