Τιμούν τον Άρπαντ Βάις, Ίντερ και Μπολόνια

Ειδικές φανέλες στη μνήμη του Άρπαντ Βάις, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Άουτσβιτς, θα φορέσουν Ίντερ και Μπολόνια στο παιχνίδι Κυπέλλου την Τρίτη (15/1).

Ειδικές φανέλες στη μνήμη του Άρπαντ Βάις, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Άουτσβιτς, θα φορέσουν Ίντερ και Μπολόνια στο παιχνίδι Κυπέλλου την Τρίτη (15/1).

Ο Βάις κέρδισε και με τις δύο ομάδες τίτλους, ως προπονητής, ενώ στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 56 χρόνια από το θάνατό του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Ούγγρος έπαιξε με την Ίντερ τη σεζόν 1925/1926, όμως το 1930 ως προπονητής την οδήγησε στην κατάκτηση του Σκουντέτο. Αντίστοιχα, το 1936 και το 1937 ήταν ο «αρχιτέκτονας» των τίτλων της Μπολόνια, με την οποία κέρδισε και το Κύπελλο Εκθέσεων το 1937, όπου επιβλήθηκε η ιταλική ομάδα την Τσέλσι με 4-1 στον τελικό.

Εξαιτίας του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι αναγκάστηκε σε παραίτηση από το ιταλικό ποδόσφαιρο γενικότερο, για ρατσιστικούς λόγους που αφορούσαν την καταγωγή του, οπότε αναγκάστηκε να εργαστεί στην Ολλανδία και την Ντόρντρεχτ μέχρι τον εγκλεισμό του ίδιου και της οικογένειάς του στο Άουτσβιτς, όπου πέθανε σε ηλικία 47 ετών.

Το παιχνίδι του «Μεάτσα» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.