ΑΕΚ: Άξιζε περισσότερα, γλίτωσε τα χειρότερα (vids)

Η ΑΕΚ κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, πλήρωσε για ακόμα μία φορά την αμυντική αδράνεια και στο τέλος γλίτωσε την ήττα μένοντας ικανοποιημένη από τη διατήρηση του +5 και την προσπάθεια.

Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης με στόχο τη νίκη που θα την πήγαινε στο +8 από τους “πράσινους” και με αυτόν τον σκοπό μπήκε στο γήπεδο.

Κυριάρχησε, αλλά ξανά στο… κυνήγι

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειξε πως θέλει τη νίκη περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Με πίεση ψηλά δυσκόλεψε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια στιγμή στο πρώτο 15λεπτο βγήκε σε 2-3 περιπτώσεις με ικανοποιητικές προϋποθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο όμως οι “κιτρινόμαυροιφλυάρησαν και πέταξαν τις ευκαιρίες τους.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, όμως σε μια στιγμή αδράνειας και στη μοναδική ευκαιρία του Παναθηναϊκού σε κανονική ροή αγώνα είδε την εστία της να παραβιάζεται και ταυτόχρονα να αρχίζει το… κυνήγι του σκορ. Όπως γίνεται τις περισσότερες φορές φέτος στα παιχνίδια της. Το παραδέχθηκε και ο Χιμένεθ αυτό στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Tο ημίχρονο πάντως θα μπορούσε να κλείσει ιδανικά για την ΑΕΚ, όμως ο Αλμπάνης έστειλε τη μπάλα πάνω στον Διούδη.

Κιτρινόμαυρος μονόλογος και δικαίωση στο φινάλε

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε συνδυασμό με την υπερβολική οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού έγιναν αφόρητα πιεστικοί. Είχαν περισσότερες από 12 τελικές σε 45 λεπτά, με τη μπάλα να σταματά σε σώματα αντιπάλων, στον Διούδη ή να καταλήγει άουτ, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία από τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάστηκαν.

Η επιμονή και η αυταπάρνηση που έδειξαν όμως τους δικαίωσε και στο τέλος ήρθε η ισοφάριση με τον Λιβάι Γκαρσία, έπειτα από την ωραία σέντρα του… ξεχασμένου Μαχαίρα. Η ΑΕΚ στο τέλος της βραδιάς βγήκε κερδισμένη, τόσο για την αποφυγή της ήττας και της διατήρησης του +5, αλλά και λόγω της εικόνας των παικτών της που έδειχναν πως δεν ήταν διατεθειμένοι να ηττηθούν σε ματς που δεν άξιζαν κάτι τέτοιο και έψαξαν το γκολ μέχρι το φινάλε. Για την ακρίβεια και στα λίγα διαθέσιμα λεπτά που έμειναν μετά την ισοφάριση αναζήτησαν ακόμα και τη νίκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.