Κόϊ: Μεγάλη εμπειρία ο Παναθηναϊκός

Ο ποδοσφαιριστής της Γκόρνικ Ζάμπζε που είχε περάσει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο “τριφύλλι”.

Ο Μίκαελ Κόι, που ήταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού από το 2010-2012 μίλησε στο “goal.pl” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε από το πέρασμά του από τον σύλλογο

Αν και η Ελλάδα ήταν μια στάση στην αρχή της καριέρας σου, άλλαξε την αντίληψή σου για το ποδόσφαιρο;

Υπήρχαν θετικές και αρνητικές πλευρές αυτού του ταξιδιού, αλλά σίγουρα δεν το μετανιώνω. Πήρα πολλά θετικά από την παραμονή μου στην Ελλάδα, απέκτησα πολλές νέες προοπτικές για το ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάναμε μαθήματα στο γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα πριν από την προπόνηση. Στη θετική πλευρά, υπάρχουν επίσης πολλές πτυχές ποδοσφαίρου και τακτικών που πρέπει να καταγραφούν.

Μεταγράφηκες στον Παναθηναϊκό στην ηλικία των 16 ετών τον Ιανουάριο του 2010. Η συμμετοχή της ομάδας στο Champions League σίγουρα σου έκανε εντυπωσιακή, αλλά και όσον αφορά την οργάνωση;

Όλα ήταν εντάξει από το Α έως το Ω. Τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια. Δυστυχώς, αργότερα η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρέασε επίσης τον σύλλογο. Όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό, έπαιζαν στο Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να είμαι εκεί.

Ήταν σαφείς οι διαφορές μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας;

Πριν φύγω, δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου στο ανώτερο ποδόσφαιρο στην Πολωνία, αλλά μετά την άφιξή μου θα μπορούσα να παρατηρήσω μεγάλες διαφορές. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Βραζιλίας και πολλών άλλων σπουδαίων παικτών που απέδειξαν την υπεροχή τους στο γήπεδο που έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Πολύ καλύτερη τεχνική κατάρτιση, μετακίνηση γύρω από το γήπεδο, τακτική αίσθηση – αυτό λειτούργησε προς όφελος των παικτών που γνώρισα ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι σίγουρα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της διαμονής σου στο εξωτερικό, αλλά έχει; αποκτήσει κάτι εκτός από αυτό που βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας σου;

Σίγουρα, κοιτάζοντας τα πάντα από διαφορετική γωνία, ξέρω πώς φαίνεται εδώ, ποια είναι η κατάσταση των αγωνιστικών αγώνων, πώς οδηγούνται οι νέοι και πώς εισάγονται στην πρώτη ομάδα. Όλα ήταν διαφορετικά εκεί.

Οι καιροί του Παναθηναϊκού είναι μακρινό παρελθόν, αλλά έχεις κάποιον φίλο από εκείνη τη περίοδο;

Κάθε τόσο στέλνουμε ο ένας στον άλλον χαιρετισμούς γενεθλίων, θέτουμε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινή ζωή, για παράδειγμα με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πόγκο. Ο Γιάννης (Μασούρας) κάλεσε πρόσφατα έναν φίλο του, τον οποίο γνωρίζω από όταν έπαιζα στη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος είναι μικρός. Ο Γιάννης έρχεται στο Ζαμπρέζ και λέει ότι μιλάει σε κάποιον, μου δίνει το τηλέφωνο και βλέπω έναν παίκτη με τον οποίο είχα την ευχαρίστηση να μοιραστώ το δωμάτιό μου στην Ελλάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.