Ο τεχνικός των «βιόλα» δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του και συμπληρώνει πως οι τελευταίες ημέρες στην ομάδα της Φλωρεντίας ήταν δυσάρεστες.
Ο Παλαντίνο δήλωσε αρχικά: «Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν δυσάρεστες. Η ήττα απέναντι στη Βερόνα, με αυτόν τον τρόπο, πονάει και πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα. Δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο. Θέλουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση με όλη μας την ενέργεια. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα την Παρασκευή (28/2) για να ανατρέψουν την κατάσταση. Οι ήττες πρέπει να σε κάνουν πιο δυνατό μέσα σου και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές του παιχνιδιού, αλλά η αλλαγή πραγμάτων δε σημαίνει πολλά, αν η νοοτροπία δεν είναι σωστή. Σε αυτό εστιάζουμε. Είδα τους παίκτες να έχουν κίνητρο και αποφασιστικότητα».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε ένα πλαίσιο. Αυτή η σεζόν ήταν κάτι σαν… επανάσταση. Το 50% του ρόστερ της ομάδας άλλαξε το καλοκαίρι. Είχαμε δυσκολίες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αλλά τις ξεπεράσαμε με σκληρή δουλειά, πετυχαίνοντας σπουδαία αποτελέσματα. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο, είχαμε άλλη μια μίνι-επανάσταση, η οποία απαιτεί πάντα χρόνο, προσπάθεια και υπομονή. Δεν μπορείς απλά να ρίχνεις νέους παίκτες και να περιμένεις ότι όλα θα κάνουν… κλικ αμέσως. Θα ήταν κρίμα να τα πετάξουμε όλα στα σκουπίδια, χωρίς να αναγνωρίσουμε τα θετικά. Αυτό είναι που με ενοχλεί. Ξέρω πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα και πόση δουλειά έχουμε κάνει. Η ήττα πονάει και είμαι ο πρώτος που το νιώθει, αλλά η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα πράγματα».
Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Κεν: «Τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αισθάνεται καλύτερα, αλλά χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις, για να διαπιστωθεί πότε θα μπορέσει να επανέλθει στις προπονήσεις. Το χειρίζεται ο γιατρός, αλλά ελπίζουμε να τον έχουμε πίσω το συντομότερο δυνατό».