ΠΑΟΚ: Περ. Παπαδόπουλος “Αντιμετωπίζουμε ενιαία τα προβλήματα που προκύπτουν”


Το ιδιαίτερα σημαντικό αλλά όχι και τόσο προβεβλημένο “κομμάτι” της προετοιμασίας, των σχετικών οδηγιών προς τους ποδοσφαιριστές, της αποθεραπείας και όχι μόνον, ανέλυσε ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος.

Ο Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΑΠΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» μίλησε στο “Radio Primo” για την πρώτη σεζόν που ο ίδιος κι οι συνεργάτες του, Ιωάννης Γιγής και Κωνσταντίνος Δίτσιος πλαισίωσαν τον συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίσαν, τον τρόπο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Εν αρχή στάθηκε στο πώς κύλησε αυτήν η ιδιαίτερη – λόγω πανδημίας – σεζόν: “Ευτυχώς, οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες όλων μας και έτσι αποφεύχθηκαν οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί. Τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα είχε πολλούς περισσότερους και ο φόβος μας ήταν λογικός λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας. Ωστόσο, οι εργοφυσιολόγοι, οι διαιτολόγοι και οι γυμναστές έκαναν φοβερή δουλειά υπό την εποπτεία μας και ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα“.

Για τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός στην καθημερινότητα της ομάδας: “Αγχωθήκαμε γιατί δεν είχαμε ξεκάθαρες ημερομηνίες για την έναρξη της σεζόν, της προετοιμασίας και των ημερών που θα είχαν οι παίκτες για ξεκούραση. Το μίνιμουμ ξεκούρασης ενός ποδοσφαιριστή είναι 15-20 ημέρες. Αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο. Γι΄ αυτό και παρατηρείτε πως ποδοσφαιριστές αργούν να επανέλθουν στις προπονήσεις των ομάδων τους, προέρχονται από Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro”.

Για τη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές:  “Ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και πειθαρχημένοι, όλοι τους. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες μας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Τους μίλησα στην αρχή της χρονιάς και τόνισα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τους είπα να προσέχουν τη ζωή τους και τις εξόδους ώστε να μην έχουμε προβλήματα να κολλήσουν τον ιό και να χάσουν προπονήσεις ή αγώνες. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν άριστα και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα”.

Για το πως λειτουργεί το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ εύκολη η συνεργασία μας, εκτός από άριστη. Βρισκόμαστε και μιλάμε τακτικά, αναλύουμε τα προβλήματα κάθε ποδοσφαιριστή και βρίσκουμε την καλύτερη θεραπεία για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Η συνεργασία μας με τον εργοφυσιολόγο κ. Ζιώγα, τη διαιτολόγο μας, κ. Πασπαλά, τον Χρήστο Καρυπίδη και τα μέλη της διοίκησης καθώς και τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές, είναι η καλύτερη δυνατή, όπως και η χημεία μας. Κάπως έτσι, αντιμετωπίζουμε ενιαία τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ βρισκόμαστε όλοι μαζί μία φορά τον μήνα τουλάχιστον”.

Για τους τραυματισμούς των Ουαγκέ και Μιχάι: “Ο τραυματισμός του Ουαγκέ ήταν μία πολύ άτυχη στιγμή. Στενοχωρηθήκαμε όλοι μας αφάνταστα, ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Να φανταστείτε, είναι σοβαρή από μόνη της μια ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο Ουαγκέ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, οπίσθιου, έσω πλαγίου και έξω πλαγίου. Ήταν βέβαια ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και γι΄ αυτό μετέβη στη Βαρκελώνη για να υποβληθεί σε επέμβαση. Ελπίζουμε να είναι καλά, το παιδί αυτό θυσίασε τον εαυτό του σε εκείνη τη φάση για να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ από ένα γκολ.

Σε ότι αφορά τον Μιχάι, επίσης ήταν μια άτυχη στιγμή. Ακόμα και στις μεγάλες ομάδες, υπάρχουν κάθε σεζόν 3, 4 ή 5 ρήξεις πρόσθιου χιαστού τον χρόνο. Σε εμάς συνέβη μόνο μία τέτοια περίπτωση, σχετικά στην έναρξη της σεζόν. Τον εξέτασα προσωπικά τον Μιχάι πριν από λίγο καιρό, είναι πολύ καλά, ανταποκρίνεται άριστα στις συνθήκες προπόνησης και θα έχει μία πολύ καλή νέα σεζόν”.

Για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ: “Το αγωνιστικό είναι ένα κομμάτι ανεξάρτητο από το δικό μας. Φυσικά θέλουμε να πηγαίνει καλά η ομάδα, είναι η ομάδα μας, είναι η ομάδα που αγαπάμε. Το δικό μας έργο είναι διαφορετικό. Σαν φίλαθλος του ΠΑΟΚ, κρατάω το ότι ήταν μια χρονιά ικανοποιητική. Πήραμε έναν τίτλο, προχωρήσαμε στην Ευρώπη αποκλείοντας ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Είδατε για παράδειγμα πως η Μπεσίκτας αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στην Τουρκία. Από ότι καταλαβαίνω πάντως και απ΄ ότι φαίνεται, ο στόχος είναι η ομάδα να προχωρήσει και άλλο στην Ευρώπη.

Πιστεύω πως η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, μακάρι να έχουμε δίπλα και τον κόσμο μας. Μας έλειψε η στήριξη των φιλάθλων μας, ξέρετε πόση ενέργεια στέλνουν στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.