Το μαγικό ραβδί του Μπαλαρντίνι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι αναλαμβάνει το πηδάλιο της Τζένοα για να τη βγάλει από τρικυμισμένα νερά. Κι ως συνήθως, σαν να έχει μαγικό ραβδί, τάχιστα επικρατεί ηρεμία...

Όταν ανέλαβε την Τζένοα ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, η ομάδα μετρούσε μία νίκη σε δεκατρία ματς κι είχε επτά βαθμούς. Στα εννέα που ακολούθησαν οι “ροσομπλού” πέτυχαν πέντε νίκες και μάζεψαν δεκαοκτώ βαθμούς. 

Ο 57χρονος τεχνικός στην τέταρτη παρουσία του στον πάγκο της Τζένοα ξεπερνά τον εαυτό του. Η οικογένεια Πρετσιόζι ανέσυρε από το συρτάρι της μια παλιά, πλην όμως πετυχημένη συνταγή. Διαχρονικά πετυχημένη όπως εκ νέου αποδεικνύεται… 

Ο ίδιος ο Μπαλαρντίνι δεν έχει μυστική συνταγή, με κρυμμένα συστατικά. Είναι πάντα η ίδια μοναδική αρχή αυτή που διέπει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Η δύναμη της ομάδας προκύπτει από τη συλλογική προσπάθεια. 

“Η ισχύς εν τη ενώσει” κατά την ομηρική ρήση…

Αυτή η ένωση που οδήγησε την Τζένοα τάχιστα δέκα βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην ενδέκατη θέση της κατάταξης. 

Οι δεκατέσσερις βαθμοί στα πρώτα επτά φετινά ματς ξεπέρασαν το παρελθόν του στη Γένοβα. Τους ένδεκα βαθμούς στο ίδιο διάστημα της περιόδου 2010/11, τους εννέα της περιόδου 2012/13 και τους δώδεκα της περιόδου 2017/18. 

Μετά την ισοπαλία στο Τορίνο με τη “Γκρανάτα” ο Μπαλαρντίνι και η Τζένοα τρέχουν αήττητο σερί έξι αγώνων. 
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε κρατά μαγικό ραβδί. Εσείς τον πιστεύετε…;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης