Πίρλο και Γκατούζο: Οι κολλητοί και οι απίστευτες πλάκες

Επίθεση με... πηρούνι, κυνήγι στο ξενοδοχείο της Εθνικής, φάρσες και εκπληκτικές ιστορίες του Αντρέα Πίρλο στη βιογραφία του για τον Τζενάρο Γκατούζο που πλέον θα είναι αντίπαλοι στους πάγκους

Δεν είναι μια απλή, φιλική σχέση. Είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι επειδή ήταν για χρόνια συμπαίκτες. Από την αρχή ακόμη…

Από την Εθνική U-21 της Ιταλίας όταν το 2000 με προπονητή τον Μάρκο Ταρντέλι είχαν κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απέναντι στην Τσεχία.

Ο Αντρέα Πίρλο και ο Τζενάρο Γκατούζο είναι κάτι παραπάνω από φίλοι. .

Ηταν για χρόνια μαζί στη Μίλαν. Μαζί βεβαίως και στην Εθνική μέχρι την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006

Οι πλάκες όμως… Είναι απίστευτα τα όσα γράφει στη βιογραφία του ο Αντρέα Πίρλο για τον Γκατούζο. 

Επίθεση με πηρούνι

Στις προπονήσεις της Μίλαν τον πειράζανε πολύ τον Γκατούζο. Του έκαναν πλάκες μέχρι που ο Ρίνο εκνευριζόταν πολύ. Κι όταν εκνευρίζεται ο Γκατούζο ποιος γλιτώνει… 

Ο Πίρλο διηγείται στο βιβλίο ότι ο Γκατούζο τους έκανε επίθεση με πηρούνι. Εφτανε σε σημείο, όποιον έπιανε, να του καρφώνει το πηρούνι στο πόδι.

Κι ο Πίρλο λέει το εξής απίστευτο: “Κάποιοι από εμάς φθάναμε σε σημείο να χάνουμε παιχνίδια εξαιτίας των επιθέσεων του Ρίνο με το πιρούνι. Η ομάδα, επισήμως, ανέφερε μυικό τραυματισμό”.

Ο καναπές πίσω από την πόρτα

Θέλετε κι άλλο; Του έβαζαν καναπέ έξω από την πόρτα του δωματίου και ο Γκατούζο δεν μπορούσε να ανοίξει. “Αφήστε με, έχουμε προπόνηση”, φώναζε.

Με τον πυροσβεστήρα στη Φλωρεντία 

Αλλο σκηνικό… Πάλι μέσα από το βιβλίο του Πίρλο. Η Εθνική Ιταλίας είναι στη Φλωρεντία. Η ομάδα έχει το ελεύθερο για να βγει το βράδυ, κάποιοι βγαίνουν, ο Γκατούζο είναι από αυτούς που μένουν στο ξενοδοχείο

Οταν αυτοί που βγήκαν επιστρέφουν, έχουν όρεξη για πλάκα. Ο Γκατούζο θα γίνει ο αποδέκτης. Διηγείται ο Πίρλο τα εξής: “Ο Ρίνο κοιμόταν ήδη. Στις σκάλες για το δωμάτιο του Ρίνο, ο Ντε Ρόσι είδε έναν πυροσβεστήρα.

Χτυπήσαμε την πόρτα του, ο Ρίνο βγήκε, τρίβοντας τα μάτια του και ο Ντανιέλε (σ.σ.: Ντε Ρόσι) άρχισε να τον ψεκάζει αδειάζοντας μέχρι την τελευταία σταγόνα πριν τρέξει για να κρυφτεί στο δωμάτιό του.

Άφησε εμένα στο έλεος του θηρίου που ήταν με τα εσώρουχα και γεμάτος αφρούς. Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά όταν αυτός που σε κυνηγάει, είναι ο Γκατούζο μπορείς να τρέξεις όσο θέλεις αλλά πάντα θα σε πιάσει”. 

Υπόκλιση στο ταλέντο 

Ο Γκατούζο έχει υποκλιθεί στο ταλέντο του “αδερφού” του. Κάποια στιγμή, κάποτε, κάπου είχε γραφτεί ότι όταν ο έφηβος Γκατούζο (γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου 1978) είχε δει τον Αντρέα Πίρλο (γεννημένος στις 19 Μαϊου 1979) να παίζει, είχε εντυπωσιαστεί τόσο που σκέφτηκε αν ο ίδιος μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο

Τη συνέχεια και την αρμονική συνύπαρξη των δύο στο γήπεδο την ξέρουμε όλοι. Εκτός γραμμών βέβαια, οι πλάκες, πλάκες. 

Κι ο Γκατούζο να έχει πει: “Στα αποδυτήρια όμως ήταν απαράδεκτος. Με πείραζε συνέχεια. Τον γρονθοκόπησα πιο πολλές φορές από ό,τι έκανε ο Μπαντ Σπένσερ στον Τέρενς Χιλ”. 

Μπορεί να κάνει τα πάντα” 

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν όταν ο ένας βρεθεί απέναντι στον άλλον, αυτή τη φορά ως αντίπαλοι προπονητές

Κάποια στιγμή, παλιότερα, τον Νοέμβριο του 2017, ο Γκατούζο είχε αναφερθεί στην προοπτική του Πίρλο ως προπονητής. 

Και είχε πει το εξής: “Ο Πίρλο προπονητής; Κάποιος σαν κι αυτόν μπορεί να κάνει τα πάντα”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.