Serie A: Άλωσε τη Ρώμη η Μίλαν, έχασε Ζλάταν και Ρέμπιτς

Σημαντικότατη νίκη αλλά με απώλειες για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Άνετες νίκες για Ίντερ, Αταλάντα, "στραβοπάτησε" η Γιούβε. Αναβολή λόγω κορωνοϊού στο Τορίνο-Σασουόλο

Οι «Ροσονέρι» του Στέφανο Πιόλι «γκρέμισαν» το αήττητο της Ρόμα στην έδρα της και παρέμειναν σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή. Αναλυτικά όλη η δράση της 24ης αγωνιστικής στη SerieA …

Ρόμα-Μίλαν 1-2

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Μίλαν περνώντας νικηφόρα από την «αιώνια» πόλη, καθώς με γκολ των Κεσί (σ.σ. πέναλτι) και Ρέμπιτς επικράτησε της Ρόμα 2-1. Το γκολ για τους γηπεδούχους σημειώσε ο Βερετού. Ωστόσο τη χαρά των «Ροσονέρι» μετρίασε αρχικά ο μυικός τραυματισμός του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με συνέπεια την αντικατάστασή του στο 56’ και δέκα λεπτά μετά για τον ίδιο λόγο τον ακολούθησε ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Ρέμπιτς. Οι Μιλανέζοι ευτύχησαν να προηγηθούν δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ σε μια καίρια χρονική στιγμή μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το οποίο επιστρατεύτηκε και το VAR. Ωστόσο ανάλογη ήταν κι η απάντηση των ποδοσφαιριστών του Πάουλο Φονσέκα με τον Φερετού να πανηγυρίζει την ισοφάριση στο 50’. Oκτώ λεπτά μετά, μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρέμπιτς, που μπήκε από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή κι έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αποδείχτηκε αρκετή για να δώσει τη νίκη στη Μίλαν.

Νάπολι-Μπενεβέντο 2-0

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο επικράτησε 2-0, φτάνοντας τις 4 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στη Serie A, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ σε αυτό το διάστημα. Για πρώτη φορά μετά από το Μάρτιο του 2011 (8 ματς τότε) καταφέρνει ένα τέτοιο επίτευγμα. Το 1-0 έγινε στο 34ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Ντρις Μέρτενς στο 34ο λεπτό και το τελικό 2-0 έγραψε με περίεργο τρόπο ο Πολιτάνο, όταν μετά από σέντρα του Ινσίνιε προσπάθησε να πλασάρει ο Ντι Λορέντσο και η μπάλα βρήκε τυχαία στο σώμα οτυ Ματέο Πολιτάνο που είχε χάσει την ισορροπία του. Η Νάπολι πλησίασε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη πλευρά η Μπενεβέντο κρατάει μεν μία καλή διαφορά επτά βαθμών από τη 18η Κάλιαρι, αλλά παρέμεινε για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, με 4 ισοπαλίες και 4 ήττες

Ίντερ-Τζένοα 3-0

Για δεύτερη φορά φέτος ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό. Με την Μπενεβέντο στον πρώτο γύρο χρειάστηκε 28″ και με την Τζένοα 32″ για να ανοίξει το σκορ. Η Τζένοα μπήκε κοιμισμένη στο γήπεδο και παρέμεινε έτσι σε ένα ματς που είχε πάνω από 45% κατοχή μπάλας σε όλο τον αγώνα. Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε συμμετοχή και στα άλλα δύο γκολ της Ίντερ. Έδωσε την ασίστ για το 2-0 του Νταρμιάν στο 69ο λεπτό και νικήθηκε από τον Περίν πριν σημειώσει το τελικό 3-0 με κεφαλιά ο Σάντσες στο 77ο λεπτό. Οι νερατζούρι έγιναν η τρίτη ομάδα την τελευταία δεκαετία που πετυχαίνει εννέα συνεχόμενες εντός έδρας νίκες μετά τις Γιουβέντους (…4 φορές) και Ρόμα (1 φορά). Πέτυχε 6η συνεχόμενη νίκη απέναντι στην Τζένοα κρατώντας για 6η φορά το μηδέν κάτι που σημειώνει για πρώτη φορά, απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, από το 1953 όταν τα είχε καταφέρει απέναντι στην Αταλάντα.

