Serie A: Όλα τα γκολ της 28ης αγωνιστικής (vids)

Δείτε στο novasports.gr όλα τα γκολ και τα στιγμιότυπα της 28ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. 

Διατήρησε τη θέση της στην κορυφή η Γιουβέντους, σε κοντινή απόσταση η Λάτσιο, σπουδαία η νίκη της Μίλαν, ανατροπή η Ίντερ, ματσάρα στη Ρέτζιο Εμίλια. 

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Γιουβέντους – Λέτσε 4-0

Εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουβέντους συνέτριψε με 4-0 τη Λέτσε, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα (αποβολή Λουτσιάνο με κόκκινη στο 31΄για φάουλ στον Μπεντανκούρ) και άφτασε τις 22 νίκες σε 28 ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Σάρι δυσκολεύτηκε στην οργάνωση του παιχνιδιού μέχρι το ημίωρο και μάλιστα απειλήθηκε από την πολύ καλή ανασταλτικά Λέτσε με Ρίσπολι, Μανκόζου, Ταχτσίδη και Ντονάτι, αλλά όλα άλλαξαν στην αποβολή του κεντρικού αμυντικού στο 31΄.

Καταιγιστικό δεύτερο μέρος με γκολ Ντιμπάλα στο 53΄, Ρονάλντο με πέναλτι στο 62′ (παράβαση στον Πορτογάλο του Ροσετίνι), Ιγουαίν στο 83΄και Ντε Λιχτ στο 85΄για το τελικό 4-0 που στέλνει τη Γιουβέντους στο +9 από τη δεύτερη Λάτσιο και κρατάει τη Λέτσε στους 25 βαθμούς, τρίτη από το τέλος στη βαθμολογία.

Γιουβέντους – Λέτσε: 4-0 (ΗL)

Σάββατο 27 Ιουνίου 

Λάτσιο – Φιορεντίνα 2-1

Λάτσιο και Φιορεντίνα επέστρεψαν με το αριστερό την προηγούμενη αγωνιστική. Αμφότερες ήθελαν να βρουν τα σωστά βήματα κι ήταν οι “βιόλα” εκείνοι που έδειξαν να το κάνουν πρώτοι.

Ο Φρανκ Ριμπερί με έξοχη ενέργεια έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 25ο λεπτό ενώ διαχειρίστηκαν το προβάδισμα με ευκολία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. 

Στην έναρξη του δεύτερου ο Γκεζάλ είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι σε φάση που θα μπορούσε να αποδειχθεί σε περίπτωση διαφορετικής κατάληξης. 

Η Λάτσιο όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, καθώς η Φιορεντίνα έμενε από δυνάμεις, έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Ιμόμπιλε κι είδε το Λούις Αλμπέρτο να υπενθυμίζει την ποιότητα του στο 83ο λεπτό με φανταστικό πλασέ για το τελικό 2-1. 

Λάτσιο – Φιορεντίνα: 2-1 (HL)

Κάλιαρι – Τορίνο 4-2

Η Κάλιαρι μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό, με πολύ όμορφο δεξί βολές του Ουρουγουανού Ναχιτάν Νάντες.

Η Τορίνο είχε στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου τον Κράνιο.

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του Βάλτερ Τζένγκα σκόραρε για 2η φορά, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση με τον Νάντες να πασάρει στον Λυκογίαννη και αυτός βλέποντας την κίνηση μέσα στην περιοχή του Σιμεόνε, του έδωσε υποδειγματικά τη μπάλα.

Εύκολα ο Αργεντινός πέτυχε το 2-0 σκοράροντας για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2018, όταν φορούσε τη φανέλα της Φιορεντίνα.  

Με την έναρξη της επανάληψης, η Κάλιαρι πέτυχε τρίτο γκολ με τον Ναϊνγκολάν και πίστεψε ότι το παιχνίδι σε αυτό το σημείο τελείωσε.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο όμως, η Τορίνο πέτυχε 2 γκολ με Μπρέμερ και Μπελότι, αλλά η ανεπίτρεπτυ κίνηση του Ενκουλού να ανατρέψει τον Πελεγκρίνι, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ομάδα του, έδωσε την ευκαιρία στην Κάλιαρι να σκοράρει με το πέναλτο που εκτέλεσε ο Ζοάο Πέντρο.

Κάλιαρι-Τορίνο: 4-2 (HL)

Μπρέσια – Τζένοα 2-2

Τη νίκη που θα ενίσχυε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία επεδίωκε τη Μπρέσια στο ματς με την Τζένοα που είχε δεχθεί πλήγμα ψυχολογίας με τη βαριά ήττα από την Πάρμα. 
Το πρώτο τέταρτο του ματς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, που βρήκαν δίχτυα στις πρώτες δύο τελικές προσπάθειες τους με το Ντοναρούμα στο 10ο και το Σεμπρίνι στο 13ο λεπτό. 

