Ολιβιέ Νιτσάμ: Στην ΑΕΚ μπορεί να γίνει και πάλι ο «νέος Πογκμπά»

Θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ολιβιέ Νίτσαμ βρίσκεται αυτό τον καιρό στο επίκεντρο του ελληνικού Τύπου, εξαιτίας του φημολογούμενου ενδιαφέροντος της ΑΕΚ. Πολύ δύσκολη περίπτωση, έστω και αν ο 25χρονος μέσος βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
Όταν τον αποκτούσε το 2015 η Τζένοα με διετή δανεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι και οψιόν αγοράς, ο Πρόεδρος των «ροσομπλού», Ενρίκο Πρετσιόζι είχε πει: «Βρίσκομαι στον κόσμο του ποδοσφαίρου 26 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ παρόμοιο παίκτη στην ηλικία του. Έχει απεριόριστες δυνατότητες και είναι πραγματικά φανταστικό ταλέντο!».

Το 2012, όταν ο Νιτσάμ εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, οι Άγγλοι ανέφεραν ότι είναι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Μετά τη Τζένοα ήρθε η Σέλτικ. Η μεγάλη συνεισφορά του στον τελικό Κυπέλλου Σκωτίας με τη Μάδεργουελ το 2018, όπου μάλιστα πέτυχε το δεύτερο γκολ στη νίκη με σκορ 2-0 και μερικά εξαιρετικά παιχνίδια στην πορεία προς το νταμπλ, τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους οπαδούς της Σέλτικ. Μέχρι το ξεκίνημα της σεζόν 2020-21, δικαιολόγησε τη φήμη που τον συνόδευε. 143 ματς, με 23 γκολ και 13 ασίστ.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν 2020-21, και τη «φρικτή» του συνέχεια στη Μαρσέιγ στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Νιτσάμ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του, αλλά ο γεννημένος στη Γαλλία μέσος, με ρίζες από το Καμερούν, τουλάχιστον σύμφωνα με τους Άγγλους, δεν ενθουσιάζεται με αυτή την προοπτική, αν και η «Ένωση» δείχνει αποφασισμένη να «παλέψει» μέχρι τέλους. Το 2019 το κεφάλι του είχε “γυρίσει” μετά από το ενδιαφέρον της Πόρτο για την απόκτηση του. Είχε δηλώσει τότε στη L’Equipe «απογοητευμένος» γιατί δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Σέλτικ είναι αυτή που θέλει να διώξει το βάρος που λέγεται Νιτσάμ από πάνω της. Ενώ στο παρελθόν υπήρξαν αναφορές ότι η Σέλτικ είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στον Νιτσάμ να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής, η αγγλική «The Sun» ισχυρίζεται ότι είναι απίθανο να συμβεί αυτό τώρα.

Ο 25χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε τώρα είναι η τελευταία φορά που ο σκωτσέζικος σύλλογος θα μπορούσε ρεαλιστικά να λάβει κάποια αμοιβή από άλλη ομάδα. Η παραμονή του στη Σέλτικ μοιάζει αδύνατη, η ΑΕΚ ελπίζει και πιέζει να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, που μπορεί να αποτελέσει ένα «σκαλί» για τον Γάλλο μέσο προς τη δόξα. Να τον πιστέψουν στην «Ένωση» και να του δώσουν το κίνητρο να επανέλθει στο προσκήνιο και να του αποδοθεί και πάλι το προσωνύμιο ο «νέος Πολ Πογκμπά» που τον συνόδευε παλαιότερα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.