«Σοκαρισμένος» από ορισμένες από τις αποφάσεις που έλαβε η Γιουβέντους αυτή τη σεζόν είναι ο Ιταλός εξτρέμ. Μετακόμισε στη Λίβερπουλ στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού έναντι ελάχιστης αμοιβής 12 εκατομμυρίων ευρώ, συν τα μπόνους, καθώς η Γιουβέντους δεν ήθελε να ρισκάρει να τον χάσει ως ελεύθερο παίκτη με το συμβόλαιό του να λήγει.
Παρόλο που ο Κιέζα επικρίθηκε έντονα από τους οπαδούς για αυτή την αποχώρηση, επιμένει ότι δεν ήταν καθόλου αυτό που ήθελε. Ξεκάθαρα το πρόβλημα ήταν του Τιάγκο Μότα. Δεν ήταν στα αρχικά του πλάνα. Τα οικονομικά της Γιουβέντους είναι στα χειρότερα των τελευταίων ετών και ο σύλλογος δεν συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά του….Αληθινή ιστορία.
«Ο Τιάγκο Μότα ήταν ξεκάθαρος μαζί μου: Δεν σε χρειάζομαι, βρες άλλη ομάδα. Του είπα ότι ήμουν έτοιμος να παλέψω για τη θέση μου, να αποδείξω ότι μπορούσα ακόμα να είμαι χρήσιμος στη Γιουβέντους, αλλά δεν υπήρχε τίποτα να γίνει. Είναι δική του επιλογή», εξήγησε ο διεθνής Ιταλός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης
Η δική του ήταν μόνο μία από τις πολλές αλλαγές στην ομάδα τους τελευταίους 12 μήνες, οι οποίες οδήγησαν σε παραμέριση μερικών θρύλων των αποδυτηρίων. «Όλοι ήξεραν ότι οι Στσέσνι και Ραμπιό δεν ήταν μέρος των σχεδίων του, αλλά το να βλέπω τους Φατζόλι και Ντανίλο να εκτοπίζονται με σόκαρε. Ο Ντάνι ήταν ένα τόσο ισχυρό σημείο αναφοράς στα αποδυτήρια, ήταν μια επιλογή που απλά δεν καταλάβαινα, ούτε συμφωνούσα».
Η μεταμόρφωση έγινε και εκτός γηπέδου και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, επειδή ο Τιάγκο Μότα απολύθηκε στις 23 Μαρτίου, αποτυγχάνοντας καν να ολοκληρώσει μια ολόκληρη σεζόν στο Τορίνο. Τόσο ο Κιέζα, όσο και ο Ντανίλο ξεκαθάρισαν τα συναισθήματά τους για το θέμα. Ο αθλητικός διευθυντής Κριστιάνο Τζιουντόλι απολύθηκε επίσης, μόλις δύο χρόνια αφότου αποκτήθηκε από τη Νάπολι.
Ο Κιέζα κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ με τη Λίβερπουλ, αφού κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων, αλλά και έφτασε στα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια, Παρί Σεν Ζερμέν.
«Η Παρί Σεν Ζερμέν κυριάρχησε πραγματικά στο πρώτο ματς , ακόμα κι αν κερδίσαμε τον αγώνα, αλλά τα πράγματα πήγαν διαφορετικά στον επαναληπτικό και νίκησαν. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με τέτοια ένταση. Στον τελικό, όταν προηγήθηκαν με 2-0 μετά από 20 λεπτά, όλα είχαν τελειώσει. Μπορούσες να δεις ότι η Ίντερ ήταν ψυχολογικά συντετριμμένη».
H μισή Serie A, όχι μόνο η Μίλαν, επιθυμεί τον επαναπατρίσμό του. Ο Κιέζα, μπράβο για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, άκουσε από τον Αλέγκρι. «Είναι εξαιρετικός, εκτός από το ότι άλλαξε τη θέση μου, με έκανε να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ ενός κορυφαίου προπονητή συλλόγου και ενός ενός μέσου συλλόγου. Ο Μαξ είναι κάποιος που σου δίνει πολλά, με τη Μίλαν θα στοχεύσει αμέσως στο Σκουντέτο».