Ισπανικό Σούπερ Καπ: Εν μέσω έντονης κριτικής ο τελικός

Αντιμετωπίζοντας την κριτική από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, υπερασπίστηκε την επιστροφή του Ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.

Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να παίξει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό της Κυριακής, η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει από τις τέσσερις ομάδες που ταξίδεψαν στο μίνι τουρνουά να φορέσουν περιβραχιόνια για να διαμαρτυρηθούν για την καταπίεση των δικαιωμάτων των γυναικών και τις βίαιες επιθέσεις στην LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender και Queer) κοινότητα της χώρας. Καμία ομάδα δεν το έκανε στους ημιτελικούς αυτής της εβδομάδας, όταν η Ρεάλ νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 3-2 στην παράταση και η Μπιλμπάο επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες επέμεινε ότι η απόφαση να μεταφερθεί η νέα εκδοχή του Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία ήταν καλή, τόσο για τα χρήματα που απέφερε στο ισπανικό ποδόσφαιρο – σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2029 – όσο και για τα μικρά βήματα που γίνονται για την ενθάρρυνση των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας.
«Ήμασταν οι πρώτοι που υπογράψαμε ένα συμβόλαιο που το καθιστούσε υποχρεωτικό. Αν ήθελαν να φέρουμε το Σούπερ Καπ εδώ, θα πρέπει να επιτρέπονται οι γυναίκες στα γήπεδα. Έχουμε βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία», είπε ο Ρουμπιάλες στο ραδιόφωνο Cadena SER. «Σε ένα ηθικό επίπεδο, κάνουμε πολλά εδώ για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των γυναικών στο ποδόσφαιρο, που είναι η δέσμευση μας. Τα υπόλοιπα πολιτικά ζητήματα είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του ποδοσφαίρου».

Ενώ οι γυναίκες βρίσκονταν στο στάδιο «King Fahd» για τους ημιτελικούς, το πλήθος ήταν συντριπτικά άντρες. Ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου Cadena SER, Άνχελς Μπαρθελό, του οποίου η πρωινή εκπομπή παρακολουθείται από σχεδόν τρία εκατομμύρια ακροατές στην Ισπανία, αποκάλεσε την ομοσπονδία και τους συλλόγους υποκριτές!
«Κανένα καθεστώς δεν θα πλήρωνε εκατομμύρια δολάρια για να έρθει κάποιος από το εξωτερικό για να αλλάξει ένα καθεστώς που δεν έχει σχέδια να αλλάξει τον εαυτό του», είπε ο Μπαρθελό. «Το ισπανικό ποδόσφαιρο αμαυρώνεται με αυτούς τους αγώνες, όπως και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν. Στη συνέχεια, όλοι θα έχουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, αλλά από εδώ και πέρα μην τους αφήνετε να μας λένε για αξίες και δίκαιο παιχνίδι!».

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει επικρίνει τη συστηματική κακοποίηση ομοφυλόφιλων και τις συνεχιζόμενες διακρίσεις κατά των γυναικών. Το τουρνουά διεξήχθη για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2019 λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία. Οι περιορισμοί υγείας και ταξιδιών, ανάγκασαν την ομοσπονδία να το μεταφέρει πίσω στην Ισπανία πέρυσι.
ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ
Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι επιδιώκει τον πρώτο του τίτλο, στη δεύτερη θητεία του στην πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ο Αντσελότι θα καταστρώσει τα σχέδια του χωρίς τον αμυντικό Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην COVID-19 στη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή. Ο ευρισκόμενος σε φόρμα Βινίσιους είναι αμφίβολος, μετά από ένα μυϊκό πρόβλημα που τον ανάγκασε να βγει εκτός παιχνιδιού στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Η Μπιλμπάο ελπίζει και πάλι ότι θα βασιστεί στους αδερφούς Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς στην επίθεση και στις ηγετικές ικανότητες του Ίκερ Μουνιάιν για να κατακτήσει το τρόπαιο και να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Μπαρτσελόνα το 2010 με δύο σερί τίτλους


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.