Η επίσημη θέση των Ιταλών

Ο φόβος της δράσης του ηφαιστείου της Αίτνας οδήγησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στην απόφαση να μην ταξιδέψουν στη Σικελία, σύμφωνα με ανεπίσημη τοποθέτηση στελεχών της Κατάνιας.

Αποστολή: Νίκος Γαβαλάς
Ο φόβος της δράσης του ηφαιστείου της Αίτνας οδήγησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στην απόφαση να μην ταξιδέψουν στη Σικελία, σύμφωνα με ανεπίσημη τοποθέτηση στελεχών της Κατάνιας.
Ωστόσο, την Κυριακή το μεσημέρι, η ιταλική ομάδα τοποθετήθηκε επίσημα για την αναβολή του φιλικού με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ανάμεσα σε άλλα, γνωστοποίησε πως θα κινηθεί νομικά καθώς υπέστη οικονομική ζημία.

«Η Κατάνια ανακοινώνει την ακύρωση του φιλικού παιχνιδιού εναντίον του Ολυμπιακού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή στις 20.45 (ώρα Ιταλίας) στο «Άντζελο Μασιμίνο», μετά με την απόφαση των υπεύθυνων της ελληνικής ομάδας  να μην χρησιμοποιήσουν την πτήση τσάρτερ που κανονίστηκε απ’ την Κατάνια, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπήρχε. Όπως είχε συμφωνηθεί, το αεροπλάνο για τη μεταφορά της ομάδας του Ολυμπιακού (πτήση IV 9173) ήταν διαθέσιμο αργά το Σάββατο 6 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιμένοντας έως αργά το πρωί της Κυριακής, 7 Αυγούστου. Κανένα ίχνος, όμως, απ’ την ομάδα. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν επικοινώνησε απευθείας με την Κατάνια, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο προφίλ της εταιρίας της Κατάνιας που θ’ ακολουθήσει τη δικαστική οδό».

Διοικητικά στελέχη της Κατάνιας έλεγαν χαρακτηριστικά πως μόνο τα έξοδα του τσάρτερ για η παραμονή του στην Αθήνα έφθασαν τις 60.000 ευρώ. Παράλληλα, υπάρχουν και έξοδα απ’ το «κλείσιμο» του ξενοδοχείου για τον Ολυμπιακό, τα οποία επιβαρύνουν την ιταλική ομάδα. Επιπλέον, η ομάδα της Κατάνιας είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα στους φιλάθλους της απ’ την προπώληση των εισιτηρίων.

Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν εξήγησαν γιατί την Παρασκευή είχαν ενημερώσει εγγράφως τον Ολυμπιακό πως το τσάρτερ απ’
την Ιταλία θα έφθανε στα Σπάτα το απόγευμα του Σαββάτου κι όχι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ώστε να παραλάβει την αποστολή των «ερυθρόλευκων» και να τη μεταφέρει στην Κατάνια. Ένα έγγραφο το οποίο οι «Πειραιώτες» έχουν στα χέρια τους και θα το χρησιμοποιήσουν εφ’ όσον η υπόθεση πάρει τη δικαστική οδό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.