Γερουλάνος: “Εμμένουμε και επιμένουμε”

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μίλησε για την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στη χώρα μας...

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στο Sentra 103,3 για την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στη χώρα μας και τη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της UEFA με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Για την προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου:
“Η προσπάθεια είναι να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και να το αναβαθμίσουμε, δηλαδή να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε και πάλι περήφανοι. Αυτός είναι ο στόχος και για να το κάνουμε αυτό κάθε ένας που μπορεί να γίνει σύμμαχος στην προσπάθειά μας έχει τεράστια αξία. Μέσα σε αυτούς είναι η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ”.

Για το αν η επίσκεψη του Πλατινί εκφράζει αδυναμία της ΕΠΟ:
“Θα ήταν μεγάλο λάθος, μετά τη συνεργασία που έχουμε κάνει με τις αρχές του ποδοσφαίρου, να θεωρηθεί ότι κάτι τέτοιο δείχνει αδυναμία από την πλευρά της ΕΠΟ. Είναι μια αποκορύφωση της προσπάθειας που γίνεται στην οποία η ΟΥΕΦΑ έχει ήδη συμβάλει και με τεχνογνωσία, αλλά και με πληροφορίες που έχουμε για τους στημένους αγώνες. Αντίθετα, θα έλεγα ότι η συνάντηση αυτή είναι περισσότερο επιστέγασμα παρά αδυναμία. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν καλό να το δούμε. Όπως είναι δομημένο το ποδόσφαιρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε ελληνικό, με το έναν ή με τον άλλον τρόπο μπλέκονται δυο αρχές, οι αρχές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η πολιτεία. Μέχρι τώρα, πολύ συχνά υπήρχαν διάφοροι που αυτό το πράγμα το εκμεταλλευόντουσαν προς δικό τους όφελος, το να υπάρχει μια διαφοροποίηση στην προσέγγιση που είχε ο καθένας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο . Αυτό που εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε από τότε που αναλάβαμε το χώρο, είναι να μειώσουμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των εμπλεκομένων και να έχουμε μαι κοινή πορεία. Σε αυτό έχουμε δείξει ότι εμμένουμε και επιμένουμε στο να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, εσωτερικά και γι΄ αυτό έχουμε συνεργαστεί μέχρι τώρα και με την ΕΠΟ και με την ΟΥΕΦΑ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνεται η επίσκεψη”.

Για τη συμμετοχή της Πολιτείας στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου:
“Ό,τι ήταν θολό παρέμενε θολό γιατί κάποιους βόλευε. Από την ώρα που εμείς αποφασίσαμε ότι θα μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που υπήρχε και ότι θα το κάνουμε μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο της ΟΥΕΦΑ, έχουμε κάνει πολλές σημαντικές κινήσεις, μεταξύ των οποίων ότι για πρώτη φορά βάλαμε όλα τα όπλα που έχει η Πολιτεία πάνω στο τραπέζι. Μέσα στο λίγο χρόνο που είμαι σε αυτή τη θέση, αντιλαμβάνομαι ότι από τα όπλα που είχε η πολιτεία στα χέρια της, από τις δυνατότητες που είχε να επιβάλλει ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα, μονίμως χρησιμοποιούσε ελάχιστα. Κρατούσε την νομοθεσία πάντα υπέρ της, αλλά δεν είχε βάλει ποτέ στο τραπέζι τη χρηματοδότηση των ομάδων, τα κρατικά κανάλια και τα κρατικά γήπεδα. Το τι γινόταν στο παρελθόν πρέπει να μας απασχολεί μέχρι ένα σημείο. Αυτό που λέμε τώρα, όμως, είναι η σωστή συνεργασία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την ελληνική Πολιτεία είναι απαραίτητα συστατικά για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια τέτοια δουλειά μπορεί να γίνει εφόσον η πολιτεία είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και η ΟΥΕΦΑ της δώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της”.

Για τη συνεργασία της πολιτείας με την ΟΥΕΦΑ:
“Είναι εντελώς διαφορετικό το κλίμα της συνάντησης. Η ΟΥΕΦΑ έχει το δικό της ρόλο να παίξει και εμείς έχουμε το δικό μας και γι΄ αυτό που πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ο καθένας θα παίξει το δικό του ρόλο προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν πρέπει να πηγαίνει αλλού η ΟΥΕΦΑ και αλλού εμείς. Εμείς θέλουμε μια πορεία η οποία πρέπει να είναι συντεταγμένη και από τις δυο μεριές και να οδηγήσει στην εξυγίανση, πράγμα το οποίο το θέλει και η ΟΥΕΦΑ. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει προβλήματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και πολλά από αυτά τα προβλήματα τα έχει αποκαλύψει η ίδια η ΟΥΕΦΑ”.

Για τα όσα ακούστηκαν για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για την έναρξη του πρωταθλήματος:
“Ακόμα και κάτι τέτοιο εγώ θα ήθελα να γίνει και πάλι συντεταγμένα και με τη συνεργασία της ΟΥΕΦΑ. Σαν Πολιτεία μπορούμε μονομερώς να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αλλά ακόμα και αν χρειαζόταν να φτάσουμε σε ένα τέτοιο ακραίο μέτρο, θα θέλαμε να το κάνουμε έτσι ώστε και πάλι η ΟΥΕΦΑ να συμβάλει στο να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρον και να ξαναρχίσουν όλα τα πράγματα σωστά. Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να φτάσουμε τώρα εκεί και δεν το πιστεύουμε ούτε εμείς, ούτε και η ΟΥΕΦΑ. Ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την εξυγίανση και να έχουμε όλες τις δυνατότητες στη διάθεσή μας. Αυτός είναι ο σκοπός και έχει μια σημαντική συμβολική σημασία, αλλά και από εκεί περιμένω ότι θα βγουν μερικά χειροπιαστά αποτελέσματα για να βοηθηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού:
“Οι προθέσεις του Πρωθυπουργού είναι αυτές που ήταν πάντα. Θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και να γίνει αξιόπιστο, να έχει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων που πάνε στο γήπεδο και να μην είναι χώρος διαφθοράς και εγκλήματος. Αυτό έχει πει από την πρώτη στιγμή. Κατανοούμε όλοι ότι δεν θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γίνει αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουμε κάνει μια σειρά από κινήσεις, οι οποίες οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα σε όλες αυτές τις κινήσεις είναι και η συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη”.

Για το ότι οι πειθαρχικές επιτροπές κινούνται με αργούς ρυθμούς:
“Αν υπάρχει τρόπος όλα αυτά να κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σίγουρα η ΟΥΕΦΑ, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία, θα μας βοηθήσει και εκεί, ώστε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, εφόσον μιλάμε για το πλαίσιο της αθλητικής δικαιοσύνης”.

Για το πως θα κινηθεί η πολιτεία σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν προχωρήσει σε αυστηροποίηση των ποινών:
“Η Πολιτεία θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τη στήριξη που δίνει σε αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΠΟ καταλαβαίνει τη κρισιμότητα των στιγμών και θα ανταποκριθεί απολύτως”.

Για τη συνάντηση με τον Πλατινί;
“Μια τέτοια συνάντηση δεν θα έχει αποτελέσματα αν δεν έχει γίνει μια σοβαρή προετοιμασία. Έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία και μέχρι να γίνει η συνάντηση θα μπορούμε να έχουμε κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα για το πως θα πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.