Superleague: Κινητικότητα… από τον Ιούλιο

Τη στιγμή που το Euro τραβάει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων στη χώρα μας, οι ομάδες που στοχεύουν στον πρωταθλητισμό δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στα βασικά κομμάτια των αλλαγών του ρόστερ τους.

Άπαντες έχουν αρκετό χρόνο ακόμα για να συλλέξουν τα κομμάτια του παζλ που λείπουν από τα ρόστερ τους, όμως με δεδομένο ότι ξεκίνησαν την προετοιμασία, η πίεση αρχίζει να μεγαλώνει για παίκτες που οι προπονητές θέλουν να έχουν έτοιμους ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων.

Η γενικότερη οικονομική δυσκολία και οι απώλειες εξαιτίας της πανδημίας από τα ταμεία των συλλόγων προφανώς και έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Εκκρεμεί απόφαση για την παρουσία φιλάθλων την επόμενη χρονιά στα γήπεδα, με σημαντικό βεβαίως (μένει να το μάθουμε) το ποσοστό πληρότητας, άρα και εσόδων.

Επίσης εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που είναι το βασικό έσοδο των περισσότερων ομάδων κάθε χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην περιορισμένη κινητικότητα των ομάδων που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον Μήτογλου από τον Βόλο, ενώ σημαντικότατη προσθήκη είναι και αυτή του 28χρονου τερματοφύλακα Στάνκοβιτς, καθώς η «Ένωση» είχε από τις αρχές σχεδόν της προηγούμενης ρονιάς αποφασίσει να πάρει παίκτη για τον ρόλο του βασικού τερματοφύλακα στην ομάδα. Ο22χρονος Μήτογλου έκανε εξαιρετική χρονιά στον Βόλο και δεδομένα μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη για τους «κιτρινόμαυρους». Επίσης έδειξε τη στήριξη και εκτίμησή της στον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος ανανέωσε με τον «δικέφαλο» μέχρι το 2024.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν ακόμη πολύ καλό επιθετικό, τον Βραζιλιάνο Τικίνιο, ενώ μπροστά του έχει αρκετές ακόμη κινήσεις με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές της βασικής του ενδεκάδας που αποτελούν στόχο σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως οι Σα, Καμαρά και Σεμέντο. Το καλοκαίρι αναμένεται να είανι –ως συνήθως- μεγάλο στα μεταγραφικά των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή, όπως άλλωστε και η ΑΕΚ, έκανε την πρώτη του κίνηση και μάλιστα αυτή ήταν ιδιαίτερα χαμηλού ρίσκου. Ο Γιάννης Κώτσιρας έχει αποδείξει με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο και οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν πολύ γρήγορα την αγορά τους από τους Αρκάδες προκειμένου να έχουν μια αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ήδη αποφασίσει για τις ανάγκες του ρόστερ, κρατώντας ορισμένα καλά κομμάτια του και προσθέτοντας άλλα που θα δώσουν μεγαλύτερη ισορροπία, σταθερότητα, αλλά και προσωπικότητα στους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη κάποια μεταγραφική κίνηση με τον Λουτσέσκου να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και να έχει μπροστά του αρκετή δουλειά τόσο ως προς την πλήρη αξιολόγηση του υλικού όσο και ως προς τις απαιτούμενες κινήσεις που θα επιτρέψουν στον ΠΑΟΚ να ξαναγίνει ανταγωνιστικός ως προς τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, κάτι που δε συνέβη την προηγούμενη χρονιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.