Πηλαδάκης: «Κάθαρση και πρωτάθλημα»

Παράλληλα με το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα πρέπει να συνεχιστεί η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Κώστα Πηλαδάκη.

Παράλληλα με το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα πρέπει να συνεχιστεί η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Κώστα Πηλαδάκη. Ο πρόεδρος της Λάρισας τόνισε πως οι «βυσσινί» σκέφτονται το ενδεχόμενο να δηλώσουν έδρα, εκτός Θεσσαλίας. Ο Πηλαδάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά:

Τι συμβαίνει με το νέο γήπεδο της Λάρισας: «Τα προβλήματα είναι δύο. Το ένα αφορά κακοτεχνίες του γηπέδου και η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. Υπάρχουν απλήρωτες πολλές υποχρεώσεις και σε εργολάβους της Λάρισας και εκτός Λαρίσης. Είχαμε αναθέσει σε εταιρεία να δει τι κακοτεχνίες έγιναν και να τα αξιολογήσει. Η ΕΡΓΟ 3 έκανε -προσωρινά έστω- μια κίνηση να μπλοκάρει τις εγγυητικές. Σε αυτή τη φάση εμείς αυτό που θέλαμε είναι να λυθούν οι κακοτεχνίες για να μπορεί το γήπεδο να λειτουργεί κανονικά. Για παράδειγμα δεν υπήρχε κλιματισμός με 40 βαθμούς Κελσίου. Δεν υπήρχε σύστημα πυρασφάλειας. Και δεν λειτουργεί ακόμη. Κάνουμε απευθείας συζητήσεις για να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να βρεθεί άκρη. Απαιτούνται κεφάλαια. Κανείς δεν κόβει τα χρήματα από τον τοίχο και οι εγγυητικές αυτόν τον στόχο είχαν. Δικαστικά έχει ανασταλεί η είσπραξη των εγγυητικών, μέχρι νεωτέρας. Θα κάνουμε κι εμείς τις νομικές μας προσπάθειες. Η ΕΡΓΟ 3 προσπάθησε να πει ότι εφόσον το γήπεδο παραδόθηκε, τότε, όλα είναι καλά. Κι όμως δεν είναι έτσι. Ένα γήπεδο παραδίδεται, αλλά όταν δεν λειτουργεί η κεντρική κονσόλα, χρειάζονται βελτιώσεις, όταν έχουν γίνει παρατηρήσεις από τους αρμόδιους και έχουν ζητήσει αυτές να τακτοποιηθούν για να λειτουργήσει και πάλι το γήπεδο. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να λειτουργήσει έναν χώρο. Πρέπει να είμαστε σίγουροι. Η δεύτερη κατηγορία προβλήματος είναι η επιστροφή του ΦΠΑ, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει γίνει για παράδειγμα στο Καραϊσκάκη και σωστά έγινε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει η χώρα. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι η αναγνώριση του ΦΠΑ. Από πέρσι τον Μάιο μας καθυστερούν. Αρχικά με τον έλεγχο των στοιχείων. Τελείωσε η διασταύρωση τον Σεπτέμβριο και από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

Η δικαιολογία ποια είναι; «Μας είπαν να τιμολογήσουν την ΓΓΑ. Σχεδόν έναν χρόνο μετά δεν γίνεται να μην απαντά κανείς. Δεν το θυμηθήκαμε ξαφνικά, μιλάμε για είκοσι παραστάσεις δικές μας στο υπουργείο. Είναι ένα έργο που έχει 120 άτομα εργαζόμενους και στην εξέλιξη του θα ξεπεράσει τα 400 άτομα. Έχουμε υποστεί τα πάνδεινα. Είναι το μόνο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και δεν βλέπω να γίνεται άλλο. Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε. Κατασκευάσαμε και γήπεδα τένις, αν και δεν ήταν στην αρχική μας υποχρέωση. Το επόμενο βήμα είναι να πάρει ένα μπετόνι βενζίνη και να βάλεις φωτιά στον εαυτό σου. Δεν μπορούμε άλλο με την Κυβέρνηση αυτή. Με οποιαδήποτε Κυβέρνηση, το κράτος δεν το πολιτικοποιώ».

Η ζημιά: «Είναι περίπου 2,5 -3 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά στις κακοτεχνίες. Άλλο το θέμα της ρευστότητας, που εάν εμείς την είχαμε θα μπορούσαμε να είχαμε πληρώσει και να είχαμε τακτοποιήσει προσωρινά το θέμα. Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί του κόσμου που θέλει να πάει διακοπές; Πιθανότατα να υπάρχουν αλλού εταιρείες που να μπορούν να χρηματοδοτούν τους εργαζομένους τους ακόμη και για δύο χρόνια. Ακόμη και η ομάδα να θέλαμε να βοηθήσει, είμαστε σε μια φάση που ακόμη δεν ξέρουμε που θα παίζουμε σε ποια κατηγορία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης. Θα αναγκαστούμε να απολύσουμε όλο τον κόσμο που υπάρχει στο γήπεδο, ζητώντας μια συγνώμη. Κάνουμε πολλές προσπάθειες με τις εταιρείες για να λυθούν τα προβλήματα αλλά κι αυτές μας λένε ότι θέλουμε τα χρήματα. Ποιος θα τους τα δώσει αυτά τα χρήματα; Τα δικαστήρια κλείνουν τον Αύγουστο! Άρα πάμε για τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα»

Εάν υπήρξε κάποια αντίδραση από αρμοδίους μετά από την χθεσινή ανακοίνωση; «Δεν με ενόχλησε κανείς. Έχω κάνει επαφές με ΓΓΑ. Ενημέρωνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ΓΓΑ. Δεν ξέρω εάν έχει επικοινωνήσει το υπουργείο οικονομικών με την ΓΓΑ. Δεν το αντιλαμβάνομαι γιατι να τιμολογηθεί η ΓΓΑ όταν στο Καραϊσκάκη δεν υπήρξε καμία τιμολόγηση»

Που θα παίξει η Λάρισα: Έχουμε τεράστιο θέμα. Μελετάμε και περιπτώσεις γηπέδων σε άλλους νομούς. Δεν γίνεται αλλιώς. Γιατί ένα το Αλκαζάρ χρειάζεται πάλι χρήματα ποιος θα τα πληρώσει. Όταν ανέλαβα την ΑΕΛ κατασκευάσαμε τον χλοοτάπητα και έκλεισε λογιστικά το θέμα μετά από τρία χρόνια. Δεν το ξαναπερνάμε αυτό»

Για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο: «Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις τις τελεσίδικες. Πρέπει να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και η κάθαρσή του να γίνει παράλληλα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε, όπως είναι η NOVA, και η FORTHNET και τους άλλους χορηγούς. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι χρειάζονται κάποια έσοδα. Εάν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα έσοδα δεν θα υπάρχουν. Άποψη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει κλήρωση. Εάν χρειαστεί να το καθυστερήσουμε για 10-15 ημέρες, πιστεύω ότι όλοι να συμφωνήσουν αρκεί να ξέρουν πότε ξεκινά.

Θα υπάρξει κάθαρση στο τέλος; «Εδώ που βρισκόμαστε, δεν υπάρχει πιο κάτω. Έχουμε πιάσει πάτο. Συνήθως όταν έχεις πιάσει πάτο, ό,τι και να κάνεις μάλλον προς την βελτίωση είναι. Διαβάζω σήμερα ότι σκέφτονται για τη λύση των πέντε διαιτητών. Μακάρι. Όταν δεν μπορούμε να πείσουμε ότι όλα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση τότε να γίνει. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ληφθούν αποφάσεις. Και την κριτική μας θα την κάνουμε στο τέλος. Όχι στην αρχή».

Άποψη να αλλάξει διοργανώτρια αρχή το πρωτάθλημα; Δεν συμφωνώ. Η προσπάθεια που άρχισε με την Σούπερ Λίγκα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Δεν γίνεται να θεσμοθετούμε όμως εμείς ως Σούπερ Λίγκα, θέματα αδειοδότησης. Η Σούπερ Λίγκα κινείται στη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Σε αυτή την φάση, ίσως φρενάραμε λίγο, ενώ θα έπρεπε να επιταχύνουμε».

Για τον νέο πρόεδρο και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Παπουτσάκη: «Είναι ένας αξιοπρεπέστατος κύριος. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν κι άλλες υποψηφιότητες. Έχω την καλύτερη των εντυπώσεων. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί. Εμένα πάντως δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θεωρώ ότι ο κάθε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μπορεί να βοηθήσει όλες τις ομάδες. Οι αποφάσεις βέβαια είναι συλλογικές. Οι πλειοψηφίες θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ισχυρές. για να δείχνουμε προς τα έξω, πως υπάρχει ομόνοια. Δεν ξέρω γιατί τα τελευταία δύο χρόνια πήγαμε σε τέτοιες πλειοψηφίες. Εμείς ψηφίζαμε λευκό. Κατηγορηθήκαμε, αλλά το κάναμε γιατί θα θέλαμε να υπάρχουν πιο ισχυρές πλειοψηφίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.