Άρης – ΠΑΟΚ 0-1: Πέταξε επάνω από το “Κλ. Βικελίδης”

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" τον έφθασε στην βαθμολογία και πλέον "φουντώνει" η μάχη για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην ευρώπη τη νέα σεζόν


Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off καθώς επικράτησε 1-0 στο “Κλ. Βικελίδης” του Άρη με γκολ του Σβαμπ στο 6ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες τον αγώνα λόγω της αποβολής του Ουάρντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86΄. Ανούσια η ομάδα του Μάντζιου, πολύ πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους οι φιλοξενούμενοι. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ μετά από εκείνη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό και η μάχη της Ευρώπης μεταξύ Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έχει… φουντώσει για τα καλά.


Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες:

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντάνιελ Σούγκρεν. Ο Κουέστα ήταν και πάλι ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων», έχοντας μπροστά του τους Σάκιτς (δεξιά) Ροζ, Δεληζήση και Γκάνεα (αριστερά). Το δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τζέγκο – Σάσα, με τους Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι και Μπερτόγλιο πιο μπροστά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάνος

Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του είχε την τριάδα των Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο – σε ρόλο στόπερ – και ως φουλ μπακ τους Ροντρίγκο και Μπάμπα. Το δίδυμο στα χαφ οι Σβαμπ και Ντόουγκλας, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης συνέθεσαν οι Α. Ζίβκοβιτς (που πρόλαβε να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό) Ελ Καντουρί και Σιντέρφσκι, ενώ ο Ίγκανσον έμεινε εκτός αποστολής

Το πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε να προηγείται στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του στα αντίπαλα καρέ. Ήταν το 6ο μόλις λεπτό, όταν ο Σιντέρφσκι είδε τον Σβαμπ να κινείται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας πιεζόμενος από τον Σάκιτς, αλλά ο Αυστριακός παίκτης του ΠΑΟΚ «τσίμπησε» την μπάλα στην σωστή στιγμή και την έστειλε κάτω από τα πόδια του εξερχόμενου Κουέστα.
Ο Άρης είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, αφενός γιατί οι Γκαρσία και Μπερτόγλιο δεν ήταν σε καλή μέρα και αφετέρου γιατί οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Πασχαλάκη.

Δύο ευκαιρίες των γηπεδούχων στο 12΄ και στο 20΄ από στημένες φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες καθώς στην πρώτη περίπτωση ο Βιειρίνια και στην δεύτερη ο Σιντέρφσκι, είχαν άμεση παρέμβαση απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Η ελαφρά υπεροχή του Άρη ήταν ανούσια, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου λίγο έλλειψε να πετύχει ένα ακόμη γκολ με τον Ελ Καντουρί (στο 44΄ μετά από κάθετη του Σιντέρφσκι) αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Το β΄ ημίχρονο

Δεν άλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη. Ο Άρης πίεζε για το γκολ, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει.
Ο ΠΑΟΚ ήξερε να αμυνθεί και να κρατάει την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Οι αλλαγές από τους δύο πάγκους (στο 57΄ πέρασε ο Μιχαηλίδης αντί του Κρέσπο και οι Γκάμα – Ματίγια αντί των Μαντσίνι – Τζέγκο) δεν βοήθησαν στην βελτίωση της μέτριας εικόνας του αγώνα.

Μία αξιόλογη φάση καταγράφηκε σε αυτό το διάστημα ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 66΄ όταν μετά την σέντρα του Ελ Καντουρί, ο Ζίφκοβιτς έστειλε την μπάλα επάνω στον εξερχόμενο Κουέστα που γλίτωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Χωρίς να προσδώσει κάτι ουσιαστικό η είσοδος των Γκάμα και Ματίγια, φάνηκαν… λίγες για την ομάδα του Μάντζιου που στο τελευταίο τέταρτο έριξε και τους Μήτρογλου – Σίλβα. Ούτε και τότε όμως κατάφερε να πετύχει κάτι ο έλληνας τεχνικός.

Στο 86΄ αποβλήθηκε ο Ουάρντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά, ενώ ο Άρης στην μοναδική καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο 88΄ με τον Μπερτόγλιο σταμάτησε και πάλι επάνω στον Πασχαλάκη (προηγήθηκε σέντρα του Σάσα)

Γενικώς ο Άρης δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων ενός τόσο σπουδαίου ντέρμπι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που με “καθαρό” μυαλό διαχειρίστηκε τα ατού των αντιπάλων του.
Κράτησε απομωνομένους τους Μπερτόγλιο και Γκαρσία, ενώ οι “ασπρόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα σημαντικά αμυντικά λάθη των γηπεδούχων.

Ο Σιντέρφσκι, ο Ελ Καντουρί, ο Σβαμπ, αλλά και ο Πασχαλάκης που ήταν έτοιμος όποτε χρειάστηκε, ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Μέτρια η γενική εικόνα του Άρη

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (70΄ Σούντγκρεν), Ρόζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (57΄ Ματίγια), Γκαρσία (79΄Σίλβα), Μαντσίνι (57΄ Γκάμα), Μπερτόγλιο, Μάνος (79΄ Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (57΄ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Α. Ζίφκοβιτς (94΄Κρέμτσικ), Ελ Καντουρί ( 71΄ Ουάρντα), Σιντέρφσκι (71΄ Τσιγγάρας)

Διατητής: Ντελαζό (Γαλλία)
Βοηθοί: Σακρανί, Χακέ (Γαλλία)
4ος: Σκουλάς
VAR: Μπαστιέν (Γάλλος)
AVAR: Μωυσιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.