Ραφαέλ Λεάο: Οι λόγοι που έμεινε στο Μιλάνο (vid)

Ο Ραφαέλ Λεάο εξηγεί τους λόγους που έμεινε στη Μίλαν και μπορεί να δει τον εαυτό του να μένει «για πολλά χρόνια» μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου.

«Μπορώ να βελτιώνομαι σε καθημερινή βάση, νιώθω σαν στο σπίτι μου» είπε ο Πορτογάλος λίγο μετά την υπογραφή της επέκτασης συμβολαίου.

Ο διεθνής επιθετικός είχε συμφωνήσει προφορικά εδώ και καιρό, αλλά το ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής (2/6) και κάθισε για μια συνέντευξη με τον εμβληματικό καθεδρικό ναό Duomo, το σύμβολο της πόλης του Μιλάνου. Το συμβόλαιό του θα έχει πλέον διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2028 και θα περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης που ορίζεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα ισχύει μόνο για μερικές εβδομάδες τον Ιούλιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος, η επέκταση του συμβολαίου είναι αυτό που ήθελα», Στην αρχή και για ένα μεγάλο διάστημα, φαινόταν ότι η συμφωνία δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ και η προθεσμία έληγε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με ομάδες όπως η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης να ψάχνονται ώστε να αρπάξουν τον ποδοσφαιριστή.

Είπα στον σύλλογο και στους συμπαίκτες μου ότι στόχος μου ήταν να μείνω εδώ. Τελικά καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για να συνεχίσω εδώ. «Το Μιλάνο είναι το σπίτι μου, την ημέρα που έφτασα, όλοι με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Όλοι με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Εδώ μπορώ να βελτιώνομαι σε καθημερινή βάση. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. «Χάρη στην πίστη σε εμένα, μπορώ να φτάσω στην κορυφή και να κερδίσω τρόπαια εδώ. Όλοι στη Μίλαν είναι σαν οικογένεια για μένα, με βοηθούν πολύ στο να κάνω αυτό που κάνω στο γήπεδο. «Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να γίνω σημαντικός παίκτης για την ομάδα μου, αυτό που έψαχνα πριν έρθω στο Μιλάνο».

Ο Λεάο παραδέχεται πως η Μίλαν τον βοήθησε να εξελιχθεί μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του στη Serie A, δείχνοντας την υπομονή που πιθανώς δεν θα είχαν κάνει άλλοι σύλλογοι. «Οι αριθμοί μου ήταν πολύ χαμηλοί για τις δύο πρώτες σεζόν εδώ. Μπορεί να άφησα έναν ή δύο παίκτες πίσω, αλλά δεν σκόραρα όταν είδα το γκολ ή έδωσα ασίστ. Αυτές τις μέρες είμαι διαφορετικός παίκτης, πιο υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος για το πότε πρέπει να κάνω πάσα και πότε να σουτάρω. Έχω γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός επίσης χάρη στον τρόπο που προπονούμαι και τη βοήθεια του προπονητή. «Σε κάποιο σημείο ξημέρωσε στον Πιόλι πώς να ανεβάσω το επίπεδό μου και τι έπρεπε να κάνω για να κάνω τη διαφορά στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου, μου δίνει συμβουλές κάθε μέρα. «Στόχος μου είναι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις με αυτόν τον σύλλογο. Θέλω να ξαναζήσω τα συναισθήματα που νιώσαμε όταν κατακτήσαμε το Scudetto. Τότε συνειδητοποίησα το μέγεθος αυτού του συλλόγου. Είναι τεράστιο.”

Ο Λεάο επαίνεσε την πόλη του Μιλάνου και «είπε πως μπορεί να ζήσει για πολλά χρόνια». Οι «ροσονέρι» στοχεύουν να χτίσουν πάνω στην ομάδα που κέρδισε το Scudetto και αυτή τη σεζόν έφτασε στα ημιτελικά του Champions League. «Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για τη σκληρή δουλειά του για να εξασφαλίσει ότι οι καλύτεροι παίκτες θα παραμείνουν εδώ. Πέρυσι δείξαμε σε όλους ότι αυτό το μείγμα νεότερων και μεγαλύτερων παικτών μπορεί να κάνει μια δυνατή ομάδα. «Είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω να παίζω μαζί τους.

Ο Ίμπρα είναι σαν μεγαλύτερος αδερφός, έχει πλούσια εμπειρία, έχει παίξει τόσα πολλά παιχνίδια και είναι πολύτιμος πόρος για εμάς τους νεότερους παίκτες. «Με έχει μάθει να μην τα παρατάω ποτέ. Ακόμη και όταν επιστρέψουμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και έβαλα ήδη ένα γκολ, θα μου πει ότι πρέπει να πάρω άλλο ένα. Πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι, θα μου πει Ράφα ότι πρέπει να δείξεις σε όλους ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις. «Ήταν απίστευτα σημαντικός για την εξέλιξή μου ως ποδοσφαιριστής». Το βασικό ζήτημα με τον Λεάο παραμένει η ασυνέπειά του, αλλά στη Μίλαν βρήκε το σωστό επίπεδο πίεσης και υποστηρικτικής υπομονής για να βοηθήσει την ανάπτυξή του.

«Ήμουν νέος όταν μπήκα στη Μίλαν, αλλά γνώριζα ήδη το ανάστημα του συλλόγου. Αλλά μόνο αφού φορέσετε τη φανέλα στο San Siro μπροστά στους οπαδούς, συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι εύκολο. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχω συνηθίσει τους οπαδούς. Είμαι περήφανος και ανυπομονώ να συνεχίσω να γράφω την ιστορία μου εδώ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την υπομονή τους να στηρίξουν εμένα και την ομάδα. Όταν πηγαίνω σε εστιατόρια, ο κόσμος με υποδέχεται με χαμόγελο και αυτό με αφήνει άφωνο. Θέλω να συνεχίσω να σκοράρω και να δημιουργώ πολλά γκολ, να αναδείξω το ταλέντο μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.