Η δεύτερη αγωνιστική της Serie A βρήκε τη Νάπολι να “λυγίζει” την Κάλιαρι, τη Ρόμα να φεύγει με δύσκολο διπλό από την έδρα της Πίζα και την Κόμο του Δουβίκα να μην καταφέρνει να πάρει θετικό αποτέλεσμα με την Μπολόνια επικράτησε οριακά της Κόμο. Στην Πάρμα, η ομώνυμη ομάδα έσωσε τον βαθμό απέναντι στην Αταλάντα χάρη στο ντεμπούτο του Ο Κουτρόνε “λύτρωσε” την Πάρμα, ισοφαρίζοντας την Αταλάντα.
Νάπολι – Κάλιαρι 1-0
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη μαχητική Κάλιαρι, που άντεξε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά στις σέντρες και τις στατικές φάσεις, ενώ ο Καπρίλε κράτησε μέχρι τις καθυστερήσεις με… νύχια και με δόντια το “0” με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Οι ευκαιρίες των Ντε Μπρόινε, Πολιτάνο και ΜακΤόμινεϊ δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που η Κάλιαρι απείλησε κυρίως με τον Λούβουμπο.
Όλα έδειχναν πως η Νάπολι θα αφήσει βαθμούς στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όμως στο φινάλε μίλησε ο Ανγκισά. Στις καθυστερήσεις, από κόρνερ και γύρισμα του Μπουοντζόρνο, ο Καμερουνέζος μέσος εκτέλεσε με τη μία και χάρισε το πρώτο εντός έδρας τρίποντο της χρονιάς.
After scoring the winner, Frank Anguissa takes home the Panini Player of the Match award 🏆#NapoliCagliari pic.twitter.com/jqJ7V9dCuP
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ— Lega Serie A (@SerieA_EN) August 30, 2025
Πίζα – Ρόμα 0-1
Η Ρόμα του Κώστα Τσιμίκα – πλέον – και αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη League Phase του Europa League, έκαμψε με δυσκολία τη νεοφώτιστη Πίζα, στην επιστροφή της στη Serie A μετά από τρεις δεκαετίες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τον Μάιστερ να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Σβίλαρ κράτησε όρθιους τους “τζιαλορόσι”.
Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ντιμπάλα άλλαξε εντελώς τη συνθήκη του αγώνα. Από δική του κίνηση ξεκίνησε η φάση του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Αργεντινός βρήκε τον Φέργκιουσον, που με τη σειρά του έστρωσε στον Σουλέ και ο νεαρός Αργεντινός τελείωσε ψύχραιμα.
Goalscorer Matias Soulé is the Panini Player of the Match! 🏆#PisaRoma pic.twitter.com/UaXILyYe6Q
— Lega Serie A (@SerieA_EN) August 30, 2025
Η Ρόμα είχε την ευκαιρία να “κλειδώσει” το ματς με τον Κονέ και τον Ντόβμπικ στο φινάλε, όμως ο Σέμπερ είπε “όχι”. Παρά την πίεση της Πίζα, οι Ρωμαίοι πανηγύρισαν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο με το ίδιο σκορ.
Μπολόνια – Κόμο 1-0
Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Μπολόνια αντέδρασε και νίκησε την Κόμο στο Ρενάτο Νταλ’ Άρα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, με ευκαιρίες του Κάστρο και του Φάμπιαν, αλλά ο Μπουτέζ απάντησε με σωτήριες αποκρούσεις. Η λύση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Κάστρο κράτησε την μπάλα με πλάτη και έδωσε στον Ορσολίνι. Ο Ιταλός εξτρέμ εκτέλεσε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Βάγε και κατέληξε στα δίχτυα.
Η Κόμο προσπάθησε να αντιδράσει, κράτησε την κατοχή και πίεσε κυρίως με στημένες φάσεις, όμως δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά τον Σκορούπσκι. Έτσι, η Μπολόνια πήρε το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν και ανέκτησε ψυχολογία.
Πάρμα – Αταλάντα 1-1
Η Πάρμα πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα χάρη στον Πάτρικ Κουτρόνε, που σκόραρε στο ντεμπούτο του. Η Αταλάντα προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πάσαλιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κρστόβιτς και σούταρε χαμηλά για το 0-1.
Patrick Cutrone is the Panini Player of the Match for #ParmaAtalanta! 👏 pic.twitter.com/CHy4sfssfB
— Lega Serie A (@SerieA_EN) August 30, 2025
Οι φιλοξενούμενοι είχαν νωρίτερα χάσει τεράστια ευκαιρία με τον Σκαμάκα, που σημάδεψε το δοκάρι σε άδειο τέρμα.
Η Πάρμα δεν το έβαλε κάτω και στο 78’ βρήκε την ισοφάριση: κεφαλιά του Ντελ Πράτο αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καρνεσέκι, αλλά ο Κουτρόνε ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με την Αταλάντα να μετρά δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία.