Ολυμπιακός: Η… ελαστικότητα του συστήματος

Εξ αναγκής ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3 για να καταφέρει να φανεί ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός όταν η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Από κάτι τέτοιες συγκυρίες εμφανίζονται λύσεις που δεν τις περιμένεις ή δεν τις πιστεύεις από την αρχή.

Εξ αναγκής ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3 για να καταφέρει να φανεί ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός όταν η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Από κάτι τέτοιες συγκυρίες εμφανίζονται λύσεις που δεν τις περιμένεις ή δεν τις πιστεύεις από την αρχή.
Το 3-4-3 έχει ταιριάξει στο Ολυμπιακό κι αποδίδει ως τώρα αρκετά καλά, αν σκεφτεί κανείς πως είναι ελάχιστα δουλεμένο από τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Η δυσκολία της λειτουργίας του συστήματος αυτού φάνηκε στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ την Τετάρτη για το Κύπελλο. Ο ΠΑΣ του Γιαννίκη είναι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ δουλεμένη, με πίεση, ενέργεια και ταχύτητα.
Η παρουσία της ομάδας των Ιωαννίνων στο γήπεδο έβγαλε “off” το 3-4-3 του Ολυμπιακού και τον προβλημάτισε αρκετά.

Η άνεση που έχει ο Μαρτίνς να αλλάζει σύστημα

Όμως για μία ακόμη φορά φάνηκε η ευκολία που έχει ο Ολυμπιακός στο να προσαρμόζεται ανάλογα τις περιστάσεις.
Έτσι λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το 3-4-3 αρχικά σε 4-2-3-1 και λίγα λεπτά αργότερα σε 4-4-2 με την ταυτόχρονη παρουσία των Χασάν και Ελ Αραμπί στο χορτάρι.

Τα Γιάννινα θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και δεύτερο γκολ αν ο Σα δεν έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, όμως το ίδιο θα μπορούσε να έχει συμβεί και από την πλευρά του Ολυμπιακού και να έχει τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.
Αυτό θα γινόταν αν ο Ελ Αραμπί ήταν πιο εύστοχος στο δικό του τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν κι αν στο 3 με 1 που έφυγαν στην κόντρα οι ερυθρόλευκοι είχε αποφασίσει τι θα κάνει πριν τον κόψει ο αμυντικός, καθώς αριστερά του ήταν μόνος του ο Φορτούνης και δεξιά του ο Μασούρας.

Χασάν: Έβαλε το δύσκολο, αν είχε βάλει και το… εύκολο;

Το 4-4-2 δούλεψε, έφερε την ισοφάριση και θα μπορούσε να έχει φέρει και τη νίκη, μία “ελαστικότητα” που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο να προσαρμόζουν εύκολα το σύστημά τους στην ανάγκη που παρουσιάζει το παιχνίδι, διότι ας μην ξεχνάμε πριν απ’ όλ’ αυτά, ο Χασάν είχε χάσει εντελώς μόνος του τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και μάλιστα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Γκολ που αν είχε μπει ίσως να μην μιλάγαμε για “αστοχία” στο συγκεκριμένο ματς του 3-4-3.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.