Χιμένεθ: “Βαρβαρότητα η European Super League”

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την άποψη του για το αποτυχημένο εγχείρημα της European Super League, χαρακτηρίζοντας σαν "ανοησία" την "κίνηση των 12".

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την άποψη του για το αποτυχημένο εγχείρημα της European Super League, χαρακτηρίζοντας σαν “ανοησία” την “κίνηση των 12”. Παράλληλα ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα ABC για την εξαιρετική πορεία της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα, αλλά και για τα ρεκόρ του που… απειλεί η τωρινή ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χιμένεθ:

Για την European Super League:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος και ταυτίζομαι με την αντίδραση που είχε η ομάδα μου, η Σεβίλλη. Θέλω να συγχαρώ τον σύλλογό μου, γιατί με έκανε πολύ υπερήφανο για τη θέση που πήρε από την πρώτη στιγμή. Η European Super League είναι ανοησία, μία βαρβαρότητα. Αυτή είναι μια επιχείρηση για μερικούς που ευτυχώς νομίζω ότι δεν πρόκειται να αποδώσει. Διαλύει το όνειρο των παιδιών, των νέων ποδοσφαιριστών, του θεατή που πηγαίνει στις εξέδρες κάθε Κυριακή. Για να κατακτήσει μια ομάδα ένα Champions League, έπρεπε πρώτα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, να αντιμετωπίσει μία άλλη ομάδα που έχει ανεβεί από τη δεύτερη κατηγορία. Aυτές είναι αξίες. Ζητώ σεβασμό για το ποδόσφαιρο από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν φορέσει ποτέ ποδοσφαιρικά παπούτσια».

Για την πορεία της Σεβίλλης:

«Πολλά από τα ρεκόρ που δημιουργήσαμε τότε έχουν ξεπεραστεί και αυτό είναι ένα σημάδι υπερηφάνειας για μένα και τη Σεβίλλη. Όλοι θυμούνται τα μεγάλα ονόματα, που ήταν, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές ήταν και οι νεαροί παίκτες που έπρεπε να τραβήξουν το όχημα. Με γεμίζει με ικανοποίηση για όλα τα καλά που έχουμε επιτύχει. Με γεμίζει με υπερηφάνεια ότι οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το υπέροχο έργο που ήξερα ότι κάναμε.

Γίνεται η Σεβίλλη να αγωνιστεί για τη La Liga; Νομίζω ότι στην πραγματικότητα, πολεμά. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έφτασαν σε ένα αναμφισβήτητο επίπεδο, ειδικά την τελευταία δεκαετία, περίπου στους 100 βαθμούς, ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρχαν σαφώς δύο πρωταθλήματα: τα δικά τους και των υπόλοιπων. Ευτυχώς, δύο ομάδες απαντάνε τώρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Σεβίλλη, με πολύ μεγαλύτερη αξία για τη Σεβίλλη, η οποία έχει πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό από ό,τι οι Μαδριλένοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.