ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 : Φινάλε με νίκη και κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση (hls)

Η ΑΕΛ στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ σε ματς που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο.

Η ΑΕΛ στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ σε ματς που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο.

Οι “βυσσινί” πανηγύρισαν μόλις την δεύτερη εντός έδρας νίκη τους και ολοκλήρωσαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 1975.

Ο ΠΑΣ έχει ένα ακόμη ματς με τον Απόλλωνα, που είχε αναβληθεί εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το παιχνίδι, στιγματίστηκε από την φάση του 7ου λεπτού, όταν σύμφωνα με τον ΠΑΣ ο Μπέρτος, έκανε ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο.

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, καθώς την Παρασκευή αποτέλεσαν παρελθόν από τον σύλλογο εννέα ποδοσφαιριστές, οι Μπάγιτς, Τσόσιτς, Καρανίκας, Σπαρβ, Μπεν Χατίρα, Μουκάντζο, Νούνιτς και Ζίζιτς

Στην άλλη πλευρά, με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε και η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη με τους Εραμούσπε, Μπρένερ, Ντομίνγκεθ, Μιλιντσεάνου, Οικονομόπουλος, Λιάσο, Καρτάλη Δούμτσης, Νάουμετς και Σιόντη να μένουν εκτός αποστολής.

Η ΑΕΛ έκλεισε τις φετινές τις υποχρεώσεις ενώ για τον ΠΑΣ υπάρχει ένα ακόμη ματς που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού αυτό κόντρα στον Απόλλωνα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 19 Μάϊου.

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Ο ΠΑΣ, ΤΑ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ!

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς!

Στο έβδομο λεπτό, ένα μαρκάρισμα του Κάστρο στον Νικολιά έφερε…”έκρηξη” στο γήπεδο! Ο Μπέρτος ήρθε σε σύγκρουση με τον Κάστρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μανούχος να δείξει την κίτρινη κάρτα στους παίκτες. Μάλιστα ο Κάστρο έδειξε διάθεση ν΄αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο καθώς όπως τόνισε στον πάγκο της ομάδας, υπήρξε ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπό του. Σύμφωνα με τον διαιτητή, ο Μπέρτος απολογήθηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε στο 11ο λεπτό.

Για 20 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν δημιουργήσει καμία ευκαιρία στην αντίπαλη εστία έχοντας δώσει περισσότερο βάρος στον έλεγχο της μπάλας αλλά και στην άμυνα.

Στο 22ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς που έφερε και γκολ για την ΑΕΛ. Ο Κολομπίνο έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, την πέταξε μπροστά, στον άξονα, για τον Ακούνια ο οποίος έκανε την κίνηση και πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν για να κάνει το 1-0! Το γκολ μέτρησε μετά τον έλεγχο του VAR καθώς έλεγξαν αν υπήρχε off side την ώρα της πάσας. Ο Ακούνια έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 26΄ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει!

Ο Σάλιακας εκτέλεσε το κόρνερ ο Πίρσμαν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα είχε πορεία για τα δίχτυα, όμως ο Νικολιάς με κεφαλιά απομάκρυνε τη μπάλα σώζοντας την ομάδα του!

O ΠΑΣ Γιάννινα, είχε ποσοστό κατοχής στο μισάωρο του αγώνα, 66%, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ. Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα, περίμενε τον αντίπαλο και έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις.

Στο 38΄ η ΑΕΛ έφτασε και σε δεύτερο γκολ! Ο Μπέρτος έκανε την πάσα από το κέντρο, βρήκε τον Κολομπίνο, ο οποίος με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0! Ο Ουρουγουανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΛ! Ο Κολομπίνο, έγινε ο δέκατος σκόρερ για τους “βυσσινί”.

Στο 40 ο Κριζμάν έχασε μοναδική ευκαιρία ν΄απειλήσει τον Σουλούκο, όταν μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, πλάσαρε ψηλά άουτ σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής. Το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΛ να πετυχαίνει δύο γκολ για πρώτη φορά μετά τις 20 Μαρτίου όταν είχε επικρατήσει του Απόλλωνα με 2-0 εκτός έδρας. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Κάστρο, έκανε νόημα στον διαιτητή Μανούχο, να καταγράψει το σκηνικό με τον Μπέρτο.

Μάλιστα Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό αλλά και την φιλοξενία της ΑΕΛ.

Με το “καλημέρα” στο Β΄ημίχρονο, ο Πινακάς, βρέθηκε μπροστά, κέρδισε τον Παντελάκη και το σουτ του κατέληξε κόρνερ!

Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χουσίνο απείλησε με κεφαλιά. Ίσως η μπάλα βγήκε έξω από τον Πανουργιά όμως ήταν δύσκολο για τον διαιτητή να δει ποιος ακούμπησε τελευταίος.

Ο Κάργας στο 50 μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα από τον Ηλιάδη.

Στο 54, ο Σάλιακας θέλησε ν΄απειλήσει με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 60΄ο Σάλιακας έκανε επικίνδυνη σέντρα με τον Παμλίδη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

Στο 66΄απείλησε η ΑΕΛ με το Νικολιά. Ο παίκτης των “βυσσινί” δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, όμως ο Λοντίγκιν μάζεψε τη μπάλα σταθερά.

Ο Λοντίγκιν στο 68΄βγήκε αρκετά έξω από την περιοχή του, πήρε τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ακούνια, έκανε αρκετές ντρίμπλες και κατάφερε ν΄απομακρύνει τον κίνδυνο παίζοντας μακριά από την εστία του!

Ο Παμλίδης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε σουτ με τον πορτιέρε της ΑΕΛ να μαζεύει σταθερά.

Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-0.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας) 4-4-2: Σουλούκος, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι(64΄Μαϊδανός), Χουσίνο, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος(90΄Χαλάτσης), Νικολιάς, Πινακάς(76΄Ντουρμισάι), Ακούνια(90΄Δακτυλάς)

ΠΑΣ Γιάννινα(Αργύρης Γιαννίκης): 4-4-2 Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Πανουργιάς(75΄Γροσδάνης), Πήλιος(65΄Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Λώλης(83΄Τριάδης), Κριζμάν.

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Ηλίας Παπαδόπουλος, Πέτρος Πάτρας

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

Κίτρινες: Κάστρο, Μπέρτος, Παντελάκης, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κάργας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.