ΠΑΟΚ-Άρης 2-0: «Αγκάλιασε» την δεύτερη θέση (vids)

Ο Δικέφαλος πήρε καθαρά το ντέρμπι και απέκτησε αέρα πέντε βαθμών από τον συμπολίτη του

Ήταν τόσο θέμα γοήτρου όσο και ουσίας για τον ΠΑΟΚ. Σε μία χρονιά που οι βασικοί στόχοι χάθηκαν σχετικά νωρίς, ο “Δικέφαλος” μπήκε στην τελική ευθεία των πλέι οφς θέλοντας να πετύχει το εξής: να κάνει δική του την δεύτερη θέση, υποσκελίζοντας τον “αιώνιο” αντίπαλο Άρη, που φέτος παρουσιάστηκε πιο ποιοτικός και πιο συνεπής από ποτέ.

Έπειτα από το αποψινό καθαρό και δίκαιο 2-0 στην Τούμπα, ο Γκαρσία και οι παίκτες του θα χρειαστεί να… αυτοκτονήσουν για να μην τερματίσουν πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία, έχουν πλέον απόσταση πέντε βαθμών από τον συμπολίτη τους, ορίζοντας σε απόλυτο βαθμό τη μοίρα τους.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με την γνωστή λογική που έχει επιβάλει εδώ και λίγο καιρό ο προπονητής του: προσεκτικός στην άμυνα, με μπόλικη ενέργεια και πάθος, αλλά και σωστή επικοινωνία μεταξύ των γραμμών, με στόχο να “χτίσει” την επίθεσή του χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα. Ο Άρης του άφησε την κατοχή, επιχειρώντας έτσι να τον μπερδέψει, αλλά ο “δικέφαλος” ήξερε καλά τι ήθελε και κυρίως τον τρόπο για να το πετύχει.

Αφού πρώτα “κλείδωσε” τα ισχυρότερα όπλα του Άρη, άρχισε να αυξάνει σταδιακά την πίεση και κάπως έτσι οδήγησε τον αντίπαλό του στο λάθος, που είχε ως συνέπεια το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 (Σβαμπ 69′).

Με το γκολ αυτό, οι γηπεδούχοι έβαλαν το νερό στο αυλάκι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων “κλείδωσαν” οριστικά το “τρίποντο” με τον Ζίβκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.