Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός: Μια όμορφη Πασχαλινή ιστορία (pics)


Για να κάνουμε ένα μικρό τεστ. Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν έρχεται το Πάσχα; Ναι, η νηστεία, το ψήσιμο του αρνιού, ναι και το λαχταριστό κοκορετσάκι, ασφαλώς η Ανάσταση και τα βεγγαλικά. Είστε σίγουρα “κολλημένοι με τη μπάλα”; Τότε, δεν γίνεται να μην έρθει… αστραπιαία στο μυαλό σας ο παραδοσιακός αγώνας Βραδυποριακού – Ταλαιπωριακού!

Γιατί αυτή είναι η πιο όμορφη ελληνική – ποδοσφαιρική – Πασχαλινή ιστορία. Ένα ματς – παράδοση, το οποίο φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από το πρώτο λάκτισμα της Μεγάλης Παρασκευής του 1961. Ένα παιχνίδι το οποίο κατάφεραν να ακυρώσουν μονάχα η χούντα, ο κορωνοϊός και η… αδιαφορία του κόσμου. Ωστόσο τα περήφανα “γερόντια” δεν το βάζουν κάτω, επιμένουν και… αναμένουν για να επιστρέψουν στα γήπεδα. 

Πάμε στα βασικά! Ο αγώνας Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός είναι ένας αγώνας παλαιμάχων παικτών του Ολυμπιακού (Βραδυποριακός) και της Προοδευτικής (Ταλαιπωριακός), ο οποίος παραδοσιακά διεξάγεται στο γήπεδο της Νίκαιας την Μεγάλη Παρασκευή. Αρκετές φορές, οι παλαίμαχοι παίκτες έχουν ενισχυθεί με παλιές δόξες άλλων σωματείων, ενώ μετά από μια πενταετή… διαφωνία (2014-2018), οι παλαίμαχοι αποφάσισαν την αναβίωση του αγώνα το 2019. Μόνο που η τελευταία φορά που διεξήχθη ήταν Μεγάλη Τετάρτη. 

Η αρχή της παράδοσης… 

Το 1961 οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής αποφάσισαν να δώσουν ένα φιλικό αγώνα. Η ιδέα της πραγματοποίησης του αγώνα ανήκε στον παλιό παίκτη και τότε προπονητή της Προοδευτικής Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον παππού του πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Γιούρκα και για την υλοποίηση της συνεργάστηκαν οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσαπίδης και Νίκος Γερακάρης, οι παράγοντες της Προοδευτικής Λάμπρος Τσεμπεράκης και Νίκος Τσανίδης και οι παλιοί παίκτες των δύο συλλόγων, Βασίλης Τερκεσίδης και Θανάσης Σούλης. Οι πρωτεργάτες βρήκαν συμπαράσταση από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν χιουμοριστικά ονόματα στις ομάδες τους για να τονίσουν ότι ήταν ένας αγώνας διασκέδασης και όχι φανατισμού.

Το ραντεβού για τη διεξαγωγή του αγώνα δόθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα που βόλευε όλους και ορίστηκε να γίνει στο γήπεδο της Νίκαιας. Νικητής του πρώτου αγώνα αναδείχθηκε ο Βραδυποριακός με 8-5.

Ο Ταλαιπωριακός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1964,  καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι παλαίμαχοι της Προοδευτικής αγωνίστηκαν ως ΣΦΟ Προοδευτικής, ΑΕ Αγανακτήσεως και Λας Βέγκας!

Φέτος, το γήπεδο της Νίκαιας δεν θα υποδεχθεί τα αστέρια του παρελθόντος… Δεν θα ακουστούν τα γνωστά πειράγματα, δεν θα πανηγυρίσουν οι δόξες του παρελθόντος όπως έκαναν στην ποδοσφαιρική τους νιότη… Ο κορωνοϊός έβαλε λουκέτο και εδώ… Όμως υπομονή υπάρχει και το επόμενο ραντεβού είναι προκαθορισμένο… Μια μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας στο προσεχές μέλλον, η παράδοση θα συνεχιστεί… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.