Τη σκόρπισε στο πρώτο μέρος (video)

Παίζοντας καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε... περίπατο το... υποτιθέμενο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ και με τέρματα των Βιερίνια, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη επικράτησε με 3-0 της Ένωσης, που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην επανάληψη.

Παίζοντας καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε… περίπατο το… υποτιθέμενο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ και με τέρματα των Βιερίνια, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη επικράτησε με 3-0 της Ένωσης, που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην επανάληψη.
 
Ο Μπόλονι δεν θέλησε να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας του και την παρέταξε όπως ακριβώς και στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Κρέσιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Ετο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο. Τα δύο αμυντικά χαφ του ήταν οι Γκαρσία, Φωτάκης και μπροστά τους οι Σαλπιγγίδης, Αρίας, Βιεϊρίνια. Μόνος στην επίθεση ο Αθανασιάδης σε ένα καθαρό 4-3-3.
 
Από την άλλη πλευρά ο Χιμένεθ ξεκίνησε ουσιαστικά με 4-1-4-1, όμως γρήγορα και μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ επέστρεψε σε 4-4-2 με ρόμβο. Ο Αραμπατζής ήταν κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από δεξιά οι Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας. Μπροστά τους αμυντικό χαφ ο Κάλα. Μάκος και Βάργκας ήταν στα πλευρά και στην κορυφή του ρόμβου ο Λεονάρντο. Λυμπερόπουλος, Γκουντιγιόνσεν ήταν στην επίθεση.
 
Από το ξεκίνημα σχεδόν του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε την διάθεση να πιέσει την ΑΕΚ από την αριστερή πτέρυγα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Βιεϊρίνια που ήταν αριστερά, δεν πήρε σχεδόν καθόλου τη μπάλα. Κι αυτό γιατί ο Μπόλονι είχε διαγνώσει πως με Καράμπελα αριστερά και Δέλλας ως αριστερό στόπερ, έπρεπε από εκεί να φορτώσει την επίθεσή του.
 
Ο Ετο έβγαινε συνεχώς στην πλάτη του Σαλπιγγίδη, προκειμένου με τα όβερλαπ να δημιουργεί ρήγματα, κάτι που κατάφερε στο έπακρο. Κι όταν λέμε στο έπακρο το εννοούμε, καθώς τα δύο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από ενέργειες της δεξιάς πλευράς του. Στο 11′ ο Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που έκανε το γύρισμα και μετά τις κόντρες και το σουτ του Φωτάκη η μπάλα κατέληξε στον Βιεϊρίνια που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Ιδιο σκηνικό και στο 29′ με Σαλπιγγίδη και Ετο να κάνουν ότι θέλουν από δεξιά και τον τελευταίο να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασιάδη για να γίνει το 2-0.
 
Πάντως το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε σε ένα σημείο όπου η ΑΕΚ έδειχνε την διάθεση να πιέσει ψηλά και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ομως ο Γκουντιγόνσεν και ο Λεονάρντο, δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις προ του Κρέσιτς. Η άνοδος της Ενωσης σε εκείνο το σημείο ήταν και αποτέλεσμα του ότι ο Βάργκας είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του στον χώρο του κέντρου, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει το βαρόμετρο στις προσπάθειες της ομάδας του.
 
Μετά το 2-0 πάντως, η κυριαρχία των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο ήταν απόλυτη και έτσι μοιραίο ήταν να έρθει και τρίτο γκολ για τους παίκτες του Μπόλονι. Αυτή την φορά πάντως το ρήγμα στην άμυνα της ΑΕΚ ήρθε από αριστερά, με τον Λίνο να κάνει το γύρισμα και τον Σαλπιγγίδη να δείχνει ότι έκανε επίσης ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο να πετυχαίνει το 3-0 με άνεση. Κι αυτό γιατί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ (Μανωλάς, Δέλλας), είχε απορυθμιστεί πλήρως, καθώς έπρεπε συνεχώς να βγαίνει στα πλάγια, προκειμένου να δίνει συνεχώς βοήθειες στα μπακ που αντιμετώπιζαν συνεχώς προβλήματα.
 
Στο δέυτερο ημίχρονο οι αλλαγές από τους πάγκους είχαν διαφορετικό νόημα. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και ο Μπόλονι απλά να διατηρήσει το προβάδισμα της δικιάς του, αλλά από ένα σημείο και έπειτα να δώσει το δικαίωμα στον κόσμο να αποθεώσει τους παίκτες-ηγέτες του. Νικητής και σε αυτή την… μονομαχία, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, καθώς ο συνάδελφός του δεν κατάφερε τον στόχο του.
 
