Επιχείρηση αναγέννησης

Να ξεφύγει από τις κακές πορείες των τελευταίων ετών και να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλει η Ξάνθη.

Να ξεφύγει από τις κακές πορείες των τελευταίων ετών και να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλει η Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα στοχεύει στη γρήγορη παραμονή στην κατηγορία, για να αποφευχθούν τα καρδιοχτύπια των προηγούμενων ετών. Στις τάξεις της Ξάνθης δεν κρύβουν την επιθυμία να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για πρώτη φορά μετά το 2006.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέστρεψε στα Πηγάδια, αυτή τη φορά ως προπονητής και ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναγέννησης της Ξάνθης. Πρώτος στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας της ακριτικής ομάδας, καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η σκληρή δουλειά που θα γίνει από εδώ και στο εξής στα Πηγάδια. Ο Ουζουνίδης θέλει από την ομάδα του να παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, την στιγμή που το ρόστερ απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Τόσο η διοίκηση της ακριτικής ομάδας, όσο και η τεχνική ηγεσία έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες. Έχοντας ως κορμό τους Γκσπούρνινγκ, Βάλλα, Φλίσκα, Πόι και Σουάνη, καθώς επίσης και τους ταλαντούχους Σταθάκη και Βασιλακάκη, ο Ουζουνίδης προσπαθεί να μοντάρει μια νέα ομάδα, η οποία έχει και αρκετά νέα πρόσωπα στις τάξεις της. Το ρόστερ μειώθηκε αρκετά και στην πρώτη ομάδα προωθήθηκαν ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια της ομάδας, σε μια προσπάθεια να βγουν νέα ταλέντα για την ακριτική ομάδα. Η Ξάνθη προχώρησε μέχρι στιγμής στην απόκτηση του 1/2 του συνολικού αριθμού των παικτών που αποχώρησαν από τις τάξεις της.

Στα Πηγάδια μετακόμισαν εφέτος επτά ποδοσφαιριστές, οι Ντάνι, Ντίκα, Βλαχοδήμος, Βιβιάνι, Μαρκόφσκι, Μπαξεβάνης και Στάσιακ, ενώ αποχώρησαν συνολικά 14 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής: Στιούαρτ, Κιντάνα, Γκλέισον, Κωστούλας, Ζεάν, Κατόγκο, Γκρζέλακ, Μπεκαμένγκα, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Μπούνγκα, Γιακούμπου, Βρονταράς και Ριζογιάννης.

Η Ξάνθη συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος από την σεζόν 1988-1989 και έχει αγωνιστεί τρεις φορές στο κύπελλο UEFA, τις χρονιές 2002, 2005 και 2006.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες
82 Γκσπούρνινγκ Μίκαελ
1   Βιβιάνι Ζόντι
91 Ζαρόπουλος Μιχάλης
27 Λοντίγκιν Γιούρι
33 Λυμπερόπουλος Σωτήριος

Αμυντικοί
6 Εντιμάρ Κουριτίμπα Φράγκα
44 Στάσιακ Μίχαλ
25 Βάλλας Σπύρος
28 Γούτας Δημήτρης
23  Κομεσίδης Δημήτρης
4  Μπέρτος Μανώλης
18  Σταθάκης Σταύρος
31  Τσουμάνης Νίκος

Μέσοι
66  Ντάνι Ρικάρντο
70  Ντίκα Εμίλ
11  Λέιτε Περέιρα Μαρσέλο
16  Βασιλακάκης Θεόδωρος
24  Γκατσολάρι Ενέα
77  Καθάριος Παύλος
20  Μάνταλος Πέτρος
5  Μπαξεβανίδης Δήμος
21  Φλίσκας Κώστας
15  Χαριτίδης Αντώνης

Επιθετικοί
88 Αλτεπαρμακόφσκι Μάριαν
10 Μαρκόφσκι Μάρκο
7 Πόι Μάουρο
17 Βλαχοδήμος Παναγιώτης
34 Καζάκης Βλάσης
26 Λαζαρίδης Γιώργος
9 Σουάνης Δημήτριος

Προπονητής: Ουζουνίδης Μαρίνος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.