Αραούχο ξέρουμε τι έκανες στην ΑΕΚ (infographic, vids)

Ο Σέρχιο Αραούχο ετοιμάζει βαλίτσες για την τέταρτη θητεία του στην ΑΕΚ και το Novasports.gr σας θυμίζει τις επιδόσεις του Αργεντινού στα προηγούμενα περάσματα.

Ο Σέρχιο Αραούχο αποτελεί το αγαπημένο παιδί της εξέδρας της ΑΕΚ, με τον Αργεντινό επιθετικό να το εισπράτει και ο ίδιος αυτό, ενώ και το δέσιμο με την Ένωση είναι ιδιαίτερο.

Δέθηκε από την πρώτη στιγμή

Ο Σέρχιο Αραούχο πρωτοσυστήθηκε στο “κιτρινόμαυρο” κοινό τον Ιανουάριο του 2017 έστω και από… σπόντα, αφού για άλλον κινούταν η ΑΕΚ και τελικά κατέληξε στον Αργεντινό με τις ευλογίες του Μανόλο Χιμένεθ. Ο “Τσίνο” στην πρώτη του θητεία στην Ένωση μέτρησε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε εννέα φορές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ δημιούργησε 6 γκολ στα 1619 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Ισπανό προπονητή.

Επέστρεψε ξανά δανεικός για να γίνει πρωταθλητής

Η… άρον – άρον μεταγραφή του στην ΑΕΚ τον χειμώνα του 2017 δεν είχε φέρει κάποια ρήτρα αγοράς του Αραούχο στην αρχική συμφωνία με τη Λας Πάλμας και έτσι ο Αργεντινός με το που έληξε η χρονιά επέστρεψε στα Κανάρια Νησιά. Ο Χιμένεθ τον ήθελε στην ΑΕΚ και τη νέα χρονιά, ο κόσμος επίσης, όπως και ο ίδιος και η διοίκηση της ομάδας έστω και με μια μικρή καθυστέρηση τον έφερε ξανά στην Αθήνα για να γνωρίσει την αποθέωση στο αεροδρόμιο.

Ο Αραούχο έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά τη σεζόν 2017-18, συνεισφέροντας σημαντικά και ο ίδιος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 14 γκολ, μοίρασε 5 ασίστ και συνολικά χρησιμοποιήθηκε σε 2.775 λεπτά. Τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Δανεικός ξανά, με οψιόν που δεν ενεργοποιήθηκε

Τον Ιανουάριο του 2019 η ΑΕΚ εκκίνησε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τη Λας Πάλμας για τον δανεισμό του Αραούχο και την πιθανή αγορά του στο τέλος της σεζόν. Ο “Τσίνο” ήρθε στην ΑΕΚ του Καρέρα, ο οποίος όμως δεν έδειχνε να ενθουσιάζεται με τον Αργεντινό χρησιμοποιώντας αναγκαστικά τις περισσότερες φορές. Η τελευταία παρουσία του Αραούχο ήταν κάπως ιδιαίτερη όμως, λόγω του ότι συνέπεσε με την πανδημία, την δίμηνη αγωνιστική απραξία και τον τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό διάστημα εκτός δράσης στα play off όταν άρχισε ξανά το πρωτάθλημα. Όπως και να ‘χει, ο Αργεντινός αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, σημείωσε 3 γκολ, είχε 2 ασίστ και συνολικά ο Καρέρα τον χρησιμοποίησε σε 901 λεπτά.

Εάν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με τη Λας Πάλμας, ο 29χρονος πλέον Αργεντινός επιθετικός θα φορέσει για τέταρτη φορά τη φανέλα της Ένωσης, με την οποία πρόκειται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.