Ουζουνίδης, Λυμπερόπουλος, Μαρκόφσκι στη NOVA

Ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο Μάρκο Μαρκόφσκι μίλησαν αποκλειστικά στη Nova και τον ρεπόρτερ Παναγιώτη Στεφάνου, για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο Μάρκο Μαρκόφσκι μίλησαν αποκλειστικά στη Nova και τον ρεπόρτερ Παναγιώτη Στεφάνου, για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μαρίνος Ουζουνίδης:

Σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τη νέα χρονιά: «Με αρκετά μεγάλες φιλοδοξίες θα έλεγα παρότι έχουμε αλλάξει πολύ την ομάδα, έχουμε διαφοροποιήσει πολύ το ρόστερ και με καινούριους παίκτες και με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα άλλα και με προσθήκες που κάναμε με αγορές. Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πιστεύουμε ότι θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα και θα διεκδικήσουμε μια αρκετά υψηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα».

Για το τι μπορεί να υποσχεθεί: «Δεν μπορείς να υποσχεθείς τίποτα στο ποδόσφαιρο, αυτό που είμαι σίγουρος πως μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και θα δούνε μια πολύ καλή ομάδα φέτος».

Για το ρόστερ της ομάδας φέτος: «Έχουμε διαφοροποιήσει όλη την ομάδα, μην ξεχνάμε ότι έγιναν πάρα πολλές αλλαγές, έφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν κάποιοι άλλοι καινούριοι, αποφασίσαμε να βάλουμε πολλούς νεαρούς παίκτες στην ομάδα και καταλαβαίνεται ότι ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολη χρονιά από αυτή τη σκοπιά αλλά φιλοδοξούμε ότι και οι παίκτες που έχουνε έρθει αλλά και οι ταλαντούχοι θα μας βοηθήσουν να είμαστε καλοί».

Για τον αγωνιστικό χαρακτήρα που θέλει να έχει φέτος η ομάδα: «Εγώ έχω πει πως θέλω να κάνω μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική, πολύ πιεστική προς τον αντίπαλο, μια ομάδα που θα παίζει πολύ γρήγορα και μια ομάδα που είναι αποφασιστική και θα διεκδικεί τα αποτελέσματα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να το αλλάξεις από τη μια στιγμή στην άλλη για αυτό λέω ότι χρειάζεται υπομονή κυρίως από εμένα ως προς αυτά που ζητάω γιατί καταλαβαίνω πως οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να προσαρμοστούν  σ αυτά που ζητάει ένας προπονητής αλλά θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει καλά και πιστεύω ότι αυτά που έχουμε κάνει θα τα δούμε στο γήπεδο».

Για το αν το σχήμα θα είναι επιθετικό: «Το επιθετικό είναι σχετικό για μένα, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε μια ισορροπημένη ομάδα στις γραμμές της και μια ομάδα που πιέζει ψηλά θα δημιουργεί ευκαιρίες και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είναι και ότι καλύτερο να ακούς αυτά τα πράγματα και να τα βλέπεις. Λίγο πολύ όλοι μας ακούγαμε διάφορα, όλοι μας είχαμε κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όταν όμως αυτά τα ακούς συνέχεια και βλέπεις ότι συμβαίνουν τότε σε ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Από κει και πέρα υπάρχουν άλλοι που πρέπει να ασχοληθούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει αν πραγματικά γίνανε όλα αυτά που λέγονται».

Αν περιμένει να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δεν αλλάξει κάτι. Περιμένω να αλλάξουν πολλά πράγματα και να δούμε ένα καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά από όλες τις πλευρές και από τις ομάδες και από τους διαιτητές και από όλους όσους ασχολούνται με αυτό το χώρο».

Για την παρουσία στη φετινή Superleague, ομάδων από την επαρχία, με δύσκολες έδρες: «Αυτό είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι έτσι το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες να περνάνε από τέτοιες έδρες».

Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι από την Skoda Ξάνθη φέτος: «Ότι θα αισθανθούν πολύ καλά με την ομάδα τους και θα είναι χαρούμενοι με αυτό που θα δούνε.»

Σωτήρης  Λυμπερόπουλος

Σχετικά με τη νέα αγωνιστική σεζόν που ξεκινά: «Καταρχήν να πούμε ότι θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα το οποίο πριν καν ξεκινήσει έχει περάσει πολλά και εγώ σαν ένας παίκτης που αγωνίζομαι χρόνια θέλω να πιστεύω ότι έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το καλύτερο. Η ποιότητα πιστεύω θα λείπει αλλά πιστεύω ότι οι σύντομες αποφάσεις που πάρθηκαν θα είναι για το καλό και ο κόσμος θα καταλάβει ότι θα έρθει στο γήπεδο για να το ευχαριστηθεί. Στην αρχή νομίζω πως δεν θα υπάρχει κάποια ποιότητα που θα δείξει κάτι ενδιαφέρον».

