Σε καθίζηση και τα οικονομικά της Γιουβέντους

Πορεία ανάλογη με αυτή της ομάδας ακολουθούν τα οικονομικά της Γιουβέντους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2010-11 υπάρχουν ζημίες 39,5 εκ. ευρώ

Πορεία ανάλογη με αυτή της ομάδας ακολουθούν τα οικονομικά της Γιουβέντους. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης, ο ιταλικός σύλλογος εμφάνισε ζημίες 39.5 εκ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2010-11, ενώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε καταγράψει κέρδη 14.2 εκ. ευρώ.

Το βασικό πρόβλημα αφορά τον τομέα των εσόδων, που έχουν παρουσιάσει κάμψη 29% σε σχέση με πέρυσι (88.8 έναντι 125 εκ. ευρώ). Η εφετινή πτώση αποδίδεται στα μειωμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και στο γεγονός ότι την τρέχουσα περίοδο η «Γηραιά Κυρία» αγωνίστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ (όπου μάλιστα αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων) και είχε λιγότερα κέρδη σε σχέση με την περσινή χρονιά, όταν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς είναι εξίσου αρνητικές, αλλά υπογραμμίζεται ότι ο σύλλογος έχει τις πηγές να καλύψει αυτές τις ζημίες.

Τα πράγματα ενδέχεται πάντως να χειροτερέψουν για τη Γιουβέντους, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ούτε στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Τορίνο είναι έβδομη, επτά βαθμούς πίσω από την πρώτη τετράδα του καμπιονάτο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.