Άρης: Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου!

Ο Άρης επιζητά νίκη με διπλή σημασία σήμερα (21/4, 19:30, NS2HD) στο ντέρμπι των "αιωνίων" της Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου είναι η σημερινή (21/4) για τον Άρη, στο πλαίσιο των αγώνων που δίνει στη διαδικασία των πλέι οφ της Super League 1! Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (19:30, NS2HD), οι “κίτρινοι” επιζητούν νίκη με διπλή σημασία. Κόντρα στους “ασπρόμαυρους” θέλουν το τρίποντο, που θα τους ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την κατάκτηση ενός από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν, και ταυτόχρονα θα τονώσει το γόητρο και την αυτοπεποίθησή τους.

Στους τέσσερις πρώτους αγώνες των πλέι οφ ο Άρης ηττήθηκε δύο φορές, από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και την ΑΕΚ εντός, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους άμεσους διώκτες του στο βαθμολογικό πίνακα να τον πλησιάσουν στη δεύτερη θέση. Οι δύο νίκες, όμως, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό, την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, τον κράτησαν εκεί που βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, με διαφορά μάλιστα τριών βαθμών από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και οκτώ από τους “πράσινους”.

Με νίκη σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Άρης θα μείνει σίγουρα μόνος δεύτερος, θα αυξήσει τη διαφορά του από τους “ασπρόμαυρους” στους έξι βαθμούς, με πέντε παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της διαδικασίας, ενώ αναλόγως του αποτελέσματος στο αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21:30, NS1HD) θα διαμορφωθούν οι βαθμολογικές διαφορές από την “Ένωση” και το “τριφύλλι”.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι σενάρια επί χάρτου. Το ζήτημα για τους “κίτρινους” είναι τι θα κάνουν… επί χόρτου! Στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαΐδης” την προηγούμενη αγωνιστική έδειξαν τον πολύ καλό τους εαυτό και με εξαιρετική απόδοση σε άμυνα κι επίθεση πήραν σπουδαία νίκη, με ανατροπή μάλιστα στο σκορ (1-2). Τέτοια κι ακόμη καλύτερη απόδοση περιμένει ο Άκης Μάντζιος από τους παίκτες του σήμερα, όπως δήλωσε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης. Οι τελευταίοι από την πλευρά τους δείχνουν αποφασισμένοι για τη νίκη στο ντέρμπι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Πέτρου Μπαγκαλιάνη επίσης αποκλειστικά στη NOVA.

Στον αγωνιστικό τομέα, το ευχάριστο για τον προπονητή του Άρη είναι ότι ο Μπρούνο Γκάμα ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα τραυματισμού του στο πόδι, που τον κράτησε εκτός των αγώνων που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για του ντέρμπι με τους “ασπρόμαυρους”. Αν ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Πορτογάλος, όμως, είναι άλλο θέμα. Θα κριθεί από το πώς θα νιώθει ο ίδιος την ώρα του αγώνα και από τη σχετική συζήτηση που θα έχει με τον προπονητή του επί του θέματος. Το πιθανότερο είναι να μείνει αρχικά στον πάγκο και να επιστρατευτεί, αν κι εφόσον κριθεί απαραίτητο στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, οι Εργκύς Κάτσε, Γιοάν Μπεναλουάν και Μπρούνο Φελίπε έμειναν εκτός αποστολής. Οι δύο πρώτοι, που προέρχονται από μακροχρόνιους τραυματισμούς, κρίθηκαν ανέτοιμοι, ενώ ο τελευταίος ταλαιπωρείται ακόμη από το πρόβλημά του. Έτσι, η αποστολή των “κίτρινων” αποτελείται από τους εξής: Κουέστα, Σιαμπάνη, Γκάμα, Γκαρσία, Σάκιτς, Μπερτόγλιο, Ροζ, Σάσα, Μαντσίνι, Τζέγκο, Ματίγια, Γκάνεα, Σίλβα, Σούντγκρεν, Δεληζήση, Μήτρογλου, Μάνο, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνη, Μαρμαρίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα (σε σχηματισμό 4-2-3-1), στην εστία αναμένεται να είναι ο Χουλιάν Κουέστα, με τους Σάκιτς και Σούντγκρεν στα δύο άκρα της άμυνας και τους Ροζ και Δεληζήση ως κεντρικούς αμυντικούς. Αμυντικοί μέσοι αναμένεται να είναι οι Ματίγια και Σάσα. Ο Μπερτόγλιο αναμένεται να είναι επιτελικός μέσος, οι Μαντσίνι και Γκαρσία στις δύο πτέρυγες και ο Μάνος στην κορυφή. Όλα αυτά, βεβαίως, με τη λογική ότι δεν θα ξεκινήσει ο Μπρούνο Γκάμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.