Η Τζένοα που μετρούσε δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Μπολόνια και Μίλαν προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Παρότι αυτή μεταφράστηκε σε ένταση όχι όμως και σε ιδέες και φάσεις, ωστόσο κατάφερε να μειώσει με το πέναλτι του Ιάγκο Φαλκέ στο 38ο λεπτό, μετά το μαρκάρισμα του Παπέτι στο Ρομέρο. 

Από την αρχή του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους αναζητώντας το τέρμα της ισοφάρισης, το οποίο βρήκαν ξανά από τη λευκή βούλα, σε αυτή την περίπτωση για χέρι του Ντασένα.

Ο Πιναμόντι ισοφάρισε, μετακύλησε την πίεση στη Μπρέσια η οποία όμως δεν κατάφερε να μεταφράσει την επιθυμία της σε γκολ παραμένοντας σε δεινή θέση στην υπόθεση της παραμονής. 

Μπρέσια – Τζένοα: 2-2 (HL)

Κυριακή 28 Ιουνίου 

Μίλαν – Ρόμα 2-0

Η Μίλαν παρέσυρε την Ρόμα σε αργό τέμπο και κατάφερε να πάρει άνετα τη νίκη με 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς καν να απειληθεί από τους Ρωμαίους. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα είχε ένταση στο παιχνίδι και έκανε την καλύτερη ευκαιρία της με τον Τζέκο στο 20ο λεπτό αλλά… ως εκεί. 

Η Μίλαν την παρέσυρε σιγά σιγά σε αργό ρυθμό και σε ένα παιχνίδι όπου η Ρόμα δεν μπορεί να υποστηρίξει. Οι τζαλορόσι χάθηκαν σε αυτό το παιχνίδι και η Μίλαν πήρε τον έλεγχο.

Έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με την άστοχη κεφαλιά του Τσαλχάνογλου (39′) και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Είχε τις ευκαιρίες και τελικά σκόραρε και νίκησε με το γκολ του Ρέμπιτς (76′) και το πέναλτι του Τσαλχάνογλου. 

Μίλαν-Ρόμα: 2-0 (HL)

Νάπολι – Σπαλ 3-1

Η Νάπολι, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησε με 3-1 της ΣΠΑΛ στο «Σαν Πάολο» για την 29η αγωνιστική της Serie A.

Οι Κυπελλούχοι Ιταλίας ήταν καταφανώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή αλλά και τις ευκαιρίες να σημειώσουν κι άλλα γκολ.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά από πάσα του Φαμπιάν Ρουίζ, ο Μέρτενς με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29ο λεπτό κι ενώ η Νάπολι είχε σουτ στο δοκάρι με τον Ινσίνιε, στην αντεπίθεση μετά την σέντρα του Ρέκα, ο Πετάνια με προβολή έκανε το 1-1.

Ήταν το 12ο φετινό γκολ του υψηλόσωμου επιθετικού που από τη νέα σεζόν θα παίζει στη Νάπολι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ινσίνιε σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR για οφσάϊντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 78’ η Νάπολι έκανε το 3-1, όταν μετά από σέντρα του Φαμπιάν Ρουίζ, με κεφαλιά ο Γιουνές νίκησε τον Λετίτσα.

Ο Κώστας Μανωλάς έπαιξε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά στην θέση του Κουλιμπαλί.

Νάπολι-ΣΠΑΛ: 3-1 (vid)

Σαμπντόρια – Μπολόνια 1-2

Η Μπολόνια πέρασε από την Γένοβα μετά από 22 χρόνια και έβαλε την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι σε περιπέτειες. Πρόσωπο του ματς στο Λουίτζι Φεράρις, ο νεαρός Μούσα Μπάροου, με γκολ και ασίστ.

Πρώτο ημίχρονο κακό και χωρίς φάσεις και ευκαιρίες, ο Νίκολα Σανσόνε απείλησε για τη Μπολόνια στο 20ο λεπτό, ο Αντονίνο Λα Γκούμινα, απάντησε στις ευκαιρίες στο 34ο λεπτό για την Σαμπντόρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαμπντόρια έψαξε το γκολ με τις προσπάθειες των Μπερεζίνσκι και Βιερά, η Μπολόνια το βρήκε, με τον Ορσολίνι να κερδίζει πέναλτι από τον Μούρου και τον Μπάροου να σκοράρει (0-1, 71ο λεπτό). Δύο λεπτά αργότερα, η Μπολόνια καθάρισε το ματς με τον Ορσολίνι να σκοράρει μετά από ενέργεια του Μπάροου (0-2, 74ο λεπτό). Η Σαμπντόρια ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 88ο λεπτό με τον Μπονατσόλι να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σκορούπσκι και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μπολόνια πέρασε από την Γένοβα μετά από 22 χρόνια και έβαλε την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι σε περιπέτειες. Πρόσωπο του ματς στο Λουίτζι Φεράρις, ο νεαρός Μούσα Μπάροου με γκολ και ασίστ.

Σαμπντόρια – Μπολόνια: 1-2 (HL)

Σασουόλο – Βερόνα 3-3

Απίθανο παιχνίδι έγινε στο “Mapei” ανάμεσα στη Σασουόλο και τη Βερόνα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3 σε ματς για την 28η αγωνιστική της Serie A. 

