Η χρήσιμη τεχνογνωσία του Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό Β’

Η εμπειρία του Πέδρο Μαρτίνς στη Μαρίτιμο και το στοίχημα του Ολυμπιακού Β'.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους ελληνικούς συλλόγους που έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία αναπτυξιακών ομάδων, οι οποίες θα συμμετέχουν στα χαμηλότερα κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα πρότυπα των προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει φτάσει μια ανάσα από τη δημιουργία αναπτυξιακών ομάδων για το Big-4 και όπως όλα δείχνουν το εγχείρημα θα πάρει σάρκα και οστά από τη νέα σεζόν στη SL2. Μάλιστα η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ιδανικό πλαίσιο λειτουργίας των Β’ ομάδων αναφέροντας μεταξύ άλλων: “οι «ομάδες Β» αναβαθμίζουν ποδοσφαιρικά και οικονομικά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν”. Μετα την τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (03/06) μεταξύ 31 σωματείων και του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πήρε μορφή το πρόσωπο της νέας SL2.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά τα προτζεκτ των αναπτυξιακών ομάδων. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για να επιστρέψουμε στον σχεδιασμό των αναπτυξιακών ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει στο τιμόνι του, τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο ιθύνων νους του “θαύματος της Μαρίτιμο”, όταν και διετέλεσε προπονητής της, τη σεζόν 2010-2014. Συγκεκριμένα από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν προπονητής της Β ομάδας και μέχρι τον Μάιο του 2014 της πρώτης. Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο Μαρτίνς στην αποκλειστική του συνέντευξη στα κανάλια Novasports, “Novasports Exclusive – Πέδρο Μαρτίνς”, εκείνη την περίοδο, η ομάδα Β αποτέλεσε τον αιμοδότη της πρώτης ομάδας, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Στη Μαρίτιμο εκείνη την εποχή είχαμε ομάδα Α, ομάδα Β, Γ και Δ.​ ​Την τελευταία χρονιά στη Μαρίτιμο,​ ​επειδή πιστέψαμε στον στόχο​ ​καταφέραμε ώστε 17 παίκτες​ ​της ομάδας να έχουν ανέβει από την ομάδα Β.​ ​’Ηταν τεράστιο έργο​”​.

Δείτε το απόσπασμα στο 31.22 του video!

​Προφανώς ο Ολυμπιακός του 2021 αποτελεί πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τη Μαρίτιμο του 2010​ και δεν υφίσταται η ανάγκη επάνδρωσης της πρώτης ομάδας με τόσους πολλούς παίκτες από την αναπτυξιακή μορφή των Πειραιωτών. Ο Πέδρο Μαρτίνς ωστόσο έχει αποδείξει πως έχει πάθος με τις μικρές -ποδοσφαιρικά- ηλικίες, έχοντας δώσει την ευκαιρία του ντεμπούτου σε δέκα νεαρούς ποδοσφαιριστές επί των ημερών του! 

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός Β΄μόνο αδιάφορο εγχείρημα δεν θα είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν ενεργό και ανταγωνιστικό προθάλαμο της πρώτης ομάδας για νεαρούς ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία, τη φιλοσοφία, αλλά και την αγωνιστική εικόνα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.