ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια όπως Γ.Χ. Γεωργιάδης

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκοράρει σε δεύτερο νικηφόρο για τους "ασπρόμαυρους" τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Γιώργο Χ. Γεωργιάδη να έχει βάλει πρώτος το όνομά του στη σχετική λίστα

Ο ΠΑΟΚ χθες (22/5) στο ΟΑΚΑ νίκησε τον Ολυμπιακό και έφτασε στην 8η κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία του, με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Μίκαελ Κρμέντσικ να βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον “ασπρόμαυρο” θρίαμβο με τα γκολ που σημείωσαν, οδηγώντας την ομάδα τους στην επικράτηση με σκορ 2-1. Για τον Πορτογάλο αρχηγό του “Δικέφαλου” το τέρμα αυτό, πάντως, είχε και διαφορετικού είδους σημασία.

Συγκεκριμένα, με το γκολ αυτό ο Βιεϊρίνια μπήκε σε μια λίστα παικτών του “Δικέφαλου”, που εκτός από το δικό του όνομα περιλαμβάνει μόλις ένα ακόμη. Αυτό του Γιώργου Χαραλάμπους Γεωργιάδη! Τι έκαναν αυτοί οι δύο φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα; Σκόραραν σε δύο νικηφόρους για τον ΠΑΟΚ τελικούς Κυπέλλου με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης πέτυχε πρώτη φορά γκολ στον τελικό του 2001, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 4-2. Είχε κάνει το 3-0 για τον “Δικέφαλο” στο 46ο λεπτό, δίνοντας πολύ μεγάλο προβάδισμα στους “ασπρόμαυρους” για τη νίκη. Δεύτερη φορά σε τελικό με τον ΠΑΟΚ σκόραρε το 2003, στην Τούμπα κόντρα στον Άρη. Μάλιστα, στο ματς αυτό το δικό του γκολ έκρινε και τον τίτλο, καθώς το ματς τελείωσε με σκορ 1-0.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πρώτη φορά σε τελικό με τον ΠΑΟΚ έπαιξε και σκόραρε το 2018. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με απίθανο χτύπημα φάουλ. Τελικώς, ο “Δικέφαλος” επικράτησε 2-0 με δεύτερο γκολ από τον Δημήτρη Πέλκα. Στον τελικό του 2019 ο Βιεϊρίνια δεν έπαιξε, καθότι ήταν τραυματίας. Στον τελικό αυτής της σεζόν (2020-2021) επανήλθε στη θέση του στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Κούδας είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ που σκόραρε δύο γκολ σε νικηφόρο τελικό Κυπέλλου των “ασπρόμαυρων”, το 1972 κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, στη διαδικασία των πέναλτι στη νικηφόρα αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το 1974 (2-2 κανονικός αγώνας και 4-3 στα πέναλτι) ήταν αυτός που το έχασε από πλευράς “Δικεφάλου”, με τον Λευτέρη Πουπάκη να αποκρούει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.