ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Άλμα παραμονής από τους Κρητικούς (hls)

Η Λάρισα χρειάζεται «θαύμα» για να αποφύγει τον υποβιβασμό και θα πρέπει να νικήσει τον Βόλο και τα Γιάννινα, αλλά και να ευνοηθεί από συνδυασμό αποτελεσμάτων του Παναιτωλικού και του ΟΦΗ.

Το γκολ του Ντε Γκούζμαν στο 32ο λεπτό, αποδείχτηκε… «ανθεκτικό», αλλά και αρκετό για την νίκη του ΟΦΗ στο Αλκαζάρ (0-1) και οι Κρητικοί με την επικράτηση τους, έκαναν αποφασιστικό βήμα παραμονής, ενώ αντίθετα η Λάρισα (24Β.) παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μόνο με «θαύμα» μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Λάρισα θα πρέπει να νικήσει τον Βόλο, εκτός και τα Γιάννινα, εντός, αλλά και να ευνοηθεί από τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού (27β.) και του ΟΦΗ (28β.).

Το παιχνίδι είχε δέκα λεπτά καθυστερήσεων και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε συνολικά 8 κάρτες. Οι ομάδες έπαιξαν με 10 παίκτες στο 15 τελευταία λεπτά, λόγω αποβολής του Γιαννούλη με κόκκινη, ύστερα από υποδειξη του VAR και του τραυματισμού του Γλυνού.

Στο 32′, ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Ολλανδός ήταν αμαρκάριστος από τον Μπεν Χατίρα και ο Νάγκι ήταν ανέφικτο να αποκρούσει.  

Στο 39′ ο Κοροβέσης ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Νικολιά. Ο Ακούνια εκτέλεσε το φάουλ στο 41′ και ο Βάτερμαν με καταπληκτική απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΛ θέλησε να κρατήσει την μπάλα και να απειλήσεις τους Κρητικούς, οι οποίοι στο 57′ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Σαρδινέρο.

Στο 60′ ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Κοροβέση από τον Μπέρτο στην περιοχή. Αφού έλεγξε τη φάση στο VAR, ματαίωσε την απόφασή του κρίνοντας ότι η προβολή του Μπέρτου έγινε στην μπάλα.

Ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε το παιχνίδι με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των πέντε αμυντικών που είχε παρατάξει ο Νίκος Νιόπλιας. Η Λάρισα δεν δημιούργησε κλασσική ευκαιρία στα 20 τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις, ενώ περίμενε από τις επελάσεις του Ακούνια και του Ντουρμισάι να προκαλέσει ανεπιτυχώς…ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος, Τσόσιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς, Στρίφλερ, Ακούνια, Νικολιάς (55′ Κολομπίνο), Μπεν Χατίρα (55′ Πινακάς), Ντουρμισάι (78′ Μουκαντζό).
 
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (82′ Στάρτζεον), Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Σαρδινέρο (81′ Σολίς, 90’+7′ λ. τρ. Ουές), Γιάννου (87′ Βαφέας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.