Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4: Άλλη κλάση

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους «ερυθρόλευκους» στο φινάλε της φετινής σεζόν.

Το αποψινό ντέρμπι, με το οποίο έπεσε η αυλαία των φετινών πλέι οφς, ήταν υπό μία έννοια η περίληψη ολόκληρης της σεζόν για τους δύο μονομάχους. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένταση κι επιθυμία, όμως αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά απέναντι σε μία ομάδα με την ποιότητα και τη συνοχή των πρωταθλητών. Οι παίκτες του Μαρτίνς έδωσαν ένα μοναδικό ρεσιτάλ κυνικότητας, τιμωρώντας σε καταστάσεις κόντρα επίθεσης όλα τα λάθη των γηπεδούχων, οι οποίοι υπό αυτές τις συνθήκες ήταν ανέφικτο να έχουν απάντηση.

Μπορεί λοιπόν το 4-1 να μην είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που κατέβαλε ο Παναθηναϊκός, όμως αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την απόσταση που χωρίζει τα δύο σύνολα όσον αφορά τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές τους. Επίσης, σίγουρα τα ντέρμπι γενούν… πάθη για τους οπαδούς των δύο ομάδων, όμως για τον ουδέτερο φίλαθλο το αποψινό ραντεβού στη Λεωφόρο ήταν Θείο δώρο. Οι δύο ομάδες έβγαλαν στο χορτάρι μπόλικη ενέργεια, με τον ρυθμό να θυμίζει… ισπανικό πρωτάθλημα.

Η φάση του 4-1 είναι χαρακτηριστική: ο Παναθηναϊκός χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία για να μειώσει σε 3-2 και στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός γράφει το τελικό 4-1 με τον Ελ Αραμπί.

ΣΚΟΡΕΡ: Μαουρίτσιο 53′ – Μασούρας 7′, 12′, Ελ Αραμπί 38′, 72′

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Μολό, Σάντσες, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Ιωαννίδης (78’ Αϊτόρ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Εμβιλά (78’ Μπρουμά), Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Μασούρας (71’ Φορτούνης), Χασάν (89’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.