Παναθηναϊκός-Άρης 1-2: Ανατροπή και αγκαλιά με την Ευρώπη!

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Μαουρίτσιο στο 52ο λεπτό και με δύο γκολ σε τρία λεπτά (62', 65') με τους Μάνο και Ματέο Γκαρσία ανέτρεψε το 1-0 του Σανκαρέ (31') και πλέον βλέπει Ευρώπη! Έχασε πέναλτι ο Μάνος στο 45'.

Ο Άρης πήρε σπουδαίο διπλό στη Λεωφόρο, το πρώτο του στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά το 1983 και δεύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα στην ίδια σεζόν. Με δράστες τον Μάνο και τον Ματέο Γκαρσία ανέτρεψε το 1-0 του Σανκαρέ και πλέον είναι κοντά στην ευρωπαϊκή του έξοδο, την ώρα που για τον Παναθηναϊκό το όνειρο της επιστροφής αρχίζει και σβήνει.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η αποβολή του Μαουρίτσιο στο 52ο λεπτό, καθώς ο Παναθηναίκός έχασε την ισορροπία του με τον Άρη να γίνει ακόμα πιο πιεστικός και να βάζει τους πράσινους στην περιοχή τους. Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που έφυγε από τη Λεωφόρο πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 διατηρώντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μολό, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και κεντρικό δίδυμο ο Βέλεθ με τον Νιάς.

Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο, δεξί εξτρέμ ο Αϊτόρ, αριστερό ο Βιγιαφάνες και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κουέστα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα τον Σούντγκρεν, αριστερά τον Σάκιτς και στο κέντρο τον Ροζ με τον Δεληζήση.

Σάσα και Τζέγκο τα δύο αμυντικά χαφ, στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Μαντσίνι (αριστέρα) και Γκαρσία (δεξιά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Μάνο ήταν ο Μπερτόγλιο.

Με Σανκαρέ και δοκάρι “πράσινο” προβάδισμα

Στο πρώτο ημίχονο οι δύο ομάδες πίεσαν πολύ στη μπάλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι στο γήπεδο. Οι μονομαχίες και τα λάθη ήταν πολλά, με τον Άρη όμως να έχει κάποια μέτρα στο γήπεδο και περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βγει στην κόντρα με Μακέντα και Αϊτόρ.

Σε μια τέτοια φάση προσπάθησε να φανεί απειλητικός στο 5ο λεπτό με τον Μακέντα να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά τον Σάκιτς να καλύπτει σωστά και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 9ο λεπτό απάντησε ο Άρης μετά από μια ωραία ενέργεια του Ματέο Γκαρσία και σέντρα από αριστερά, αλλά με την κεφαλιά του Μπερτόγλιο να περνά άουτ.

Επόμενη τελική προσπάθεια από τον Τζέγκο στο 24΄με ένα τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή να περνά πάνω από την εστία του Διούδη. Όπως και σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα ματς, ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει φανεί απειλητικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31′.

Ήταν μια πολύ ωραία επίθεση από τους πράσινους, με τον Μαουρίτσιο να ανοίγει τη μπάλα αριστερά στο ανέβασμα του Χουάνκαρ, ο οποίος έβγαλε με τη μία τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Σανκαρέ και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για να πετύχει το τρίτο του γκολ σε πέντε ματς.

Στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ χωρίς να καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί και ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλο του ημιχρόνου. Ο Βέλεθ σε μια απονενοημένη ενέργεια έσπρωξε τον Ροζ στο ύψος της περιοχής σε ένα σημείο που δε μπορούσε να γίνει απειλητικός και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Ο Μάντζιος έδωσε εντολή να εκτελέσει το πέναλτι ο Μπερτόγλιο, αλλά ο Μάνος την αγνόησε και πήρε τη μπάλα για να εκτελέσει αυτός. Ωστόσο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία και οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με προηγούμενο τον Παναθηναϊκό.

Η αποβολή Μαουρίτσιο άλλαξε τις ισορροπίες και ο Άρης πήρε το ματς με Μάνο και Γκαρσία

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση και πίεσε τον Παναθηναϊκό χάνοντας σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 49′. Ο Μαντσίνι έκανε δυνατό διαγώνιο σουτ το οποίο έβγαλε με υπερένταση ο Διούδης για να φτάσει η μπάλα στον Μπερτόγλιο που πλάσαρε πάνω από την εστία.

Η ισορροπία του ματς άλλξε στο 52′ όταν ο Μαουρίτσιο για ένα μαρκάρισμα στο κέντρο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να αποβληθεί και να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Ο Άρης πίεσε πολύ από το σημείο αυτό κι έπειτα και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αρχικά στο 62’όταν ο Μπερτόγλιο θέλησε να κάνει κάθετη πάσα στην κίνηση του Ματέο Γκαρσία, ο Μολό παρενεβλήθη και άθελά του έδωσε μισό γκολ στον Μάνο ο οποίος μόνος απέναντι από τον Διούδη πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Τρία λεπτά μετά, πριν πρρολάβει να ανασυνταχθεί ο Παναθηναϊκός ο Άρης πήρε το προβάδισμα. Με τον Άρη όλο μες την περιοχή ο Σάσα έκανε το σουτ ο Διούδης απέκρουσε αρχικά και εν συνεχεία ο Ματέο Γκαρσία επωφελήθηκε και έστειλε τη μπάλα εντός κενής εστίας για το 1-2.

Ο Λάζλο Μπόλονι προσπάθησε να βοηθήσει από τον πάγκο την ομάδα του με τους Ενγκμπακοτό, Καμπετσή σε πρώτη φάση και τους Μπουζούκη, Καρλίτος σε δύτερη φάση, την ώρα που ο Άρης έλεγχε το ματς και θα μπορούσε στο 79′ να κάνει το 1-3 αν ο Διούδης δεν έβαζε stop στο πλασέ του Μάνου από σέντρα του Γκάνεα.

Το τελευταίο κομμάτι κύλησε με τον Άρη να ελέγχει και τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κουέστα. Έτσι, ο Άρης πήρε σπουδαίο διπλό Ευρώπης.

Παναθηναϊκός-Άρης: 1-2

Σκόρερς: 31′ Σανκαρέ/62′ Μάνος, 65′ Ματέο Γκαρσία
Κίτρινες: Σανκαρέ, Καμπετσής, Χουάνκαρ/Τζέγκο, Δεληζήσης, Μαντσίνι
Κόκκινη: Μαουρίτσιο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (69′ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (80′ Μπουζούκης), Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες (69′ Καμπετσής), Μακέντα (80′ Καρλίτος)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν (59′ Γκάνεα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Μπερτόγλιο (86′ Σαντέ Σίλβα), Γκαρσία (94′ Ιωάννου), Μαντσίνι, Μάνος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.