Λουτσέσκου: “Ξεκινάμε από το μηδέν να δημιουργήσουμε πολύ ισχυρή ομάδα!”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εργαστεί στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του στον ΠΑΟΚ για να δημιουργήσει ομάδα πρωταθλητισμού

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει ότι έχει πολλά να κάνει στον ΠΑΟΚ, για να δημιουργήσει και πάλι ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Για την προσπάθειά του αυτή, που ουσιαστικά ξεκινά από το μηδέν για τον ίδιο, καθώς τώρα μαθαίνει το υλικό που παίρνει στα χέρια του, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας, τον Digisport.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής, ο Ρουμάνος τεχνικός του “Δικέφαλου” αρχικά μίλησε για τη σχέση που έχτισε με την ομάδα από την πρώτη του θητεία στην Τούμπα: “Έφυγα πριν από δύο χρόνια, είναι μέρος της ζωής μου, της ιστορίας μου. Δεν ήθελα να μιλήσω τότε. Σκέφτηκα ότι θα τελειώσει εκεί. Πλήρωσα, επίσης, αυτή τη ρήτρα δύο εκατομμυρίων. Εκτός από την πολύ ευεργετική δουλειά, άφησα και αυτό το χρηματικό ποσό στον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν πολλές φωνές που έλεγαν ότι έφυγα μόνο για τα χρήματα, αυτό με έκανε να υποφέρω, γιατί δεν ήταν καθόλου έτσι. Ήμουν πάντα πεπεισμένος ότι θα παραμείνει ανάμεσά σε εμένα και τον ΠΑΟΚ ένας ισχυρός δεσμός, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή υπήρχε πικρία και θλίψη, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, οι παίκτες, οι προπονητές, όλα όσα σημαίνουν μια ισχυρή διοικητική ομάδα. Δεν υπήρχε τρόπος να μην παραμείνει δυνατός ο ΠΑΟΚ. Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ”.

Στη συνέχεια στάθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: “Η ψυχή μου επέστρεψε στο μέρος όπου πέρασα την πιο όμορφη περίοδο της ζωής μου. Πιθανότατα σχετίζεται πολύ με την επαγγελματική πλευρά, με τις χαρές που βιώσαμε στο τέλος, γιατί κατά τη διάρκεια των δύο ετών υπήρχαν πιο δύσκολες στιγμές, όπως είναι φυσιολογικό. Μου φαίνεται φυσικό. Το γεγονός ότι είχα επιτυχίες τον τελευταίο καιρό, κέρδισα σημαντικούς τίτλους και αυτό με ανέβασε σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να κερδίσω. Γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ όλοι περιμένουν επιτυχίες, κανείς δεν με έφερε πίσω για να μην κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει τον τίτλο για 34 χρόνια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Ήταν μια υποχρέωση για εμάς, στους δρόμους, στην πόλη, όλοι μιλούσαν για το πρωτάθλημα”.

Για τη δουλειά που τον περιμένει τώρα στον ΠΑΟΚ δήλωσε: “Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε μια καλή ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όλη αυτή η δουλειά ξεκινά από το μηδέν. Είναι ένα εντελώς νέο γκρουπ. Είναι μια εντελώς νέα ομάδα. Έχουν περάσει δύο χρόνια, με άλλους προπονητές, με διαφορετική εμπειρία, είναι μια εντελώς διαφορετική πορεία”.

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν από αυτόν, τόνισε: “Την πρώτη φορά με δέχτηκαν με εχθρότητα, έπρεπε να αποδείξω, έπρεπε να κερδίσω τον σεβασμό όλων. Τώρα επιστρέφω και ο κόσμος με δέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό και αισιοδοξία, αλλά ξεκινάμε από το μηδέν. Γνωρίζω ότι όλοι περιμένουν επιτυχίες, οι νίκες του ΠΑΟΚ με κάνουν πολύ χαρούμενο και είναι τεράστια ευθύνη, αλλά είναι όμορφο συναίσθημα”.

Για το υπάρχον ρόστερ σχολίασε: “Πρέπει να κοιτάξουμε το ρόστερ, να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, πόσοι είμαστε, τις θέσεις και τι ενίσχυση χρειάζεται. Στη συνέχεια, πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να γνωρίζουμε συνεχώς τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε, να δημιουργήσουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα, με απόλυτη νοοτροπία μάχης”.

Όπως είπε, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει αλλού την προπονητική του καριέρα, όμως, η απόφασή του ήταν συναισθηματική: “Μπορώ να πω ότι αν είχα υπομονή για άλλες 10 μέρες, θα μπορούσα να είμαι προπονητής σε ένα από τα 4 κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά η απόφαση μου ήταν συναισθηματική. Μέσα μου υπάρχει ηρεμία και πολύ υψηλή πίεση. Ηρεμία, γιατί δεν δημιουργώ πλέον πίεση στον εαυτό μου. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πίεση, γιατί πραγματικά θέλω να κερδίζω. Η προπονητική είναι μια σοβαρή δουλειά πέρασα τα πάντα, από τον υποβιβασμό, στην παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έως την κατάκτηση τροπαίων”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης