Λαμία: Επασί saves

Το ταξίδι του Ντεβί Επασί… από την περίφημη ποδοσφαιρική σχολή Κλέρφοντεν στην Λαμία και την Εθνική ομάδα του Καμερούν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε την Λαμία και έβαλε πρώτο στόχο την αμυντική βελτίωση. Αυτό έφερε την σωτηρία.

Αν δει κανείς τα στατιστικά της σεζόν μόνο Ολυμπιακός και Άρης (…από 19 φορές) κράτησαν περισσότερες φορές το μηδέν στην εστία τους από την Λαμία (14 φορές). Αυτό το 14αρι είναι και ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας στην Superleague.

Ο Επασί ήταν παρών και τις 14 φορές κάτι που σημαίνει επίσης ότι μόνο ο Ζοσέ Σα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερος από αυτόν φέτος. Ο Πορτογάλος κράτησε το μηδέν 15 φορές αλλά με δύο ματς περισσότερα.

Βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2017 όταν τον έφερε ο Ζοζέ Ανιγκό για τον Λεβαδειακό. Πριν την φετινή σεζόν είχε 40 συμμετοχές στην Superleague και είχε κρατήσει το μηδέν 10 φορές… φέτος σε 27 ματς 14 φορές, είναι μια σημαντική βελτίωση.

Μια βελτίωση που έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Το Φθινόπωρο του 2017 δήλωνε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του ότι στόχος είναι η Εθνική ομάδα του Καμερούν… δεν τα παράτησε φυσικά και τριάμισι χρόνια μετά, τα κατάφερε.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Καμερούν, Τόνι Κονσεϊσάο του έδωσε την ευκαιρία. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την φανέλα του Καμερούν, ούτε στις μικρές ηλικίες. Μεγαλωμένος στην Γαλλία. Πατέρας Καμερουνέζος και μητέρα Γαλλίδα.

Άρχισε από το περίφημο προπονητικό κέντρο Κλερφοντέν και μια από τις σπουδαίες 13 ποδοσφαιρικές σχολές τις οποίες επιβλέπει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας.

Ακολούθησε η Ρεν και η τάξη του 1993 με συμπαίκτες όπως ο Αμπντουλάγε Ντουκουρέ (…τώρα Έβερτον) και ο Ντιμιτρί Φουλκιέ (…τώρα Γρανάδα). Ο συμπαίκτης του και επίσης τερματοφύλακας Νταβίντ Αντρέ θυμάται για τον Επασί :

“Μόλις προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της Ρεν, εξελίχθηκε ως παίκτης και ως άνθρωπος. Κάθε φορά είχε και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έκανε πλάκες και ήταν χαλαρός αλλά στο γήπεδο ήταν άλλος άνθρωπος και πολύ δυνατός ψυχικά. Βέβαια αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν ότι τραγουδούσε Σελίν Ντιόν στην τάξη”.

Βασικός στην δεύτερη ομάδα της Ρεν αλλά δεν υπήρχε χώρος στους επαγγελματίες. Μετά Λοριάν, τραυματισμοί, μια μικρή περιπέτεια στην Ισπανία με κάποια Γκιχουέλο. Επιστροφή στην Γαλλία με Αβράνς, Επινάλ και μετά Ελλάδα, Λεβαδειακός και Λαμία.

Το δυσάρεστο για την Λαμία ότι το συμβόλαιό του τελειώνει. Ακόμη πιο δυσάρεστο για την ομάδα της Φθιώτιδας ότι για το Καμερούν μπορεί να είναι και ο βασικός τερματοφύλακας καθώς ο Ονανά του Άγιαξ παραμένει τιμωρημένος ως τον επόμενο Φλεβάρη για υπόθεση ντόπινγκ.

Για την ώρα οι δύο πλευρές τηρούν στάση αναμονής. Ο Επασί κάνει το ταξίδι για τους φιλικούς αγώνες με Νιγηρία και Μάλτα όντας ο πιο έμπειρος από τους τέσσερις γκολκίπερ του Κονσεϊσάο στην αποστολή. Πάει για να τον γνωρίσουν και να τους γνωρίσει.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σίγουρα περιμένει ανυπόμονα. Δεν βρίσκεις τόσο εύκολα καλούς τερματοφύλακες.

Με τον Έλληνα προπονητή ο Επασί έπαιξε 21 ματς φέτος, κράτησε 13 φορές το μηδέν και δέχτηκε μόλις 11 γκολ. Πριν τον Γρηγορίου σε 6 ματς φέτος κράτησε μια φορά το μηδέν και δέχτηκε 12 γκολ! Τι λέτε; Δεν βοήθησε ο ένας τον άλλον; Σίγουρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.