Ο Βέλγος μέσος είχε επιλέξει τη Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι, όταν το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε ανανεωθεί. Τελικά αποδείχτηκε μια απογοητευτική εμπειρία, κυρίως λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού που τον κράτησε εκτός για μήνες.
Όταν επέστρεψε, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις αμυντικές τακτικές του Αντόνιο Κόντε, οπότε η άφιξη του νέου προπονητή Μαξ Αλέγκρι – του οποίου το στυλ επικεντρώνεται, αν μη τι άλλο, ακόμη περισσότερο στην άμυνα – δεν προμηνύει καλά νέα για τον ίδιο.
Ο Ντε Μπρόινε έκλεισε τα 35 του τον περασμένο μήνα και είναι έτοιμος για το τελευταίο βήμα της καριέρας του ως παίκτης, με την «Equipe» να αναφέρει ότι έχουν προσληφθεί μάνατζερ για να του βρουν έναν νέο προορισμό.
Το συμβόλαιό του με τη Νάπολι ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2027, αν και ο ιταλικός σύλλογος έχει την επιλογή να το παρατείνει για ένα ακόμη έτος. Η Γαλατασαράι είχε ήδη δείξει κάποιο ενδιαφέρον, ενώ η γαλλική πηγή επιμένει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες τουρκικές και σαουδαραβικές ομάδες της Pro League.