Βόλος-ΑΕΛ 3-1: Ρεσιτάλ Δουβίκα, πρωτιά για Βόλο, πικρό φινάλε για ΑΕΛ

Κοντράστ συναισθημάτων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Βόλο να επικρατεί για πρώτη φορά επί της ΑΕΛ και να πανηγυρίζει την πρωτιά στη διοργάνωση και τους "βυσσινί" να χάνουν τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν για την παραμονή στην κατηγορία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Δουβίκα που σκόραρε και δημιούργησε ο Βόλος επικράτησε 3-1 (8’ Δουβίκας, 38’ Μπαρτόλο, 74’ Μπουένο-69’ πεν. Ντουρμισάι) της ΑΕΛ, κατοχύρωσε – και – μαθηματικά την 1η θέση ενώ ταυτόχρονα εξάλειψε τις όποιες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία είχαν οι «βυσσινί», που από το 59’ έμειναν με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Τσόσιτς.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του καθώς επέστρεψαν και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας οι Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαρτόλο. Ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου προχώρησε στον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής 11άδας σε σχηματισμό 4-2-3-1 με πρόθεση να δώσει χώρο στον αντίπαλο κι εκμεταλλευόμενος τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, προκειμένου να βρει τον τρόπο για τον βαθμό-ούς που θα τους κατοχυρώσει την πρώτη θέση στο μίνι-πρωτάθλημα.

Αντιστρόφως ανάλογα τα δεδομένα για τον Τζιανλούκα Φέστα με τον Ιταλό τεχνικό να καλείται να διαχειριστεί την απουσία μιας ολόκληρης 11άδας! Είτε ως τραυματίες, είτε επειδή δεν υπολογίζονται απουσιάζουν οι Μπάγιτς, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σπαρβ, Γκράουρ, Μπεν Χατίρα, Νούνιτς. Με σχηματισμό 4-3-3, κύριος στόχος των «βυσσινί» είναι η αποφυγή λαθών στην άμυνα που τόσο πολύ την έχουν πληγώσει στο πρόσφατο παρελθόν κι η άσκηση πίεσης μεσοεπιθετικά για ένα γρήγορο γκολ που θα της διώξει το σχετικό άγχος καθώς η νίκη στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία είναι μονόδρομος.

Το ρεσιτάλ του Δουβίκα

Η εικόνα που θα διαμορφωνόταν σε ολόκληρο το ματς φάνηκε από νωρίς. Οι γηπεδούχοι, καλά οργανωμένοι, με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και αρμονική συνοχή προσπάθησαν να κρατήσουν τον αντίπαλό τους μακριά μεν από την περιοχή τους ταυτόχρονα όμως καιροφυλακτούσαν για ένα λάθος, μια χαμένη μπαλιά προκειμένου να βγουν στην αντεπίθεση.

Ο Δουβίκας προειδοποίησε στο 3’ όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ηλιάδη για να βγει μόνος απέναντι στον Νάγκι, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ. Η πρώτη απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 6’ με τον Ντουρμισάι να πιάνει το σουτ, σημαδεύοντας όμως εκτός εστίας. Και δύο λεπτά μετά από εξαιρετική λόμπα του Νίνη, που είδε τον Δουβίκα να κάνει κίνηση στην άλλη άκρη του γηπέδο, ο νεαρός επιθετικός βγήκε για δεύτερη φορά τετ α τετ με τον πορτιέρε των «βυσσινί» αλλά αυτήν τη φορά δεν αστόχησε ανοίγοντας με πλασέ το σκορ.

Η ΑΕΛ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, κατέθεσε πάθος, δύναμη δίχως κανένα από αυτά τα στοιχεία να σταθεί ικανό να τη βοηθήσει έστω και ν’ απειλήσει ουσιαστικά. Στο 22’ ένα άτσαλο σουτ του Στίφλερ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Συνολικά και οι τρεις τελικές που είχε η ομάδα του κ. Φέστα ήταν όλες εκτός περιοχής κι όλες εκτός εστίας. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι, μ’ ενισχυμένη ψυχολογία παρέμειναν συγκεντρωμένοι, απέκρουσαν ιδανικά τις προσπάθειες δημιουργίας από την αντίπαλη ομάδα και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο όπως ακριβώς ξεκίνησαν το ματς.