Η Βερόνα βρέθηκε να προηγείται με 3-1 και να κρατά το “τρίποντο” στα χέρια της, ωστόσο η Σασουόλο με επιμονή στο τελευταίο εικοσάλεπτο έφτασε στην ισοφάριση. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό με μόλις μια αξιόλογη προσπάθεια από την πλευρά της Σασουόλο, ωστόσο το δεύτερο μέρος αποζημίωσε όλους όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση. 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 51ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Λάζοβιτς, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μπογκά στο 53′ και η Βερόνα πήρε νέο προβάδισμα στο 57ο λεπτό με τον Στεπίνσκι. 

Οι “Τζιαλομπλού” έκαναν το 3-1 με τον Πεσίνα στο 68ο λεπτό και από εκείνο το σημείο άρχισε η αγωνιστική… αφύπνιση της Σασουόλο. 

Ο Μπογκά με υπέροχο πλασέ μείωσε σε 3-2 στο 77ο λεπτό και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροζέριο με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-3. 

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν στο βασικό σχήμα της Σασουόλο με καλή παρουσία στο πρώτο μέρος και έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα. 

Σασουόλο – Βερόνα: 3-3 (HL)

Ουντινέζε – Αταλάντα 2-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουριέλ που σκόραρε δις, η Αταλάντα επικράτησε δύσκολα της Ουντινέζε στο «Φρίουλι» και αποσπάστηκε 9 βαθμούς από την 5η Ρόμα.

Ο Κολομβιανός επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στο 52΄και μέσα σε 27 λεπτά πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα. Μεγάλο παιχνίδι και από τον αρχηγό της Ουντινέζε τον Κέβιν Λαζάνια που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα της Αταλάντα. 

Η Αταλάντα προηγήθηκε στο σκορ, μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Ντουβάν Ζαπάτα, o Κολομβιανός που πέτυχε το 5ο του γκολ στα 3 τελευταία ματς, απέναντι στην παλιά του ομάδα. Η ομάδα του Μπέργκαμο είχε συντριπτική κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (72%), αλλά η Ουντινέζε ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ειδικά με τον αρχηγό της τον Λαζάνια που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Αταλάντα. Αφού απέτυχε να σκοράρει στο 26΄το κατάφερε στο 31ο λεπτό, με όμορφο πλασέ κάτω από το σώμα του Γκολίνι.

Οι «μπεργκαμάσκι» είχαν καλές φάσεις κυρίως με μακρινά σουτ από τον Μαλινόφσκι, αλλά ο Χουάν Μούσο, βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά. Φοβερή στιγμή η φάση του 7ου λεπτού, όταν πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες επεμβάσεις σε σουτ του Μαλινόφσκι και κοντινό πλασέ του Γκόμες. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες από τον Γουάλας, δεν έγινε σε αυτέ τις φάσεις το 2-1 και τελικά το δεύτερο γκολ το πέτυχε η ομάδα του Μπέργκαμο, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 71΄του Λουίς Μουριέλ. Ο ίδιος παίκτης οχτώ λεπτά αργότερα με εκπληκτικό δεξί σουτ έγραψε το 1-3, φτάνοντας τα 5 γκολ στα δύο εφετινά ματς με την πρώην ομάδα του. Στο 87΄με ωραία κεφαλιά ο Λαζάνια μείωσε στο τελικό 3-2. Πέμπτη συνεχόμενη νίκη, ανεξαρτήτου έδρας για την Αταλάντα με αντίπαλο την Ουντινέζε.

Ουντινέζε-Αταλάντα: 2-3 (HL)

Πάρμα – Ίντερ 1-2

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η Ίντερ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1 μέσα στο Ένιο Ταρντίνι την Πάρμα. Οι νερατζούρι παραμένουν κοντά στην μάχη της κορυφής. Πλήγμα στην προσπάθεια της Πάρμα για Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Πάρμα στο 15ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Ζερβίνιο να σκοράρει και έχασε και άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Κορνέλιους για να πάει με κάτι καλύτερο από το 1-0 στα αποδυτήρια. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ίντερ να απειλεί για ένα δεκάλεπτο μέχρι να φρεσκάρει το κέντρο του ο προπονητής της Πάρμα, Ντ’Αβέρσα και να πάρει και πάλι τον έλεγχο. 

Φάσεις έγιναν και στις δύο εστίες. Με τον Λαουτάρο πρωταγωνιστή για την Ίντερ και τον Κουλουσέβσκι για την Πάρμα. Το ματς γύρισε όμως μέσα σε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο της Πάρμα. 

Με στατική φάση ο Ντε Φράι σκόραρε (84′) και έκανε το 1-1. Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της Ίντερ αποβλήθηκε ο Κούτσκα της Πάρμα καθώς κάτι είπε στον διαιτητή και με την σέντρα έγινε το 1-2.

Μια από τις επιτυχημένες αλλαγές του Αντόνιο Κόντε, ο Μπαστόνι βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με άλλη μια κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή (87′).

Πάρμα-Ίντερ: 1-2 (HL)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.