O απολογισμός της σεζόν από τον Άκη Μάντζιο στα κανάλια Novasports (vid)

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς του Άρη αποκλειστικά στην κάμερα της NOVA.

Άκης Μάντζιος… από καρδιάς. Ο προπονητής του Άρη, στις αποκλειστικές του δηλώσεις στην κάμερα των καναλιών Novasports, μίλησε για όλα όσα έζησε τη φετινή σεζόν. Ξεχώρισε τις στιγμές που θα του μείνουν στο μυαλό του, χαρακτήρισε όλη την ομάδα MVP και αναφέρθηκε στο μέλλον του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς: «Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά, αλλά τέλειωσε εξαιρετικά. Μία χρονιά άκρως πετυχημένη. Θεωρώ πως ήρθαμε σε μία περίεργη κατάσταση για να αναλάβουμε την ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ με την ομάδα. Δουλέψαμε να φτιάξουμε πράγματα. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμασταν πολύ και κλείνοντας την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα ήταν εξαιρετική και έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Όπως έχω ξαναπεί αποκτήσαμε τον σεβασμό όλων για το ποδόσφαιρο που παίζαμε σαν ομάδα. Ο στόχος ο μεγάλος, ο αρχικός που ήταν να βγούμε Ευρώπη, επετεύχθη. Ζητήσαμε το κάτι παραπάνω, θέλαμε την 2η θέση, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε».

Για το γεγονός πως ο Άρης με βαθμό ή βαθμούς στο ΟΑΚΑ θα τερματίσει ξανά 3ος μετά το 1981: «Είναι σημαντικό να τερματίσουμε στην 3η θέση. Όλοι το θέλουμε, όλοι το επιζητούμε. Είναι ένα δείγμα πως ο Άρης μετά την επάνοδό του βγαίνει για τρίτη φορά στην Ευρώπη. Κάνει σταθερά βήματα προόδου και όπως έχω ξαναπεί το πιο σημαντικό είναι ο Άρης να πρωταγωνιστεί. Και φέτος πρωταγωνίστησε, ανεξάρτητα αν βγούμε τρίτοι που το θέλουμε όλοι. Ήμασταν για 26 παιχνίδια στην 2η θέση, ήμασταν στην 1η για κάποιες αγωνιστικές. Όταν είσαι τόσο ψηλά σε όλο το πρωτάθλημα, τότε σημαίνει πως πρωταγωνιστείς».

Για το αν περίμενε και ο ίδιος ερχόμενος στον σύλλογο να κάνει η ομάδα τη φετινή της πορεία: «Στόχος μας ήταν να βγούμε στην Ευρώπη. Πίστευα πολύ στην ομάδα. Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό υλικό. Δουλέψαμε, αλλάξαμε αρκετά πράγματα και νομίζω πως όλος ο οργανισμός, όλη η οικογένεια του Άρη, βάλαμε την ομάδα πάνω από τον εαυτό μας, πάνω από όλους. Αυτή ήταν πάνω απ’ όλα. Είχαμε τρομερή διαχείριση, ένα τρομερό οικογενειακό κλίμα που ήταν από τις ελάχιστες φορές που η ομάδα το είχε αυτό. Ήταν κι αυτός ένας σημαντικός παράγοντας για να φτάσει η ομάδα τόσο ψηλά».

Για το ποια στιγμή ξεχωρίζει και ποια θέλει να ξεχάσει: «Υπάρχουν στιγμές. Και σε κάθε καλή και σε κάθε άσχημη στιγμή, υπάρχουν θετικά που μπορείς να βγάλεις θετικά συμπεράσματα. Φτάσαμε κοντά σε μία πολύ μεγάλη πρόκριση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι ο τρόπος, ο περίεργος αυτός τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός ήταν μια στιγμή που έμεινε στο μυαλό μας».

