Στο ιταλικό Κοινοβούλιο η μεταγραφή Κατίδη!

Επείγουσα επερώτηση από Ιταλό βουλευτή στην Υπουργό Αθλητισμού και αντιδράσεις από εβραϊκούς συλλόγους της Ιταλίας προκάλεσε η επικείμενη μετακόμιση του Γιώργου Κατίδη στη Νοβάρα!

Επείγουσα επερώτηση από Ιταλό βουλευτή στην Υπουργό Αθλητισμού και αντιδράσεις από εβραϊκούς συλλόγους της Ιταλίας προκάλεσε η επικείμενη μετακόμιση του Γιώργου Κατίδη στη Νοβάρα!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του κόμματος SEL (Aριστερά, Οικολογία, Ελευθερία) στη Νοβάρα Φάμπιο Λαβάνο, με επερώτηση προς την Υπουργό Αθλητισμού Γιοζέφα Ίντεμ και τον Υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, τονίζει μεταξύ άλλων: «Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα πρέπει να είναι μεταφορέας αξιών και να αποτελεί παράδειγμα για τους νέους. Εύχομαι ότι η Λίγκα και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα επέμβουν για να αποφύγουν κάθε μορφή ανοχής απέναντι σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές».

Ο Βιτόριο Παβοντσέλο, πρόεδρος του εβραϊκού συλλόγου Federazione Maccabi, επιτέθηκε στη Νοβάρα για την απόφασή της να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Κατίδη: «Η μίμηση τέτοιων φαινομένων περιμένει στη γωνία και οι παράγοντες πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να την αποτρέψουν. Στη Νοβάρα μιλούν για δεύτερη ευκαιρία γι’ αυτή την ακατανόητη χειρονομία. Όμως ο παππούς μου Βιτόριο που πέθανε στο Άουσβιτς δεν είχε δεύτερη ευκαιρία. Έτσι τουλάχιστον μου διηγούνται γιατί προφανώς ποτέ δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω.

Σύμφωνοι, το παιδί είναι μόνο 20 χρονών, αλλά δε μπορεί να μιλήσει κανείς για πράξη της στιγμής. Είναι ένας νέος που έκανε μία προσχεδιασμένη πράξη, κάτι που φαίνεται ακόμα και από τα τατουάζ που έχει κάνει. Στην Ιταλία είχαμε ήδη τον Ντι Κάνιο, έμβλημα μίας πολιτικής με την οποία το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλη μία προσωπικότητα που θα ταράξει τις κερκίδες και θα προκαλέσει φαινόμενα μιμητισμού.

Πιθανόν ο Κατίδης να γίνει πρωταθλητής, αλλά στο όνομα του χρήματος κινδυνεύουμε να πετάξουμε όλες τις αξίες που θεμελιώνουν τον αθλητισμό».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο τοπικός σύλλογος αντιστασιακών της Νοβάρα Anpi, προτρέποντας την ομάδα να συνεργαστεί με την κοινότητα και τα σχολεία προκειμένου να ενημερώσει τους νέους για τον φασισμό και τον Ναζισμό!

Με τον Κατίδη ασχολήθηκε ακόμα και το πολιτικό κίνημα CasaPound της άκρας δεξιάς, με τον εκπρόσωπό του στη Νοβάρα Σιμόνε Γκαϊέρα να δηλώνει ότι η πιθανή απόκτηση του Κατίδη από την ιταλική ομάδα δεν θα προκαλέσει πόλεμο μεταξύ «τιφόζι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.