Για το στόχο της ομάδας φέτος: «Βέβαια το πιστεύω, έχω ξαναπεί τόσες φορές, όποτε  μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για την ομάδα μου ότι είναι αποτυχία η ομάδα μου να μην είναι στις πρώτες θέσεις. Είναι πολύ εγωιστικό αυτό που λέω αλλά για να μην μακρηγορούμε, έχει κάποιες βάσεις αυτή η ομάδα που μπορεί να πάει στην κορυφή, να συμμετέχει δηλαδή στις πρώτες πέντε έξι θέσεις. Γίνονται λάθη, σίγουρα γίνονται λάθη τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι φέτος είναι μια νέα ομάδα θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους για να μπορέσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο μια σταθερότητα και σιγά σιγά να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι γιατί δεν μας αξίζει κάθε τέλος του πρωταθλήματος να λέμε ότι πετύχαμε το στόχο μας που μείναμε στην κατηγορία».

Για τον προπονητή του, Μαρίνο Ουζουνίδη: «Ο Ουζουνίδης είναι γνωστός για το έργο του, έχει πολύ όρεξη για αυτό που κάνει και νομίζω ότι είμαστε τυχεροί που θα έχουμε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό που κάνει σ αυτή την ομάδα γιατί υπήρξε και σαν ποδοσφαιριστής σ αυτή την ομάδα αλλά υπήρξε και σαν βοηθός και νομίζω ότι είναι για μας μια ευκαιρία αυτά που μας λέει να τα αξιοποιήσουμε στο γήπεδο. Απλά, όπως είπα και πριν, θα πρέπει να υπάρξει υπομονή από όλους κάτι που λείπει από όλους μας αλλά και από το Ελληνικό ποδόσφαιρο για να μην βγάλουμε σίγουρα συμπεράσματα και χάσουμε ίσως μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό».

Για τον προσωπικό του στόχο στο ποδόσφαιρο: «Ο συγκεκριμένος στόχος που έχω εγώ –  αν και μεγάλος σε ηλικία για κάποιους –  εγώ νιώθω πάρα πολύ μικρός και έχω πάρα πολύ όρεξη και θα προσπαθήσω αν έχω υγεία και το πει και ο Θεός βέβαια να παίξω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ.»

Για το ενδιαφέρον ομάδων προς το πρόσωπό του: «Η μεγάλη μου χαρά και πρέπει να το πω ότι παρόλο που δεν αγωνιζόμουν τα τελευταία χρόνια είναι τιμή για μένα να υπάρχει ένα ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες και ίσως και πιο μεγάλες από την Skoda Ξάνθη, αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και κυρίως δείχνει μια εκτίμηση προς το πρόσωπό μου για το πώς δουλεύω. Έχω όρεξη και όταν έχεις όρεξη και στόχους θα έχεις και φιλοδοξίες να πετύχεις και κάτι παραπάνω. Αυτό είναι ένα μυστικό που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αυτό κάνω και εγώ».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τα φαβορί: «Νομίζω ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις. Πλέον έχει μικρύνει ακόμα η ψαλίδα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς. Όπως βλέπουμε οι, θεωρητικά, μεγάλες ομάδες δεν είναι και στα ντουζένια τους και αυτό είναι καλό για μας . Είνια και μια ευκαιρία για την ομάδα μου να κάνει κάτι καλύτερο και θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα ναι καλό για να βγάλουμε και τα φαντάσματα από τον απλό Έλληνα ότι υπάρχει αγωνιστικότητα και κερδίζεις κάτι και δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Μάρκο Μαρκόφσκι

Για τη φετινή χρονιά της Skoda Ξάνθης: «Είμαι αισιόδοξος είναι σίγουρο. Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει πρωτάθλημα, έχουμε κάνει πολύ δύσκολη προετοιμασία. Σίγουρα με αυτά τα παιχνίδια που δώσαμε δεν δείξαμε την αξία που έχουμε σαν ομάδα αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είμαστε καλοί».

Ο φετινός στόχος της Skoda Ξάνθης: «Σίγουρα η Skoda Ξάνθη μπαίνει με ένα στόχο να παίξει καλή μπάλα και ο στόχος της ομάδας είναι ότι με όσο καλύτερη μπάλα παίξει θα ανέβει πιο ψηλά. Σίγουρα το περιμένουν όλοι, το ελπίζουν όλοι, οι παίκτες είμαστε αισιόδοξοι έχουμε κάνει καλή δουλειά και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το βγάλουμε στο γήπεδο και στα επίσημα παιχνίδια να κάνουμε το αποτέλεσμα που μας αρμόζει»

Για το κλίμα στην ομάδα: «Σίγουρα είναι ένα πολύ καλή κλίμα. Υπάρχουν πολλοί παλιοί που είναι χρόνια στην ομάδα όπως και νέοι όλοι είμαστε μια γροθιά και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην ομάδα και θα είμαστε μια γροθιά στο πρωτάθλημα.»

Για το δικό του στόχο: «Έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Μου λείπει το γκολ αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα μου βγει. Σίγουρα θα ήθελα και στα φιλικά παιχνίδια να σκοράρω αλλά δεν μου βγήκαν τα παιχνίδια έτσι όπως το ήθελα. Τώρα στην έναρξη του πρωταθλήματος πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ για την ομάδα και να τη βοηθήσω να καταφέρει τους στόχους της».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο πρωτάθλημα, υπάρχουν δύο ομάδες που είναι καλύτερες από τις άλλες και όλες οι υπόλοιπες θα παλέψουμε για το καλύτερο, για μια θέση είτε είναι ψηλά είτε χαμηλά. Πιστεύω ότι η Ξάνθη θα είναι σε ψηλή θέση έτσι όπως θέλουμε όλοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.