Ουντινέζε-Φιορεντίνα 1-0

Βαθιά ανάσα πήρε η Ουντινέζε νικώντας 1-0 την Φιορεντίνα με χρυσό γκολ του Νεστορόφσκι 4 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μέτριο ήταν το παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Λάρσεν να απειλεί στο 23′ και την Βλάοβιτς από την άλλη πλευρά να απαντά στο 45′. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουντινέζε δοκίμασε με σουτ εκτός περιοχής να απειλήσει τον Ντραγκόφσκι χωρίς επιτυχία, αλλά τα κατάφερε στη μοναδική στιγμή που πάτησε περιοχή. Στο 86′ ο Νεστορόφσκι υποδέχθηκε με το κεφάλι τη σέντρα του Ντε Πολ και έγραψε το τελικό 1-0. Η Ουντινέζε ανέβηκε στους 28 βαθμούς, 10 πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Φιορεντίνα έμεινε στους 25.

Κροτόνε-Κάλιαρι 0-2

Σε ματς από αυτά που χαρακτηρίζονται “μια κατηγορία” η Κάλιαρι πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Κροτόνε με 2-0 και ανάσανε βαθμολογικά ενόψει της προσπάθειας που κάνει για σωτηρία. Από την άλλη η Κροτόνε παρέμεινε τελευταία με 12 βαθμούς και πλέον η Serie B φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 55ο λεπτό η Κροτόνε έδειχνε πως ήταν η ομάδα που έχει μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και έβαζε με μεγαλύτερες αξιώσεις τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δε μπορούσε να βρει στόχο. Έτσι στο 56ο λεπτό μετά από μια δομημένη επίθεση της Κάλιαρι, ο Λυκογιάννης από αριστερά έκανε τέλεια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Παβολέτι με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Σα να μην έφτανε αυτό για την Κροτόνε, δύο λεπτά μετά, εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ η Κάλιαρι κέρδισε και πέναλτι με τον Παβολέτι ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μαγκαγιάν. Ο Ζοάο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-0. Η Κροτόνε προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά στο 66′ το σουτ του Ουνάς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κράνιο.

Στο 75′ ο Λυκογιάννης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά η Κάλιαρι μαζεύτηκε πιο πίσω και απειλήθηκε άλλη μια φορά με το φάουλ του Περέιρα που σταμάτησε και αυτό στο δοκάρι. Σπουδαία νίκη για τους Σαρδηνούς που ανέπνευσαν βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Σαμπντόρια-Αταλάντα 0-2

H Αταλάντα παρά τις απουσίες και τη κούραση κατάφερε να περάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από το Λουίτζι Φεράρις και να σκαρφαλώσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τιμωρημένο τον προπονητή τους, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, τον Τζιμσίτι και εκτός τους τραυματίες Σαπάτα, Χάτεμπερ. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Αταλάντα που υποδέχεται την ουραγό Κροτόνε την ερχόμενη αγωνιστική, ενώ η Σαμπντόρια έχει το ντέρμπι της πόλης με τη Τζένοα. Καλύτερη η Σαμπντόρια στο ξεκίνημα είχε τρεις καλές στιγμές με αποκορύφωμα την προσπάθεια του Γιάντκο που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Παλομίνο στο 20′, η Αταλάντα κουρασμένη και με απουσίες δεν μπήκε καλά, αλλά κόντρα στη ροή του ματς προηγήθηκε με το Ρουσλάν Μαλινόφσκι (0-1, 41ο λεπτό). Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαμπντόρια μπήκε με όρεξη όμως η Αταλάντα ανέβασε την απόδοσή της, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι της και επέβαλλε τον ρυθμό της. Στο 70ο λεπτό βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ρόμπν Γκόζενς να κερδίζει τον απρόσεκτο Καντρέβα και να φτάνει τα 8 γκολ στη Serie A. Η Αταλάντα έψαξε και τρίτο γκολ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Πεσίνα να μην μπορεί να νικήσει τον Αουντέρο.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Ελλάς Βερόνα-Γιουβέντους 1-1

Με γκολ του Μπαράκ στο 77′ η Βερόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γιουβέντους για την 24η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος και πλέον είναι στο -7 από την κορυφή και την Ίντερ. 

