ΠΑΟΚ: Οι σταθμοί του Λουτσέσκου στην Ελλάδα (pics)

Ο Λουτσέσκου επιστρέφει με 200 συμπληρωμένα παιχνίδια σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ-Tρεις τελικοί Κυπέλλου, αήττητο Πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα-Ο 3ος προπονητής στην ιστορία της Ξάνθης, με προοπτική να μπει στην τετράδα της ιστορίας των προπονητών του ΠΑΟΚ

Η σεζόν 2014-2015 για την Ξάνθη άρχισε με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη. Η συνεργασία λύθηκε νωρίς, μετά από τρία παιχνίδια Πρωταθλήματος, και τότε είναι που ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίζεται στην ελληνική ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, πριν από επτά χρόνια παρουσιάζεται επισήμως από την Ξάνθη. 

Ο Νίκος Νεντίδης θα μείνει υπηρεσιακός για ένα διάστημα μέχρι ο Λουτσέσκου να καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της θρακικής ομάδας.

Το πρώτο του παιχνίδι είναι το Πλατανιάς-Ξάνθη 1-0, στις 19 Οκτωβρίου 2014 και από εκεί αρχίζει η καταμέτρηση παιχνιδιών του Ρουμάνου τεχνικού στην Ελλάδα. 

Ο Λουτσέσκου έχει συμπληρώσει ακριβώς 200 παιχνίδια με Ξάνθη και ΠΑΟΚ (σε όλες τις διοργανώσεις) και από εκεί θα συνεχίσει η καταμέτρηση των αγώνων τώρα που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι με την Ξάνθη, βασικός με τη θρακική ομάδα ήταν ο Χρήστος Καρυπίδης, ο νυν γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ με τον οποίον θα συνεργαστούν και πάλι, όπως συνεργάστηκαν στην Ξάνθη για μιάμιση σεζόν με τον Καρυπίδη τότε παίκτη. 

Στην Ξάνθη μένει για τρεις σεζόν. Την πρώτη, η ομάδα τερματίζει στην 8η θέση, τη δεύτερη στην 13η και την τρίτη κάνει την καλύτερη σεζόν παίρνοντας την 6η θέση.

Ο Λουτσέσκου κάνει με την Ξάνθη 88 παιχνίδια Πρωταθλήματος κάτι που τον φέρνει στην τρίτη θέση των προπονητών στην ιστορία της θρακικής ομάδας. Πρώτος είναι ο Γιάννης Ματζουράκης με 180 και δεύτερος είναι ο Νίκος Καραγεωργίου με 122. 

Σε εκείνη την τριετία με την Ξάνθη υπάρχει και η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Η Ξάνθη στις 23 Μαΐου 2015 παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα πάρει το Κύπελλο με 3-1.

Εκείνος είναι ο πρώτος τελικός Κυπέλλου που συμμετέχει ο Λουτσέσκου. Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο, νικηφόροι, ως προπονητής του ΠΑΟΚ. 

Ο Λουτσέσκου έχει την προοπτική για αυτή τη σεζόν να μπει στην τετράδα στην ιστορία των προπονητών του ΠΑΟΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στην 5η θέση με 77 παιχνίδια και στην τέταρτη θέση είναι ο αείμνηστος, Γκιούλα Λόραντ με 91 παιχνίδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.