ΠΑΟΚ: Συγκεντρωμένος στον επίλογο των Play Offs

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του ΠΑΟΚ και τη νέα, διαδοχική αναμέτρηση των «Δικεφάλων»

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία, εργασία, αντοχές κι ότι ποθεί ο κάθε ένας για τον ίδιο και τους ανθρώπους του. Το Άγιο Πάσχα πλέον ανήκει στο παρελθόν κι η επιστροφή στην καθημερινότητα παίρνει σειρά. Ανάμεσα σε όλους και σε όλα και για το ποδόσφαιρο.

Συνέχεια λοιπόν και για τα Play Offs της Superleague Interwetten με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής, σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται απόψε στις 21.30 (Novasports1HD) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση των δύο ομάδων σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας και τρίτη σε λιγότερο από ένα μήνα! Είναι το έκτο – μεταξύ τους – ματς της σεζόν και πέμπτο μέσα στο 2021!

Κατά συνέπεια οι δύο «Δικέφαλοι» γνωρίζονται αρκετά καλά και το στοιχείο της έκπληξης δύσκολα μπορεί να μπει στην αγωνιστική τους εξίσωση. Στην τελευταία της επίσκεψη στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε πάρει τη νίκη στην εκπνοή του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο, χάρη στο γκολ – από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ – του Μουργκ αλλά για το πρωτάθλημα έχουν περάσει εννιάμιση χρόνια από την τελευταία του νίκη στην έδρα της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή βέβαια έχει να χάσει τρεισήμιση χρόνια, κάτι που δείχνει μια σχετική ισορροπία.

Για τον ΠΑΟΚ το μείζον θέμα του είναι η απουσία των τραυματιών Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Ομάρ Ελ Καντουρί, ενώ παραμένουν οι ενοχλήσεις στον Ίνγκασον, καθιστώντας αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αποψινό αγώνα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μιχάι και Νίλσεν-Περέιρα έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ενώ ο Καγκάβα συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο «Δικέφαλος» του βορρά, τον τελευταίο καιρό, με την αλλαγή συστήματος, τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τις σχετικές «πινελιές» της τεχνικής ηγεσίας κατάφερε να βρει την πολυπόθητη κι άκρως απαραίτητη για τον ίδιο, αμυντική σταθερότητα, μα παθητικό ενός τέρματος στους τελευταίους πέντε αγώνες, τρεις για τα Play Offs και δύο για το Κύπελλο.

Από εκεί ξεκινούν όλα πλέον για την ομάδα του Ουρουγουανού τεχνικού, που έχει τον τρόπο-ους να δημιουργήσει τις ευκαιρίες του στην επίθεση και να βρει αυτό που αποζητά επιθετικά. Δεν το έκανε για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη σεζόν την προηγούμενη αγωνιστική, στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό, εν τη απουσία του τραυματία – τότε – Αντρίγια Ζίβκοβιτς επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο του Σέρβου στην ομάδα.

Μια «λευκή» ισοπαλία που στέρησε από τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς και μαζί την ευκαιρία να αποκτήσει πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, μένοντας στους 58 βαθμούς, όσους έχει και ο Άρης, τον οποίο και θα υποδεχθεί στην έδρα του την προσεχή Κυριακή, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα και τίτλους τέλους στη διοργάνωση τη μεθεπόμενη Κυριακή στην Τούμπα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ολοκληρώνοντας με τα της αποψινής αναμέτρησης, για δόο αντιπάλους που γνωρίζονται όσο κανείς άλλος μέσα από την πληθώρα των φετινών αναμετρήσεών τους, όλο το βάρος μετατίθεται στον εγωϊσμό των ποδοσφαιριστών. Στο ισχυρό «θέλω» του κάθε ενός, τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα και το πάθος που θα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο. Οι αγωνιστικές λειτουργίες της ομάδας αποτελούν και τις σταθερές της εικόνας που θα εμφανίσει στο γήπεδο αλλά τη διαφορά περιμένει να την κάνουν οι πρωταγωνιστές. Λίγη υπομονή λοιπόν, σε λίγες ώρες όλες οι σχετικές απαντήσεις. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.