Γκερέιρο και Μπέλεκ, που πέρασαν στο ημίχρονο στις θέσεις των Λυμπερόπουλου, Κάλα αντίστοιχα, σε καμία περίπτωση δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε και ο Κάρλος στη συνέχεια που πήρε τη θέση του Γεωργέα. Ετσι ο Μπόλονι έβγαλε από τον αγώνα τους Φωτάκη, Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια προκειμένου αυτοί να πάρουν το χειροκρότημα της εξέδρας που είδε να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι Σπαντάτσιο, Γεωργιάδης, Σνάουτσνερ αντίστοιχα.
 
Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, βρήκε την κατάμεστη Τούμπα να πανηγυρίζει την νίκη του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε μόνος πρώτος με 9 βαθμούς και σίγουρα έδειξε ότι πλέον έχει τον χαρακτήρα προκειμένου να διεκδικήσει πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, αυτός του Νότου προβλημάτισε και πάλι τους ανθρώπους του για την απόδοσή του και πλέον φαίνεται πως τα πράγματα γίνονται δύσκολα για όλους στις τάξεις του. Οχι τόσο γιατί ηττήθηκε στην Τούμπα, όσο γιατί η απόδοση των παικτών του, αλλά και η διαχείριση του αγώνα από τον Χιμένεθ δεν ήταν αυτές που έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπως το πρώτο ντέρμπι της περιόδου.

Η εξέλιξη του αγώνα

90’+ Λήξη του αγώνα


90’+ Κίτρινη κάρτα στον Μάκο


89′ Μακρινό σουτ του Χοσέ Κάρλος, μπλόκαρε σταθερά ο Κρέσιτς


84′ Ο Σνάουτσνερ στη θέση του Βιερίνια, που αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο


78′ Ο Γεωργιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη


76′ Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη…


71′ Φάουλ του Χοσέ Κάρλος, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι


65′ Ο Σπαντάτσιο πέρασε στη θέση του Φωτάκη


64′ Ο Φωτάκης τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Αραμπατζής μπλόκαρε


62΄Ο Χοσέ Κάρλος πέρασε στη θέση του Γεωργέα


60′ Κίτρινη κάρτα στον Αρίας


53′ Ατομική προσπάθεια του Βιερίνια μέσα στην περιοχή, σουτ από πλάγια θέση αριστερά, σωτήρια επέμβαση του Αραμπατζή


46′ Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Μπέλεκ να περνάει στη θέση του Λυμπερόπουλου και τον Γκερέιρο στη θέση του Κάλα


45’+ 3-0 Συρτή σέντρα του Λίνο από αριστερά, προβολή του Σαλπιγγίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα στα δίχτυα!


45′ Κίτρινη κάρτα στον Κάλα


40′ Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα για μαρκάρισμα πάνω στον Σαλπιγγίδη στη φάση του γκολ


39′ 2-0 Ο Σαλπιγγίδης τροφοδότησε τον Έτο, εκείνος πλαγιοκόπησε από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη, ο οποίος από κοντά πραγματοποίησε το 2-0, μέσα σε αποθέωση…


35′ Ο Λεονάρντο έστρωσε στον Γκουντγιόνσεν, εκείνος σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, ο Κρέσιτς μπλόκαρε σταθερά


28′ Μακρινό σουτ του Αρίας, η μπάλα στην αγκαλιά του Αραμπατζή


26′ Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας


25′ Δυνατό σουτ του Λεονάρντο έξω από την περιοχή, άστοχο


22′ Κίτρινη κάρτα στον Κρέσιτς για διαμαρτυρία


20′ Έπειτα από “γέμισμα” του Δέλλα από αριστερά, ο Κρέσιτς πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και η μπάλα -αφού πρώτα χτύπησε στην πλάτη του Κάλα- απομακρύνθηκε προ της γραμμής από τον Έτο!


17′ Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα για διαμαρτυρία


16′ 1-0 Γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, σουτ του Φωτάκη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο Βιερίνια από κοντά την έστειλε στα δίχτυα ενώ όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι, ο Βάργκας τον κάλυπτε. Έντονες οι διαμαρτυρίες από πλευράς «κιτρινόμαυρων»


11′ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, δυνατό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή


10′ Αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων…


1′ To μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε…

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας (Θεσσαλονίκη)

ΠΑΟΚ: (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (65′ Σπαντάτσιο), Βιερίνια (84′ Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Τσιρίλο, Ιβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Κάλα (46′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας (62′ Χοσέ Καρλος), Λυμπερόπουλος (46′ Μπέλεκ)
Στον πάγκο: Μοσχονάς, Κοντοές, Λαγός, Κλωναρίδης
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.