ΠΑΟΚ: Έτσι το γύρισε ο Γκαρσία

Όλα όσα έγιναν μέσα σε ένα δίμηνο από την πρεμιέρα των play off και μετά, στην τελική ευθεία της σεζόν και μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ

Στις 21 Μαρτίου ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την ΑΕΚ, πρεμιέρα play off. Ο ΠΑΟΚ νικάει με 3-1.

Στις 22 Μαϊου ο ΠΑΟΚ παίζει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Νικάει με 2-1 και κατακτά το Κύπελλο.

Ενα δίμηνο και 13 παιχνίδια, 10 για τα play off και τρία για το Κύπελλο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία στην τελική ευθεία της σεζόν πήγε με τον ΠΑΟΚ σε μια πορεία βήμα-βήμα και σκαλί-σκαλί με ξεκάθαρο σχέδιο και τρόπο για να το πραγματοποιήσει. 

Η αλλαγή σχηματισμού 

Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των play off, ο ΠΑΟΚ παίζει με τριάδα στην άμυνα. Είναι μια διαφορετική (προς το καλύτερο) ομάδα στην αμυντική της λειτουργία.

Στα 9 παιχνίδια από τότε μέχρι το τέλος της σεζόν, κρατάει 6 φορές το μηδέν στην άμυνα. Δέχεται πολύ δύσκολα φάσεις και παίρνει αυτοπεποίθηση διότι πολύ απλά: σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, η επίθεση είχε πάντα τον τρόπο της. Με 16 γκολ ο Τζόλης, με 14 ο Ζίβκοβιτς, με 11 ο Σφιντέρσκι, με 9 ο Κρμέντσικ. Η άμυνα ήταν το θέμα, το διόρθωσε. 

Οι παίκτες

Μεμονωμένα για παίκτες μπορούν να γραφτούν πολλά. Προφανώς και η πραγμάτωση του σχεδίου έχει πολλές υπογραφές. Ο Γκαρσία έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Ενδεικτικά… 

Πασχαλάκης: Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία της σεζόν. Από την πρεμιέρα των plαy off και μέχρι το τέλος έπαιξε σε όλα (13/13) τα παιχνίδια. 

Βιεϊρίνια: Στην τριάδα της άμυνας, η βασική επιλογή για τον δεξιό αμυντικό. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο συνεργάτης του Πάμπλο Γκαρσία έχει πει για το πόσο βοηθάει από εκεί -και- στο “χτίσιμο” του παιχνιδιού.

Βαρέλα: Μπαίνει βασικός στο Άρης-ΠΑΟΚ 0-1 (21/4) και από εκεί και μετά, παίζει σε όλα (8/8) βασικός. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει (λόγω τραυματισμού) στην τελική ευθεία της σεζόν, τον βασικότατο, Ινγκι Ινγκασον αλλά πάει στον τελικό με μια εξίσου πολύ δυνατή τριάδα στην άμυνα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο.

Αουγκούστο: Είχε να παίξει από τις 31 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μπαίνει βασικός από την πρεμιέρα των play off και μετά και παίζει βασικός σε όλα τα παιχνίδια εκτός από το παιχνίδι με τον Αστέρα (10η αγωνιστική play off) για να ξεκουραστεί εν όψει τελικού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος συνθέτει ένα δίδυμο με τον Σβαμπ που κάνει πολλές δουλειές για τον ΠΑΟΚ. 

Ζίβκοβιτς: Είτε δεξιά, είτε αριστερά, ο ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία παίρνουν (και ο Σέρβος δίνει) πολλά. Γκολ, δημιουργία αλλά και βοήθειες στην αμυντική λειτουργία από τις πλευρές. 

Οι δηλώσεις 

Ο Πάμπλο Γκαρσία ποντάρει στους αρκετούς παίκτες του ρόστερ που έχουν παραστάσεις και εμπειρία. Γνωρίζουν από αυτά τα παιχνίδια. Παίκτες που είναι χρόνια στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες μιλάνε για τα αποδυτήρια που είναι καλά, ο ίδιος ο Γκαρσία -σχεδόν- μετά από κάθε παιχνίδι αναφέρεται στη δουλειά που κάνουνε και στο ότι είναι ευχαριστημένος από αυτούς. Δείχνει την αποφασιστικότητα όπως π.χ. η δήλωση για τον Βιεϊρίνια για τον αν θα προλάβει τον τελικό. “Είναι από πέτρα, θα παίξει και με ένα πόδι”. 

Τα αποτελέσματα 

Και έρχονται και τα αποτελέσματα. Σε 10 παιχνίδια στα play off, έχει 17 συγκεντρωμένους βαθμούς. Κι ενώ στα αντίστοιχα 10 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος (με τις ομάδες της πρώτης εξάδας δηλαδή) είχε 10 βαθμούς, στο -7 δηλαδή. Και κλείνει τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.