Για το αν του αφήνει μια πικρία το γεγονός πως ο Άρης δεν είχε τα αποτελέσματα που θα περίμενε κι ο ίδιος στα πλέι οφ: «Σίγουρα μας αφήνει μια πικρία και μια στεναχώρια, γιατί δείξαμε πως μπορούμε να τερματίσουμε δεύτεροι. Όμως δεν μπορώ να έχω παράπονα από τα παιδιά, δείξαμε όλη τη χρονιά μια απίστευτη σταθερότητα. Είναι λογικό κατά ένα τρόπο να μην έχουμε την ίδια εικόνα. Μας λείψανε πράγματα στα πλέι οφ, από αυτά που παρουσιάσαμε. Υπάρχουν και εξηγήσεις και αίτια, από ‘κει και πέρα, βρήκαμε τα αίτια που η ομάδα δεν είχε την ίδια εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια στα πλέι οφ. Όπως είπα και πριν όμως το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο, σε όλα τα παιδιά, σε όλη την οικογένεια του Άρη. Είμαστε πραγματικά, περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου ο σύλλογος κάθε χρόνο να είναι σταθερά ψηλά και να βελτιώνεται και να εξελίσσεται σε όλους τους τομείς».

Για το τι του δίδαξε η φετινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Καρυπίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε και με επέλεξε να προπονήσω την ομάδα. Για μένα ήταν μια τεράστια εμπειρία. Μια ομάδα που είχε πρωταγωνιστικούς στόχους και χαίρομαι που δικαίωσα και με το παραπάνω τις προσδοκίες. Μια χρονιά γεμάτη, μια χρονιά με εμπειρία, μια χρονιά με πίεση που είχε περισσότερες καλές στιγμές παρά κακές. Είναι μια χρονιά για μένα και τους συνεργάτες μου πολύ γεμάτη».

Για το αν αποτελεί επιθυμία του να συνεχίσει στον Άρη: «Το έχουμε πει δεν είναι θέμα επιθυμίας ή όχι. Δεν μπορείς να είσαι στον Άρη σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και να μη θέλεις να παραμείνεις. Ξεκινήσαμε καλά, πετύχαμε τον μεγάλο στόχο της Ευρώπης. Ας τελειώσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα δούμε τι θα γίνει στην επόμενη ημέρα».

Για το αν περιμένει τη νέα σεζόν να καθίσει στον πάγκο του Άρη σε ένα γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είναι ένα γεγονός που στην πρώτη μου θητεία στον Άρη ως ποδοσφαιριστής γεύτηκα την μεγάλη δύναμη του Άρη που ήταν ο κόσμος του. Στην δεύτερη θητεία δυστυχώς δεν είχαμε αυτή την τύχη. Εισπράξαμε αυτή την αγάπη του κόσμου, δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, ήταν όμως κοντά μας με κάθε τρόπο και μας έδωσαν δύναμη να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Για το ποιος ήταν ο MVP του φετινού Άρη: «Όλη η ομάδα ήταν MVP. Δεν στηριχτήκαμε ποτέ σε κανένα πρόσωπο. Η ομάδα λειτούργησε σαν μια μεγάλη οικογένεια και όλοι έβαζαν αυτήν πάνω απ’ όλα και ο καθένας έδινε ό,τι είχε και δεν είχε».

Για το τι δεν κόλλησε στην σχέση του Άρη με τον Μήτρογλου: «Πάντα σε μια συνεργασία ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Όσον αφορά το θέμα του Μήτρογλου δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ τώρα, θα τοποθετηθώ κάποια στιγμή στο μέλλον».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όλα είναι δύσκολο το έχω ξαναπεί, όλες οι ομάδες δεν είχαν σταθερότητα στα πλέι οφ. Αν έχουμε την εικόνα που είχαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε και στόχος μας θα ναι αυτός».

Για το τι κέρδισε σε προσωπικό επίπεδο και το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο της ομάδας: «Κέρδισα σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Δώσαμε τα πάντα για την ομάδα, δουλέψαμε πολύ γι’ αυτήν, κάναμε πολλά μαζί με την διοίκηση και το προσωπικό και αυτό που θα ήθελα και για τη νέα χρονιά ανεξάρτητα αν θα είμαι εγώ ή όχι η ομάδα να συνεχίσει να είναι ψηλά και να εξελίσσεται». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.