Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί γενικώς ν’ αλλάξει προφίλ σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές που συντελούνται είναι πολλές και ποικίλουν, κάποιες από αυτές είναι ορατές σε άμεσο χρόνο, κάποιες καθυστερούν.
Πέρα από το αγωνιστικό και το κομμάτι των εγκαταστάσεων και των υποδομών, είναι γεγονός πως φέτος και μετά από μια «χλιαρή» περυσινή σεζόν, επιχειρείται ένα νέο άνοιγμα στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.
Η αρχή έγινε με την πολιτική που ακολουθήθηκε στα εισιτήρια διαρκείας με σημαντική ανταπόκριση από τον κόσμο κι όπως φάνηκε κι από τον χτεσινό, παρθενικό αγώνα της σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει και συνέχεια. Η αρχή έγινε με τη βράβευση του βετεράνου του «Δικεφάλου», Φιλώτα Πέλλιου (σ.σ. σε κάθε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος θα βραβεύεται κι ένας βετεράνος), ακολούθησε το πρώτο – ανεπίσημο – γκολ του πρωταθλήματος από τα πόδια ενός λιλιπούτειου φίλου της ομάδας.
Την ίδια στιγμή στο πάνω μέρος της Θύρας 2 εγκαινιάστηκε η λειτουργία της οικογενειακής κερκίδας. Ενα δεδομένο πολλών ετών στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που κατά το παρελθόν ανεπιτυχώς είχε δοκιμαστεί και στην Τούμπα.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, με το αντίτιμο των τριάντα ευρώ, στις περίπου 160 θέσεις του χώρου που έχει οριστεί μπορούν και φιλοξενούνται οικογένειες με την κάθε μια από αυτές να έχει ως δικαίωμα εισόδου τους δυο γονείς και τα παιδιά τους κάτω των δώδεκα ετών.
Εκεί τους περιμένουν άνθρωποι της ομάδας για να βάψουν τα πρόσωπα των παιδιών στα χρώματα του ΠΑΟΚ, να τα προτρέψουν να φωνάξουν για την ομάδα τους, να τα ψυχαγωγήσουν με διαφόρους τρόπους, ενώ λειτουργεί και catering για τις ανάγκες των συγκεκριμένων. Στην πρεμιέρα της ομάδας υπήρξε πληρότητα κι η μόνη διευκρίνιση που πρέπει να γίνει είναι πως η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα εφαρμόζεται μόνον στα ντέρμπι και στους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Παράλληλα, στην ανάπαυλα της αναμέτρησης μοιράστηκαν αναμνηστικά από την μπουτίκ της ΠΑΕ (σ.σ. συγκεκριμένα μπάλες οι οποίες πάνω τους είχαν αυτοκόλλητα που παρέπεμπαν στα αναμνηστικά που θα παραλάβουν με τη επίδειξή τους από την μπουτίκ) σχεδόν σε όλες τις κερκίδες ως δώρα, για την ακρίβεια πετάχτηκαν από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ στις θύρες που βρίσκονται κάτω από το σκέπαστρο, 1-2-3 έπεσαν αντίστοιχα αναμνηστικά με . αλεξίπτωτο. Μικρά γεγονότα γενικώς, που δίνουν μια άλλη εικόνα και παραπέμπουν σε ήθη κι έθιμα άλλων ευρωπαϊκών, ποδοσφαιρικών πολιτισμών. Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη αν όχι καλύτερη.