ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός : «Λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα, «χαμένοι» οι «πράσινοι»

Ανούσιο παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και πιο επιθετικός, αλλά και αναποτελεσματικός. Η ισοπαλία δεν ευνοεί τον Παναθηναϊκό που έμεινε στο μείον 4 από την ΑΕΚ, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο.

Η ευκαιρία του Καρλίτος στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και η απόκρουση του Πασχαλάκη, έδωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό. Στο γήπεδο της Τούμπας, η δημιουργία των ευκαιριών ήταν σπάνια και από τις δυο ομάδες, παρά τις προσπάθειες τους. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο επιθετικός, αλλά και αναποτελσματικός. Ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο μείον 4 από την ΑΕΚ, είχε την ευκαιρία του Καρλίτος, ενώ μπορεί να διαμαρτύρεται για το λάθος του Φιλανδού διαιτητή, Ματίας Γκεστράνιους που ανέκοψε πλεονέκτημα του Μακέντα, ο οποίος σκόραρε, για να δείξει κίτρινη κάρτα στον Λύρατζη για το φάουλ που είχε κάνει στον Καμπετσή (78′). Η διαιτητική απόφαση προκάλεσε την οργή των παικτών και του πάγκου του Παναθηναϊκού, ενώ ο έμπειρος Γκεστράνιους, είπε δυο φορές «λάθος μου», με απολογητικό ύφος.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλντι στο 95′, όταν ο Κρέμιντσικ έπεσε στην μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο (0-0) από τις τέσσερις ευκαιρίες που δημιούργησε από τα δυο σουτ του Τζόλη, ένα του Ελ Καντουρί και μια προβολή του Βέλεφ. Ισάριθμες φορές, ο Σωκράτης Διούδης έδειξε αντανακλαστικά και απέκρουσε με σταθερότητα. Οι πιο δύσκολες φάσεις για τον τερματοφύλακας του ΠΑΟ, ήταν το σουτ του Ελ Καντουρί στην δεξιά γωνία του τέρματος του και απέκρουσε με το ένα χέρι, καθώς και το γρήγορο μπλοκάρισμα της μπάλας, προ του Βέλεθ που δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Ο Παναθηναϊκός είχε αμυντικό προσανατολισμό και χωρίς δημιουργία παιχνιδιού. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νιάς, με την μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, από «στημένη» φάση.

Και οι δυο ομάδες αναζήτησαν ελεύθερους διαδρόμους στην επίθεση τους και κυρίως από τον άξονα των ενδεκάδων τους, αλλά η αμυντική προσήλωση, αμφότερα, σταμάτησε την δημιουργία κινδύνων. Στο ίδιο σκηνικό και τα πρώτα 25 λεπτά της επανάληψης. Ο Γκαρσία έκανε τρείς αλλαγές, στοχεύοντας στην αύξηση επιθετικότητας των γηπεδούχων, καθώς και στην αποτελεσματικότητα (Κρέμιντσικ αντί Σφιντέρφσκι). Oι δυο καλές ευκαιρίες του «Δικεφάλου» του Βορρά, με την κεφαλιά του Σβάμπ στο 89′ και το σουτ του Κρέμντσικ (92′), όταν η μπάλα και στις δυο περιπτώσεις κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ήταν ό, τι καλύτερο κατάφεραν οι παίκτες του Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βειρίνια, Βαρέλα, Μιχαιλίδης, Λύρατζης (78′ Ιγκασον), Μπάμπα, Ντούγκλας, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Τζόλης (56′ Μουργκ) , Ελ Καντουρί (65’ Λάμπρου), Σφιντέρφσκι (46’ Κρέμντσικ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Χατζηθεοδωρίδης, Βέλεθ Πούγγουρας, Νιάς, Μαουρίτσιο, Σανκαρέ (56’ Εν Μπαγκοτό), Ιωαννίδης (68’ Καμπετζής), Βιγιαφάνες, Μακέντα (88′ Καρλίτος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.