Ρεάλ Μαδρίτης: Το πρώτο της Σούπερ Καπ Ισπανίας

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1988, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το πρώτο της “Supercopa de España”, παρά την ήττα της από τη Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1.

Το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ήταν το μοναδικό εγχώριο τρόπαιο που η Ρεάλ δεν είχε ακόμη κερδίσει μέχρι το 1988 (αν και κέρδισε τον προκάτοχο αυτού του τουρνουά, το Copa Eva Duarte, το 1947). Όταν ξεκίνησε το Supercopa το 1982, η Ρεάλ Μαδρίτης, ως νικήτρια του Copa del Rey, έπαιξε με την πρωταθλήτρια της La Liga, Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά ηττήθηκε με συνολικό σκορ 4-1. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το 1986 και το 1987, η διοργάνωση δεν διεξήχθη σε καμία από τις δύο αυτές χρονιές.

Το 1988, κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη φορά, και στο “Supercopa de España” αντιμετώπισε τη νικήτρια του Copa del Rey, Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο παιχνίδι επικρατώντας 2-0 Ξεκίνησαν καταπληκτικά, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα με 2-0 στο Μπερναμπέου με γκολ του Μίτσελ (71′) και του Ούγκο Σάντσες (78′). Ο επαναληπτικός διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Καμπ Νόου και οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τέρμα του Εμίλιο Μπουτραγκένιο στο 14ο λεπτό.

Αυτό αποδείχθηκε το καθοριστικό γκολ, γιατί παρά την ανατροπή που έκαναν οι Καταλανοί με δύο γκολ του Χοσέ Μαρί Μπακέρο (37 ‘, 77’), το 2-0 του πρώτου αγώνα χάρισε το τρόπαιο στη Ρεάλ.
Έκτοτε, το εγχώριο αυτό τρόπαιο το κέρδισε άλλες δέκα φορές, συμπεριλαμβανομένου του 1989, όταν το κατέκτησε αυτόματα ως νικήτρια τόσο του Copa del Rey όσο και του πρωταθλήματος. Tα περισσότερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τα έχει κατακτήσει η Μπαρτσελόνα (13) και ακολουθεί η Ρεάλ (11), οι δύο “γίγαντες” του ισπανικού ποδοσφαίρου μετρούν δηλαδή, 24 από τα 37 τρόπαια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.