ΑΕΚ: Αναζητώντας επιτέλους νίκη σε ντέρμπι (vids)

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 15 ντέρμπι χωρίς νίκη, όμως αυτό πλέον περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα κομβικός σε ότι έχει να κάνει με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με μόλις έξι ισοπαλίες στα δεκαπέντε τελευταία ντέρμπι η ΑΕΚ δεν… φημίζεται για την κυριαρχία της στα μεγάλα ματς, με την τελευταία επικράτηση να σημειώνεται τον περασμένο Ιούλιο και το 1-3 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Γενικώς την τελευταία τριετία η Ένωση δεν το έχει με τα ντέρμπι καθώς μετρά 3 νίκες, 13 ισοπαλίες και 17 ήττες. Απολογισμός καθόλου κολακευτικός για μια ομάδα που σαν σήμερα το 2018 κατακτούσε το πρωτάθλημα δίχως να χάνει ντέρμπι.

Έκτη φορά φέτος με ΠΑΟΚ, χωρίς νίκη από το 2017

Η ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για έκτη φορά τη φετινή σεζόν, στην οποία δεν τον έχει νικήσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετρώντας 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η τελευταία της νίκη επί του “δικεφάλου” ήταν πέρυσι στην Τούμπα για τα Play Off με 2-0. Όσο για την τελευταία εντός έδρας νίκη της Ένωσης επί των “ασπρόμαυρων” αυτή σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 2017 με 1-0 και γκολ του Λιβάια. Έκτοτε, η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οδεύει ξανά προς 3-5-2 με Μάνταλο απόντα

Ένα βασικό πρόβλημα για την ΑΕΚ του Χιμένεθ φέτος από τον Φεβρουάριο και έπειτα είναι οι πολλοί και οι συχνοί τραυματισμοί που σίγουρα δεν έχουν έρθει… ουρανοκατέβατοι. Έχει και ο Ισπανός τεχνικός με τον τιμ του τις ευθύνες του. Τελευταία “πληγή” για την Ένωση ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου, του παίκτη με τις περισσότερες ασίστ στη φετινή σεζόν, με τον αρχηγό των “κιτρινόμαυρων” να μένει εκτός αποστολής και να κάνει αγώνα δρόμου για τα υπόλοιπα τρία ματς. Το θετικό για τον Χιμένεθ είναι ότι Τσιγκρίνσκι και Λόπες είναι διαθέσιμοι, κάτι που σημαίνει πως δεν θα επηρεαστεί η σκέψη του για το 3-5-2.

Εάν επιλέξει αυτό το σύστημα ο Ισπανός τεχνικός τότε θα δούμε τον Αθανασιάδη κάτω από την εστία, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Τσιγκρίνσκι στα στόπερ, δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερά τον Λόπες, ενώ τριάδα στα χαφ θα είναι οι Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Κρστιτσιτς και επιθετικό δίδυμο ο Τάνκοβιτς με τον Ανσαριφάρντ.

Φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική του 4-3-3 που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Ουκρανός στόπερ, κάτι που θα σημαίνει την είσοδο του Αλμπάνη στην ενδεκάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.