Η ομάδα του Πίρλο άνοιξε το σκορ με το 19ο γκολ του Ρονάλντο στο 49′ για να ισοφαρίσει ο Μπαράκ με κεφαλιά στο 77΄ νικώντας στην εναέρια μονομαχία τον Σάντρο.

Η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και μεχρι το 60΄είχε ουσιαστικά απειληθεί με την κεφαλιά του Ντιμάρκο στο δοκάρι στο 7′. Η Βερόνα όμως στο τέλος πέρα από το γκολ είχε και δοκάρι με τον Λάζοβιτς στο 85′.

Μπολόνια-Λάτσιο 2-0

Σημαντικό έδαφος στη μάχη για την 4η θέση έχασε η Λάτσιο καθώς για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες δεν κατάφερε να σκοράρει! Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς πλήγωσε την παλιά αγάπη του τεχνικού της διακόπτωντας το εξαιρετικό σερί των επτά νικών στους τελευταίους οκτώ αγώνες! Κι όμως οι «Λατσιάλι» είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Ιμόμπιλε δεν κατάφερε να νικήσει τον Σκρούπσκι από τη βούλα του πέναλτι και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπαγιέ έκανε το 1-0 στο 19’ ενώ ο Σανσόνε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Σπέτσια-Πάρμα 2-2

Οι “παρμένσι” απείχαν από τις επιτυχίες 14 αγωνιστικές (30 Νοεμβρίου η τελευταία νίκη τους στη Γένοβα επί της Τζένοα), ωστόσο προέρχονταν από καλή εμφάνιση με την Ουντινέζε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο “Αλμπέρτο Πίκο”. Στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Ντ’ Αβέρσα ήταν άκρως αποτελεσματικό, καθώς είχε δύο προσπάθειες προς την εστία και ισάριθμα γκολ. Στο 17′ με απίθανη ενέργεια του Καραμό και στο 25′ με τον Ερνάνι, ύστερα από φάουλ του Μπρουνέτα, ο οποίος πήρε την ύστατη στιγμή θέση στο αρχικό σχήμα, αφού στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο Κορνέλιους. Ο Ιταλιάνο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Βέρντε στο 27′ αντί του Σαπονάρα και ο δανεικός από την ΑΕΚ επιθετικός απείλησε στο 33′ με σουτ, που εξουδετέρωσε ο Σέπε. Ο Ιταλιάνο με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους προσέθεσε δύο κεντρικά χαφ, ενίσχυσε το επιθετικό κομμάτι, λαμβάνοντας την ανταμοιβή του, αφού ο Γκιασί στο 52′ και στο 72′ δεν άφησε την ομάδα του να ηττηθεί, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, με τη Σπέτσια να είναι στο +10 από την προτελευταία της βαθμολογίας Πάρμα.  Αυτό ήταν και το σκορ στον αγώνα του πρώτου γύρου στο “Ένιο Ταρντίνι”, με τους φιλοξενούμενους να προγούνται 2-0 και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 2-2.

Τορίνο-Σασουόλο (σ.σ. αναβλήθηκε)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί

1. Ίντερ 24 56

2. Μίλαν 24 52

3. Γιουβέντους 23 46

4. Αταλάντα 24 46

5. Ρόμα 24 44

6. Νάπολι 23 43

7. Λάτσιο 24 43

8. Σασουόλο 23 35

9. Βερόνα 24 35

10. Σαμπντόρια 24 30

11. Μπολόνια 24 28

12.Ουντινέζε 24 28

13. Τζένοα 24 26

14. Σπέτσια 24 25

15. Φιορεντίνα 24 25

16. Μπενεβέντο 24 25

17. Τορίνο 23 20

18. Κάλιαρι 24 18

19. Πάρμα 24 15

20. Κροτόνε 24 12

* Από έναν αγώνα λιγότερο έχουν οι Γιουβέντους, Νάπολι, Σασουόλο, Τορίνο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.