ΑΕΚ: Δεν αρκεί το πρέπει να κερδίσει… (vids)

Ένας ακόμα τελικός στο δρόμο της ΑΕΚ προς την Ευρώπη. Ένας από τους τελευταίους τελικούς που πρέπει επιτέλους να κερδίσει. Αρκεί όμως το πρέπει; Όχι!

Αν είσαι φίλαθλος της ΑΕΚ ένα πράγμα είναι σίγουρο. Έχεις βαρεθεί να διαβάζεις δηλώσεις ότι θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ντέρμπι και ότι έχουμε μπροστά μας έναν τελικό και πρέπει να τα καταφέρουμε για να σώσουμε τη χρονιά. Ειδικά τη φετινή που ακόμα δεν έχει αποτύχει πλήρως. Και για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει επιτέλους η ΑΕΚ να κερδίσει ένα ντέρμπι. Αυτό με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαϊδης“. Ή τουλάχιστον να μην χάσει για να διατηρήσει το +3 από τους “πράσινους” και να ψάχνει μετά τέσσερις δικούς της πόντους για να είναι Ευρωπαία και μαθηματικά. Αρκεί θα πει κανείς αυτό το χιλιοειπωμένο πρέπει; Όχι φυσικά. Η ΑΕΚ καλείται να δείξει στο γήπεδο ότι μπορεί να πετύχει ότι πραγματικά θέλει. Το πως και το γιατί θα το δούμε…

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει κερδίζω ντέρμπι

Αρκετοί από τους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν έχουν γευθεί τη νίκη σε ένα ντέρμπι, με την Ένωση να μετρά από τον περασμένο Ιούλιο 16 σερί ντέρμπι χωρίς νίκη με απολογισμό 6 ισοπαλίες και 10 ήττες. Από τα νέα πρόσωπα του ρόστερ δεν το έχει καταφέρει κανείς, ενώ και από αυτούς που ήταν παρόντες στο περυσινό 1-3 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ λίγοι παραμένουν στα “κιτρινόμαυρα“. Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ και οι παίκτες αυτού του ρόστερ παίζουν την Κυριακή ολόκληρη τη χρονιά για την ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Πολλοί λένε ότι πρέπει να κερδίσει, εγώ θα πω ότι αρκεί να μην χάσει στην ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς, με την εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση στα τελευταία ματς δεν σε πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αν όμως μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι φέτος η ΑΕΚ, τότε αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό γιατί αγωνιστικά είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία της. Μπορεί να έχει απουσίες, μπορεί να μην έχουν δυνάμεις οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας, όμως αυτό το ματς μπορούν να το κερδίσουν παίζοντας έξυπνα και χτυπώντας στις αδυναμίες του αντιπάλου που “καίγεται” για τη νίκη.

Ενδεκάδα γρίφος από τον Χιμένεθ

Με τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ να είναι περιορισμένες και τον Μάνταλο να προέρχεται από τραυματισμό είναι άγνωστο το τι θα επιλέξει ο Ισπανός για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η επιλογή των τριών κεντρικών αμυντικών μπαίνει στο συρτάρι και η λογική λέει πως ο Χιμένεθ θα επαναφέρει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1, ανάλογα με τα πρόσωπα που θα επιλέξει.

Στο τέρμα, αν συνεχιστεί το μία μέσα, μία έξω θα καθίσει ο Τσιντώτας, αριστερά ο Λόπες, ΣβάρναςΤσιγκρίνσκι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και δεξιά ο Μπακάκης που επέστρεψε διεκδικεί τη θέση του Βασιλαντωνόπουλου. Τα τρία χαφ θα είναι οι Σιμάνσκι, Κρστιτσιτς, Γαλανόπουλος, δεξιά θα βρεθεί ο Τάνκοβιτς, αριστερά πιθανότατα ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.