Και στο 38’ – και πάλι από λάθος της άμυνας της ΑΕΛ – έκλεψαν οι Βολιώτες, αυτήν τη φορά ο Δουβίκας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, την κατάλληλη στιγμή «έστρωσε» στον κενό χώρο για τον επερχόμενο Μπαρτόλο, που με δυνατό πλασέ νίκησε τον Νάγκι για το 2-0.

Οι αλλαγές δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα

Σε σημαντικές αλλαγές προχώρησαν και οι δυο προπονητές με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Κώστας Μπράτσος εκμεταλλευόμενος την πληθώρα επιλογών του, απέσυρε τους Μαρτίνες, Μπαριέντος ρίχνοντας στο ματς τους Περέα και Ριένστρα αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή ο Τζιανλούκα Φέστα προχώρησε στην αντικατάσταση του Στίφλερ από τον Μουκάντζο αλλά και σε αλλαγή σχηματισμού, εγκαταλείποντας το 4-3-3 για χάρη του 3-5-2.

Μια κίνηση που χάρισε στην ΑΕΛ και την καλύτερη στιγμή της στο ματς, καθώς ο Ακούνια άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους μπροστά κι αν την πρώτη φορά παρατηρήθηκε ως εκτεθειμένος, τη δεύτερη στο 51ο λεπτό ο Ουρουγουανός με εξαιρετική, ατομική προσπάθεια έπιασε εξαιρετικό σουτ στα όρια της περιοχής με την μπάλα να περνάει – μόλις άουτ! Ωστόσο, πριν καλά – καλά συνηθίσουν κι αξιοποιήσουν αυτά τα δεδομένα οι «βυσσινί» βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα αντιξοότητα καθώς στο 59’ ο Τσόσιτς, στην προσπάθειά του να παρεμποδίσει τον προωθημένο Περέα να μπει στην περιοχή της ομάδας του, έκανε φάουλ αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα με συνέπεια η ομάδα του να μείνει με ποδοσφαιριστή λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης κι ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων.

Παρόλα αυτά, τρία λεπτά μετά ο Ακούνια σπατάλησε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν σε σέντρα που βγήκε από δεξιά και με την μπάλα να βρίσκει στον Τέκιο, ο Ουρουγουανός βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ πέρασε άουτ! Όμως η συγκεκριμένη φάση μπήκε στο μικροσκόπιο του VAR για χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων και μετά την εξέταση της φάσης κι από τον διαιτητή, υποδείχθηκε η εσχάτη των ποινών. Κι ο Ντουρμισάι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Τα τραγικά λάθη όμως της άμυνας της ΑΕΛ δεν είχαν τελειώσει. Στο 74’, σε φάση που οι γηπεδούχοι «έχτισαν» ορθολογικά την επίθεσή τους με στήριγμα τον Δουβίκα εντός περιοχής, μια ολιγωρία της στιγμής έδωσε την ευκαιρία στον Μπουένο να πιάσει ιδανικό γυριστό σουτ αφήνοντας «άγαλμα» τον Νάγκι για το 3-1. Και πέντε λεπτά μετά σε μαζική αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Δουβίκας καθυστέρησε ν’ αποφασίσει, σήκωσε την μπάλα από αριστερά για τον Περέα αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κόπηκε εύκολα.

Στο υπόλοιπο διάστημα η ομάδ του κ. Φέστα έδειξε επηρεασμένη ψυχολογικά από το γεγονός πως δεν κατάφερε να … χαρεί για τη μείωση του σκορ και μ’ ένα «φθηνό» τρόπο βρέθηκε και πάλι να κυνηγά το σκορ με δύο γκολ διαφορά. Εξαίρεση αποτέλεσε μια κεφαλιά του Γιακιμόφσκι στο 87′ που βρήκε τον Νάγκι σ’ ετοιμότητα.

Διαιτητής

Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί

Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

Τέταρτος

Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κόκκινη: 59’ Τσόσιτς (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις

Βόλος (Κ. Μπράτσος) (4-2-3-1): Κλέιμαν, Φεράρι, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης (σ.σ. αρχηγός) (81’ Κρητικός), Μπαριέντος (46’ Ριένστρα), Νίνης (66’ Μπουένο), Μαρτίνες (46’ Περέα), Μπαρτόλο (77’ Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ: (Τζ. Φέστα) (4-3-3): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Στίφλερ (46’ Μουκάντζο), Νικολιάς, Ακούνια, Πινακάς (σ.σ. αρχηγός), Ντουρμισάι (83’ Γρηγορόπουλος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.